Widget Recent Post No.

Πρόβλημα με παραφυάδα και αποδοχή βασίλισσας



Έβαλα έτοιμη Βασίλισσα που αγόρασα από γνωστό βασιλοτροφο σε μελισσακι 3 πλαισίων και τη δέχτηκαν μια χαρά. Τώρα πέρασαν 15 μέρες δεν έχει καθόλου γόνο και έκανε μόλις 5 6 αυγουλακια και οι μελισσουλες κάνανε βασιλοκελι αντικατάστασης. τι να κάνω να την τελειώσω η να αφήσω το μελισσάκι να κάνει μόνο του ότι αυτό ξέρει ευχαριστώ!

Απάντηση...
Μου έτυχε και εμένα ακριβώς το ίδιο πριν λίγες ημέρες φίλε μου. Αυτό που έκανα; Άφησα το μελίσσι να προχωρήσει σε αντικατάσταση μόνο του. Η βασίλισσα του βασιλοτρόφου που κατέληξε έτσι όπως κατέληξε, πολλά μπορεί να έφταιξαν ακόμα και κάποιο πρόβλημα κατά την αποστολή του δέματος. Πάντως όσες φορές έχω αφήσει τα μελίσσια να προχωρήσουν σε αντικατάσταση στη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι μάνες ήταν σούπερ. Μερικοί μελισσοκόμοι λένε ότι εφόσον ήταν κακή μάνα, δεν πρέπει να την αφήσουμε να διαιωνήσει το είδος της, και έχουν δίκιο. Αν λοιπόν υπάρχει πρόβλημα γονιδιακό στη βασίλισσα, καλό είναι να δώσεις έτοιμο βασιλοκελί ή εναλλακτικά να προσθέσεις ανοιχτό γόνο με αυγά και σκουληκάκια απο ένα καλό μελίσσι. Φυσικά ότι κελιά έχουν οι μέλισσες στο άλλο πλαίσιο τα χαλάς κατευθείαν.

Δείτε και την αρχική δημοσιεύση και μερικές απαντήσεις που δόθηκαν απο μελισσοκόμους...


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μελισσοκόμος άλλαξε τις βασίλισσες του μελισσοκομείου του με βασίλισσες βασιλοτροφίας. Σε λίγο χρόνο όλα τα μελίσσια αντικατέστησαν τις βασίλισσες βασιλοτροφίας. Δεν έχω άποψη για το τι ακριβώς παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!