Σήμερα θα σας πω ένα μεγάλο μυστικό για να σώσετε τη βασίλισσα σε τυχών παρόμοιο περιστατικό. Θεωρώ πως αυτή την ανάρτηση πρέπει να την διαβάσετε όλοι και κυρίως οι νέοι, διότι κάποια μέρα θα σας τύχει και πρέπει να γνωρίζετε αυτό το χειρισμό. Θα μπούμε κατευθείαν στο θέμα μας. Πολλές είναι οι φορές που απο λάθος μπορεί να μας πέσει η βασίλισσα, η να πετάξει έξω απο τη κυψέλη μόνη της.
Θα πάμε στην πρώτη περίπτωση αρχικά. Δηλαδή να πετάξει η βασίλισσα έξω απο τη κυψέλη. Αυτό είναι εξαιρετικό σπάνιο, επειδή μια καλοθρεμμένη βασίλισσα που γεννάει είναι σχεδόν αδύνατο να πετάξει. Πότε μπορεί να μας τύχει μια τέτοια περίπτωση; Όταν παίρνουμε έτοιμες βασίλισσες απο αφεσμό, και ανοίγουμε με το χέρι τα κλουβάκια. Τότε η βασίλισσα είναι αδυνατισμένη και μπορεί να πετάξει, όχι καλά, αλλά αρκετά για να τη χάσουμε απο τα μάτια μας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση φύγει βασίλισσα απο τη κυψέλη κάνουμε το εξής!
Αφήνουμε το πλαίσιο που επιθεωρούσαμε έξω από τη κυψέλη να στηρίζεται, και ανοιχτό το καπάκι της κυψέλης που έφυγε η βασίλισσα. Αμέσως απομακρύνουμε τον καπνό, και πάμε αρκετά μέτρα πιο πέρα. Για να κερδίσουμε χρόνο και να μας φύγει η αγωνία επιθεωρούμε μια άλλη κυψέλη. Προσοχή, δεν αφήνουμε καμία άλλη κυψέλη με ανοιχτό καπάκι. Τα παραπάνω τα κάνουμε για τον απλούστατο λόγο ότι η βασίλισσα θα μυρίσει τις φερομόνες του μελισσιού, και θα επιστρέψει στη κυψέλη της. Να τονίσουμε οτι η πιθανότητα να βρεθεί μέσα στη κυψέλη είναι τεράστια. Η βασίλισσα γνωρίζει που είναι το μελίσσι της και το εντοπίζει απο τη μυρωδιά και όχι απο την όραση. Γι αυτό αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι για να πετάξει και να έρθει πίσω.
Εδώ έχω μια ιστορία να σας πω. Θυμηθηκα ένα περιστατικό που είχα στα μελίσσια και είναι σημαντικό να το μοιραστώ μαζί σας. Ηταν μια ανοιξιάτικη ημέρα και έκοβα παραφυάδες με έτοιμες γονιμοποιημένες βασίλισσες απο βασιλοτρόφο. Άφησα τα κλουβάκια δύο ημέρες και επέστρεψα για να ανοίξω τα πορτάκια με το χέρι. Έτσι λοιπόν καθώς άνοιγα ένα κλουβάκι η βασίλισσα βγήκε, πέταξε και χάθηκε! Ήταν αδύνατο να την εντοπίσω. Έτσι παράτησα τη κυψέλη με ανοιχτό το καπάκι και αυτή μέσα σε 10 λεπτά βρισκόταν μέσα στο μελίσσι κανονικά. Και έτσι σώθηκε!
Τώρα τι γίνεται στην περίπτωση που η βασίλισσα είναι αδύνατο να πετάξει και μας έπεσε κάτω στην επιθεώρηση. Το γεγονός οτι δεν πετάει το καθιστά αρκετά πιο εύκολο να την εντοπίσουμε στο έδαφος. Κοιτάξτε κάτω προσεκτικά, να ξέρετε οτι αν κάνει το λάθος και μπεί σε λάθος κυψέλη θα την φάνε λάχανο οι φρουροί του ξένου μελισσιού. Το καλύτερο είναι να αφήσουμε στο σημείο που μας έπεσε το πλαίσιο, και ίσως ξανα γυρήσει και ανέβει επάνω. Οι φερομόνες θα την προσελκύσουν.
Πριν κλείσω τη σημερινή ανάρτηση θέλω να σας γράψω αλλη μια ιστορία, που είχα ατύχημα με βασίλισσα. Ήταν ένα μελίσσι και καθώς το επιθεωρούσα έψαχνα για ανοιχτό γόνο, να δώσω να φτιάξει κελιά ένα άλλο μελίσσι. Στην επιθεώρηση το μόνο πλαίσιο που υπήρχε ανοιχτός γόνος ήταν αυτός με τη βασίλισσα, έτσι τίναξα το πλαίσιο. Αν και δεν κάνω ποτέ κάτι τέτοιο εκείνη τη μέρα δεν ξέρω πως μου ήρθε. Μόλις το τίναξα, έπειτα απο λίγα λεπτά, ακουγόταν ένα έντονο βουητό απο τις μέλισσες, οι οποίες έφευγαν μαζικά προς ένα σημείο. Μόλις διαπίστωσα τι έκαναν τρελάθηκα. Πήγαν όλες να περιποιηθούν την βασίλισσα, η οποία απο την πτώση μάλλον τραυμάτισε κάποιο σημείο. Οι μέλισσες με τις προβοσκίδες την ταίζαν και την γιατρευαν ότι μπορούσαν να κάνουν.
Δυστυχώς αυτή η βασίλισσα δεν ξανα γέννησε, και το μελίσσι κράτησε τη βασίλισσα μέχρι τέλους χωρίς να κάνει αντικατάσταση. Την συγκεκριμένη ιστορία σας την είπα για σας δώσω ένα ηθικό δίδαγμα. Ποτέ δεν κάνουμε πειράματα με τη βασίλισσα, ακόμα και αν βιαζόμαστε πολύ. Ποτέ δεν τινάζουμε πλαίσιο που βρίσκεται βασίλισσα. Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί είναι πολύ εύκολο να τραυματιστεί σοβαρά...
0 Σχόλια
Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!