Widget Recent Post No.

Γέμισε με κυψέλες το Κέντρο της Αθήνας!! Ευαισθητοποιώντας το Πλήθος για το ρόλο της!! Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας 20 Μαίου 2020!!



Κυψέλες μελισσιών έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας , Τετάρτη 20 Μαΐου 2020. Ένα πρωτόγνωρο θέαμα για τους περιστικούς, και ο βέλτιστος τρόπος για την ευαισθητοποίηση, τη παιδεία για να ξεκινήσει ένα καλύτερο αύριο. Όλα αφιερωμένα γι αυτό το ευλογημένο έντομο, που έχει ευεργετήσει την ανθρωπότητα και το κόσμο ολόκληρο.




Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας και τιμής ένεκεν στο πολύτιμο αυτό έντομο πολύχρωμες κυψέλες. πλημμύρισαν τον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία Bee Day Greece σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και την αρωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, πραγματοποιεί την «Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας» δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, υπενθυμίζοντας τόσο τον κομβικό ρόλο των μελισσών στη βιώσιμη ανάπτυξη όσο και τον κίνδυνο από τον φθίνοντα αριθμό τους.

Υπάρχουν 20.000 είδη μέλισσας

Η μέλισσα εκτός απο τα πολύτιμα προιόντα της, προσφέρει και την επικονίαση η οποία θεωρείτε απο τους επιστήμονες το σημαντικότερο απο όλα. Μεγάλο μέρος της τροφής που φτάνει στο πιάτο μας, υπάρχει λόγω της μέλισσας. Δυστυχώς όμως δέχεται πόλεμο, τόσο απο αγρότες που ραντίζουν δίχως τα απαραίτητα μέτρα προστασία, οπως και απο άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η κλιματική αλλαγή και η ανθρώπινη δραστηριότητα πχ ακτινοβολία απο κεραίες.

Ας αφιερώσουμε μια ημέρα για αυτό το ευλογημένο έντομο που τόσα μας έχει προσφέρει!

Πηγές
Ορεινή Μέλισσα,hellasjournal.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια