Widget Recent Post No.

Κόλπο για μόνωση το καλοκαίρι για να αναπτύσσεται καλύτερα ο γόνοςΈνα μεγάλο μυστικό έχουν να μας αποκαλύψουν οι παλιοί μελισσοκόμοι που δουλεύουν πολλά χρόνια στα μελίσσια και κάθε εμπειρία που αποκτούν είναι απόσταγμα τεράστιας εμπειρίας. Όλοι θα έχουμε ακούσει την φράση "το μελίσσι πρέπει να έχει ταβάνι" χειμώνα καλοκαίρι, και αυτό γίνεται για να μπορεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία εσωτερικά πολύ σωστά. Να κρατιέται η θερμοκρασία στον γόνο σταθερή, και να μην ζεσταίνετε πάρα πολύ. Αλλά το πιο σημαντικό να μην ζεσταίνεται το κερί, οι κηρήθρες που αφήνουμε στα πλάγια, να μην παραμορφώνονται και να μην λιώνουν!

Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε όλους τους παλιούς μελισσοκόμους που υποστηρίζουν με την ψυχή τους ότι το κηρόπανο δεν πρέπει ποτέ να αφαιρείτε απο το μελίσσι. Πρέπει να μένει σταθερό χειμώνα καλοκαίρι, για να βοηθά το μελίσσι να μην κρυώνει αλλά ούτε και να ζεσταίνετε. Όπως γνωρίζετε το Καλοκαίρι ο έντονος καυτός ήλιος χτυπά τη λαμαρίνα στο καπάκι, και ζεσταίνετε τόσο πολύ που ακτινοβολεί θερμότητα μέσα στο μελίσσι. Πολλοί μελισσοκόμοι προκειμένου να γλιτώσουν από αυτό το φαινόμενο προσθέτουν ένα κομμάτι φελιζόλ πάνω από το καπάκι, και το στερεώνουν με μια πέτρα για να μην το πάρει ο αέρας.

Ωστόσο οι παλιοί μελισσοκόμοι με 30 και 40 χρόνια εμπειρία λένε το εξής: Το μελίσσι πρέπει πάντα να έχει ταβάνι. Τα παλιά χρόνια τα καπάκια που είχαν οι κυψέλες είχαν και ένα άλλο μεσοκάπακο που μεσολαβούσε στο να κρατιέται σταθερή η θερμοκρασία. Το ξύλο είχε άριστα αποτελέσματα στην επιβίωση και την ανάπτυξη του σμήνους χειμώνα καλοκαίρι. Δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα με υγρασία. Τώρα άλλαξαν τα καπάκια! Πλέον λοιπόν χρησιμοποιούμε το κηρόπανο, και δεν το βγάζουμε ποτέ από το μελίσσι. Ένα καλό κηρόπανο κάνει πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να είναι φτιαγμένο απο βαμβακερό υλικό πχ ένα παλιό τζίν, με το χοντρό ύφασμα όμως αυτο για τις εργασίες. Το βασικό είναι το κηρόπανο να μην είναι πλαστικό η απο συνθετικό υλικό. Δεν είναι σωστό. Αυτά που δίνουν στα μελ. καταστήματα δεν κάνουν, το ύφασμα πρέπει να είναι χοντρό και βαμβακερό 100%. Ο μελισσοκόμος πρέπει να το φτιάχνει μόνος του.

Σε γενικές γραμμές όπως καταλαβαίνουμε το κηρόπανο βοηθάει πολύ ακόμα και το Καλοκαίρι. Είναι μύθος αυτό που λένε μερικοί ότι το μελίσσι ζεσταίνεται πάρα πολύ, αφου στη πραγματικότητα το προστατεύει απο την έντονη ακτινοβολία που βγάζει το καπάκι. Μερικοί μελισσοκόμοι αμφισβιτούν τα παραπάνω και λένε οτι με το κηρόπανο δεν αερίζεται το σμήνος, πιάνουν ασθένειες, δεν πυκνώνουν το μέλι γρήγορα και άλλα πολλά. Ωστόσο αρκετοί παλιοί μελισσοκόμοι υποστηρίζουν το αντίθετο.

Η προσωπική εμπειρία που έχω με τη χρήση κηρόπανος όλο το χρόνο είναι ότι όντως αν το αφήσουμε το καλοκαίρι τα μελίσσια διατηρούν περισσότερο γόνο. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά τα μελίσσια κρατιούνται καλύτερα με κηρόπανο. Όπως και να έχει ο κάθε μελισσοκόμος κάνει τους δικούς του χειρισμούς και όλες οι γνώμες είναι σεβαστές!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

  Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
  Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!