Widget Recent Post No.

ΝΕΑ απο Έλατο και ανθοφορίες 12 Μαίου: Ξεκίνησε το Καλό....



Πάμε για τα νέα απο τον Έλατο και απο τις ανθοφορίες του κάμπου...
Οι θερμοκρασίες σκαρφάλωσαν απότομα, και αυτό για το κάμπο εξελίσσετε σε πολύ κακό... Η αποξήρανση των χορτονομών, το τελείωμα της πορτοκαλιάς, αρχίζουν να λιγοστεύουν το νέκταρ και τη γύρη στα μελίσσια. Ωστόσο να ξέρετε ότι με τέτοιες ζέστες υπάρχουν και κάποια αναπάντεχα μέλια, απο μικρά εντομάκια που ονομάζονται μελιτώματα. Κάθε χρονιά όλο και κάποια εκπληξη υπάρχει. Για να καταλάβετε αμα θέλει να δώσει μέχρι και οι κουτσουπιές στάζουν μέλι αυτή τη περίοδο.


Ωστόσο απο το κάμπο η ζέστη δεν είναι καλό σημάδι, και τώρα δίνουν κυρίως δέντρα που ανεβάζουν τους χυμούς τους. Ακούγονται καλά λόγια για την ακακία, και περιμένουμε πολλά απο το παλιούρι. Το θυμάρι φέτος είναι αγνωστο πως θα πάει, αλλά οι μελισσοκόμοι ήδη προετοιμάζουν τα δυνατότερα μελίσσια τους. Οι συνεννώσεις για δυνατά μελίσσια επιβάλλονται μερικές φορές...

ΕΛΑΤΟΣ 12 ΜΑΙΟΥ
Η ζέστη είναι έντονη και τώρα άρχισαν οι πρώτες ενδείξεις! Τα μελίσσια σε πολλές περιοχές στο βουνό, δουλεύουν χορτονομές. Έχουμε πληροφορίες για μικρές ανόδους στις ζυγαριές, και γύρω στο κιλό για περιοχές που έχουν μέρες τα μελίσσια στο βουνό.
Ένα μικρό δείγμα απο την αρχή τώρα, είναι ότι τελικά το βουνό δεν είναι και τόσο όψιμο όσο νομίζαμε. Εγώ ήδη ετοιμάζω μελίσσι δείκτη να πάει επάνω και να έχουμε πλήρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει... Το μέλι άρχισε να έρχεται, και ίσως να ξεκίνησε η φούντα και η κάμπια που ειναι τα πρώτα μέλια. Αύριο έχει ταξίδι και επιτόπιο έλεγχο για να τα δούμε όλα απο κοντα....

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το πρόβλημα της σμηνουργίας παραμένει εντονότατο. Δεν θα μείνει μελίσσι φέτος χωρίς να σμηνουργήσει. Η ελαιοκράμβη τα τρέλανε τα μελίσσια και τα ώθησε όλα σε σμηνουργία. Η ακακία, πολλές εκατοντάδες στρέματα, για 5 ή 6 μέρες δίνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η υψηλές θερμοκρασίες και η άπνοια είναι άριστες συνθήκες για την νεκταοέκριση της ακακίας. Από τις 20 Μάη ξεκινάει το παλιούρι μέχρι τις 10 Ιουνίου που αν και πάλι οι καιρικές συνθήκες βοηθήσουν πάμε για σύντομο τρύγο ανθόμελων. Αν σας είναι εύκολο δώστε μας οδηγίες για το πώς κάνουμε με ασφάλεια συνενώσεις μελισσιών, διότι στο θέμα αυτό δεν πατάμε σταθερά και είναι κρίμα να χάνουμε νέες μάνες γονιμοποιημένες φταγμένες με πολύ κόπο. Καλή δύναμη και καλές παραγωγές και πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι το μέλι είναι πολύ γλυκό διότι γίνεται με πολλές πίκρες. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!