Widget Recent Post No.

Έλεγχος τροφών στα μελίσσια με το γρήγορο τρόπο, χωρίς επιθεώρηση!!! VIDEO



Ο μελισσοκόμος Νίκος μας δείχνει για μια ακόμα φορά τους χειρισμούς που εφαρμόζει στα μελίσσια του και αυτή τη φορά μας δείχνει κάτι πολύ εύκολο πως να ελέγξουμε τις τροφές των μελισσιών μας χωρίς να εφαρμόσουμε επιθεώρηση δηλαδή να βγάλουμε πλαίσια, να κρυώσουμε το μελίσσι κλπ. Δείτε το πιο γρήγορο άνοιγμα για έλεγχο των τροφών...

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με την ελπίδα ότι ο προτογενής τομέας να πάρει την ανιούσα.
    Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι μελισσοκόμοι στη χώρα μας: τάισμα με ζυμάρια αμφιβόλου ποιότητας.
    Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή μετά από τριάντα χρόνια εμπειρίας στη μελισσοκομία θα ήταν η εξής: η μοναδική τροφή που θα την εκμεταλλευτεί στο έπακρο είναι το ΜΕΛΙ. Φροντίστε λοιπόν στα μελίσσια σας να υπάρχει μέλι και ξεχάσται τις τροφές(ζαχαροζύμαρα). Τα στεφανόματα αν είναι γεμάτα μέλι τα μελίσσια σας θα είναι ασφαλής από διατροφικής πλευράς. Αυτό το φροντίζουμε πριν το χειμώνα (τουλάχιστον στη βόρεια Ελλάδα) είτε μεταφορά σε ανθοφορία είτε τάισμα με πυκνό σιρόπι στο οποίο προσθέτουμε ουσίες για την νοζεμίαση.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΨΈΛΗ DADANT ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΌΜΑΤΑ γύρω στους 10 με 15 πόντους μέλι. Σκεφτείτε ένα μελίσσι με τα παραπάνω μέλια και σφιγμένο π.χ στα έξι πλαίσια (δεξιά και αριστερά φελιζολ) και από πάνω μια σακούλα πριονίδια για επιπλεον μόνωση (οι απώλειες θερμόκρασιας είναι από πάνω) και πείτε μου αν θα έχει πρόβλημα στο χειμώνα.
    Ανάψτε το τζάκι και αφήστε τον,να χιονίζει και να κάνει κρύο
    ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,<.Σωστός!!!!!!! και μετά γράφεις<>Τελικά τι θες να μας πείς????Μέλι η σιρόπι???

      Διαγραφή
    2. Εάν πριν το χειμώνα, δεν έχεις ανθοφορία που θα σου γεμίσει τα στεφανόματα με μέλι(εσύ ξέρεις την περιοχή σου),τότε θα ταΐσεις πυκνό σιρόπι.
      Είναι καλύτερο και προτιμότερο από το ζαχαροζύμαρα. Σε περιοχές με πολύ κρύο, σπάνια να βγει η μέλισσα πάνω και μέσα στη σακούλα του ζαχαροζύμαρου.Αυτο θα γίνει μόνο όταν είναι μονωμένο και σφιγμένο ΆΡΙΣΤΑ. Εάν δεν είναι μονωμένο τότε το ζυμάρι ξεραίνεται και το πετάνε έξω (τους δίνουμε και επιπλέον εργασία).
      Άρα:όχι ζαχαροζύμαρα τον χειμώνα.
      Τέλος χειμώνα μπορούμε να βάλουμε ζυμάρια, αλλά και τότε καλύτερα με σιροπάκι

      Διαγραφή
  2. Εάν εφαρμόσομε αυτά που λέει και κάνει ο Νίκος στα βίντεο του σύντομα η μελισσοκομία θα πάψει να υπάρχει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!