Widget Recent Post No.

Η Θεραπεία της αλλεργίας στη μέλισσα! Εμπειρίες που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε...



Φίλος μας μελισσοκόμος αποκαλύπτει σήμερα στην Ορεινή Μέλισσα κάποια ανατρεπτικά δεδομένα, για την αλλεργία στη μέλισσα και πως θεραπεύεται. Όπως γνωρίζουμε το να παρουσιάσει ένας μελισσοκόμος αλλεργία, είναι ότι χειρότερο. Δεν είναι λίγοι που τα παράτησαν και διέλυσαν τα μελίσσια τους. Βλέπουμε άλλωστε συχνά αγγελίες "πωλούνται μελίσσια λόγω αλλεργίας", και στεναχωριέμαι ιδιαίτερα όταν το βλέπω αυτό. Τι θα λέγατε όμως, αν γνωρίζατε ότι υπάρχει τρόπος θεραπείας, και ότι πάρα πολλοί μελισσοκόμοι, θεραπεύονται και αντιμετωπίζουν την αλλεργία τους.




Ο φίλος μου ο Γιάννης είναι νέος μελισσοκόμος, και πριν 1 χρόνο περίπου έπαθε κάτι πολύ άσχημο στα μελίσσια του. Ξαφνικά μετά απο κάποια τσιμπήματα πρήστηκε, άρχισε να βγάζει σπυράκια σε όλο του το σώμα, μελάνιασε, ζαλιζόταν, και υπήρχε έντονος ερεθισμός. Ήταν αλλεργικό σοκ. Όταν τον ρώτησα αν υπήρξε δυσκολία στην αναπνοή μου απάντησε όχι. Δεν υπήρχε τέτοιο σύμπτωμα. Αυτό το ρώτησα, μιας και αυτός είναι ο λόγος που πεθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Στο αλλεργικό σόκ πρήζεται η αναπνευστική οδός, μέχρι που φράζει η διέλευση οξυγόνου, και ο μελισσοκόμος δε μπορεί να αναπνεύσει. Ωστόσο ο συγκεκριμένος μελισσοκόμος δεν είχε κανένα τέτοιο σύμπτωμα.




Κατευθείαν μόλις είδε αυτά τα συμπτώματα πήγε στο νοσοκομείο. Μάλιστα ο γιατρός μόλις τον είδε, διερωτήθηκε πόσο άσχημα φαινόταν ο ασθενής, απο το μελάνιασμα και το πρήξιμο. Του έβαλαν αμέσως ορό, και ο γιατρός του είπε ότι αυτά είναι καθαρά συμπτώματα αλλεργίας, και ότι πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις. Έκανε λοιπόν εξετάσεις αίματος, και μετά πήγε σε αλλεργιολόγο.



Ο μελισσοκόμος έκανε αναλυτική εξέταση αίματος, και μάλιστα πλήρωσε 88 ευρώ, όπου τα είδαν όλα μέσα οι γιατροί. Αυτό όμως που τους ενδιέφερε ήταν η τρυπτάση στο αίμα! Ένας δείκτης που μετράει πόσο επιρρεπής είσα στο αλλεργικό σόκ, δηλαδή να πεθάνεις. Οι γιατροί βρήκαν ότι ήταν πολύ επιρρεπής σε αλλεργικό σόκ. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά αυτός ήταν στο 1.6 και το όριο ήταν 16.

Επίσης ο αλλεργιολόγος του έκανε κάποια τεστ στο δέρμα, και όπως μου είπε τον τσίμπησε ο γιατρός, πειραματίστηκε με κάτι δηλητήρια, και μόλις είδε πρίξιμο σπυράκια και την αντίδραση γενικότερα, του είπε ότι θα πρέπει να κάνει απευαισθητοποίηση για να αντιμετωπίσει την αλλεργία του.



Ρώτησε το γιατρό, αν θα μπορεί να συνεχίσει να είναι μελισσοκόμος και η απάντηση του γιατρού ήταν "Θα συνεχίσεις μη φοβάσαι". Φυσικά αφού γίνει η ανοσοθεραπεία, και ο μελισσοκόμος να πηγαίνει πολύ καλά ντυμένος. Μια μέρα μάλιστα που ο μελισσοκόμος πήγε στα μελίσσια, πήγε πολύ καλά ντυμένος, και τον τσίμπησαν κάποιες μέλισσες, Όμως δε παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα. Αυτό είναι η απόδειξη, ότι το αλλεργικό σόκ μια φορά θα συμβεί, και μπορεί να κοστίσει και τη ζωή.

Θεραπεία της αλλεργίας στη μέλισσα...
Ανοσοθεραπεία απευαισθητοποίηση με εμβόλια
Ο μελισσοκόμος για να θεραπεύσει την αλλεργία του, ξεκίνησα διαδικασία κάνοντας εμβόλια. Το πρόγραμμα για να γιατρευτεί είχε ως εξής:
  • 1ος χρόνος θεραπείας - 1 εμβόλιο κάθε 1 μήνα
  • 2ος χρόνος - 1 εμβόλιο κάθε 2 μήνες
  • 3ος χρόνος - 1 εμβόλιο κάθε 3 μήνες
  • 4ος χρόνος - 1 εμβόλιο καθε 4 μήνες
  • 5ος χρόνος - 1 εμβόλιο κάθε 6 μήνες
Στο πρώτο χρόνο η δόση του φαρμάκου είναι μικρή, και καθώς περνάμε στα επόμενα χρόνια η δόση του φαρμάκου αυξάνεται.
Το εμβόλιο περιέχει ίσως δηλητήριο μέλισσας και βελτιώνει τα καλά αλλεργιογόνα του οργανισμου. Η τιμή αυτού του φαρμάκου είναι 300 ευρώ και η δόση φτάνει για 1 χρόνο. Ο μελισσοκόμος όμως λόγω ασφάλισης ικα που τον καλύπτει το παίρνει μόνο με 100 ευρώ. Έρχεται απο γαλλία, με παραγγελία απο εξωτερικό. Ο αλλεργιολόγος κάνει το εμβόλιο με 20 ευρώ κάθε φορά κόστος.

Το πρόγραμμα αυτό και πόσο θα διαρκέσει εξαρτάται απο τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. Ο συγκεκριμένος μελισσοκόμος ήδη τώρα 2 χρόνια που κάνει τη θεραπεία περίπου έχει φτάσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, και όπως μου είπε προσωπικά θα σταματήσει σε 1 χρόνο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια