Widget Recent Post No.

Νεα απο τα μελίσσια 13 Απριλίου!!! Προβλέψεις για Έλατο και Πορτοκαλιά



Είμαι κάθε μέρα στα μελίσσια, και γι αυτό σας γράφω στα γρήγορα αυτή την ανάρτηση. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι απερίγραπτη. Ήρθε απότομα ένα κύμα ζέστης και τα μελίσσια τρελάθηκαν. Πρώτη φορά βλέπω παραφυάδες να φορτσάρουν με τέτοια ταχύτητα! Απο μέλια όμως βλέπω να έρχονται λιγοστά!

Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr





Οι προβλέψεις λένε πως ο Έλατος φέτος θα κάνει μπαμ. Η χρονιά είναι όψιμη και όσες φορές η χρονιά αργεί όπως τα παλιά χρόνια, το μέλι έρχεται αύθονο. Η πορτοκαλιά δε βλέπω να κάνει τίποτα σημαντικό, αν και ειναι στις πολυ αρχές ακόμα.

Επίσης δεν βλέπω σμηνουργία όπως άλλες χρονιές. Οι παγίδες δεν έχουν πιάσει ούτε ένα μελίσσι, και έχω βρεί ελάχιστα βασιλικά κελιά. Θα δούμε όμως γιατί η χρονιά είναι λίγο όψιμη φέτος.

Όσον αφορά τις παραφυάδες σκοπεύω να φτιάξω και άλλα μελίσσια ακόμα, θησιάζοντας ένα μεγάλο μέρος απο το μέλι, εφόσον πέριση ήταν η χειρότερη χρονιά για μένα. Βλέποντας όμως την κατάσταση σκοπεύω να στήσω μερικά μεγάλα μελίσσια για να βγάλω μέλι....

Αυτά τα λίγα νέα για σήμερα... Και ελπίζω να πάμε καλά....

Δείτς μερικές σημερινές φωτογραφίες:





Δίνουμε σιρόπι , ειδικά στα μικρά μας μελίσσια. Ο τροφοδότης που βλέπετε παρακάτω είναι ένας απο τους πιο πρωτοποριακούς στην αγορά, και βολεύει απίστευτα. Θα σας το δείξω και σε επόμενο βίντεο....  Περισσότερα στο... https://www.beenectar.com/



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Σήμερα το απόγευμα, 13.4.2020, μια παγίδα είχε τρομερή κίνηση. Πιστεύω αύριο να έρθει το 2ο δεύτερο μελίσσι. Τα μελίσσια τρελάθηκαν. Κτίζουν ακόμα και στον 3ο όροφο με διαφράγματα. Δεν προλαβαίνουμε να βάζουμε άκτιστα πλαίσια καταργόντας όλους τους μελισσοκομικούς κανόνες και πρωτόκολλα σε ό,τι αφορά τις θέσεις τοποθέτησης των άκτιστων πλαισίων. Η σμηνουργία ξεκίνησε δειλά δειλά. Δεν θα μείνει μελίσσι χωρίς να σμηνουργήσει φέτος. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!