Widget Recent Post No.

Η γύρη μελισσών και τα 9 απίστευτα οφέλη για την υγεία σου



Γύρη μελισσών: Η γύρη αποτελεί την τροφή των νεαρών μελισσών. Θεωρείται μία από τις πιο θρεπτικές τροφές της φύσης, καθώς περιέχει σχεδόν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος.


Σε τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε για τη γύρη μελισσών; Πρόκειται για τη γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (περίπου 40% πρωτεΐνη), ελεύθερα αμινοξέα, βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Μάλιστα είναι πιο πλούσια σε πρωτεΐνες από οποιαδήποτε άλλη πηγή ζωικής προέλευσης. Περιέχει περισσότερα αμινοξέα από το βοδινό, τα αυγά και το τυρί, ίδιου βάρους. Περίπου η μισή από την πρωτεΐνη που περιέχει είναι στη μορφή των ελεύθερων αμινοξέων, τα οποία είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως από το σώμα μας.



Ορίστε 9 λόγοι για τους οποίους πρέπει αμέσως να προσθέσεις τη φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή διατροφή σου… αν και υπάρχουν πολλοί ακόμα!

Χαρίζει ενέργεια
Η ποικιλία των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει, την κάνει ένα φυσικό τονωτικό, καθώς οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες Β που περιέχει, θα σε βοηθήσουν στο καθημερινό τρέξιμο και θα ενισχύσουν την αντοχή σου και τα επίπεδα κορεσμού σου.

Καταπραΰνει παθήσεις του δέρματος
Η γύρη μελισσών συχνά χρησιμοποιείται σε προϊόντα που θεραπεύουν φλεγμονώδεις και άλλες παθήσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα αμινοξέα και οι βιταμίνες της προστατεύουν το δέρμα και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων.



Βοηθάει το αναπνευστικό σύστημα
Η γύρη μελισσών, καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα και στους ιστούς των πνευμόνων, αποτρέποντας την εμφάνιση του άσθματος.

«Θεραπεύει» τις αλλεργίες
Η γύρη μειώνει την παρουσία της ισταμίνης, οδηγώντας στην ύφεση των αλλεργιών. Ο Dr. Leo Conway, M.D, ανέφερε ότι το 94% των ασθενών του απελευθερώθηκε εντελώς από τις αλλεργίες, μόλις άρχισαν να καταναλώνουν τη γύρη. Από το άσθμα μέχρι τις αλλεργίες, η γύρη αποτελεί αποδεδειγμένα ένα αποτελεσματικό «φάρμακο» απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα
Εκτός από τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τις πρωτεΐνες, η γύρη μελισσών περιέχει κάποια ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη.



Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού
Η γύρη κάνει καλό στην εντερική χλωρίδα και επομένως ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Σύμφωνα με τον ολιστικό ειδικό υγείας Dr. Joseph Mercola, η γύρη έχει ιδιότητες όπως αυτές των αντιβιοτικών και μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό σου από τους ιούς. Επίσης, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

Υποστηρίζει το καρδιαγγειακό σύστημα
Η γύρη περιέχει μεγάλες ποσότητες ρουτίνης, ενός αντιοξειδωτικού βιοφλαβονοειδούς που βοηθά στην ενδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων, βοηθά με τα κυκλοφοριακά προβλήματα και διορθώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης. Ακόμα, οι ισχυρές αντιπηκτικές της ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Προστατεύει τον προστάτη
Οι άνδρες που πάσχουν από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη μπορούν να βρουν ανακούφιση χρησιμοποιώντας τη γύρη, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να σταματήσει τη συχνή επιτακτική ανάγκη για ούρηση.

Βοηθάει στα προβλήματα υπογονιμότητας
Η γύρη μελισσών διεγείρει και αποκαθιστά την λειτουργία των ωοθηκών, γεγονός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην επίτευξη της εγκυμοσύνης. Εκτός από το ότι ενισχύει την παραγωγή ορμονών, αποτελεί και ένα εξαιρετικό αφροδισιακό.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΛΑΜΒΆΝΕΙ ΚΆΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθημερινά το μέγιστο μία κουταλιά της σούπας. Ξεκινάτε τις πρώτες 10 μέρες να τρώτε λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού και σταδιακά αυξάνετε την ποσότητα. Τώρα για το χρονικό διάστημα δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!