Widget Recent Post No.

Νέα από το Έλατο 17 Μαϊου 2020

 
Λοιπόν παιδιά . Βρίσκομαι εκτός δικτύου και σας κάνω μια γρήγορη ενημέρωση , αρκετά απομακρυσμένα για τις σημερινές εξελίξεις από το έλατο.

Τα πράγματα καλυτερεύουν κάθε ημέρα. Καυσωνας και τα μελίσσια εβαλαν 2 κιλά μέλι. Είναι ξεκάθαρα μέλι ελάτου, γιατί το βράδυ έχουμε μικρή πτώση που σημαίνει ότι δεν ειναι νέκταρ απο κάποια χορτονομη.

3 μέρες στο βουνό και τα μελίσσια δουλεύουν ολομερης . Συνολικά μάζεψαν περίπου 5 κιλά μέλι. Και επειδή είχαν και λίγη πορτοκάλια σύντομα θα γίνει ένας μικρος τρύγος

Ένα μυστικό που θέλω να σας πω . Είναι ότι όταν κάνουμε νωρίς τρύγο ερεθιζουμε το μελίσσι να αναπληρώσει όσα του πήραμε και συλλέγει εκ νέου μέλι. Ενώ όταν είναι γεμάτες οι κηρηθρες "τεμπελιαζει" λένε μερικοί μελισσοκόμοι .

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πικ της χρονιάς πιστεύω . Στο υψηλότερο σημείο. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω θα αρχίσει η κάθοδος επειδή η ζέστη είναι αφόρητη και τα έντονα επηρεάζονται...

Κανένας δε μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια ...
Δείτε το σημερινό μύνημα..

+1540 μέχρι μεσημέρι
+630 χθες το απόγευμα
-30 το βράδυ




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αν αυτή τη στιγμή δίνει η φούντα, με μια βροχή χαλάει η δεν επιρεαζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!