Widget Recent Post No.

Επιδότηση νέου αγρότη 2020! Νεότερα και προυποθέσεις....



Με 100 εκατομμύρια ευρώ και 5000 δικαιούχους για τους ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ μέσα στο 2020!
Δεν βγήκε ακόμα η οριστική ανακοίνωση.
Σήμερα στην Ορεινή Μέλισσα, συγκεντρώσαμε όλες τις προυποθέσεις που ίσχυαν στη προηγούμενη επιδότηση του 2016! Έτσι ώστε να γνωρίζουμε με τι περίπου θα έχουμε στη καινούργια...


Νέα προκήρυξη για τους ΝΕΟΥΣ αγρότες και μελισσοκόμους!
Άλλο ένα πολύτιμο άρθρο εδώ στην Ορεινή Μέλισσα
Επιβεβαιώνεται από τις Διαχειριστικές Αρχές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης η προκήρυξη, εντός του 2020, μιας ακόμη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων πάνω στην αγροτική ενημέρωση, πρόκειται για την 3η κατά σειρά προκήρυξη που θα έχει προϋπολογισμό περί τα 100 εκατ. ευρώ και θα πριμοδοτήσει περισσότερους από 5.000 δικαιούχους....

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 2016
Πληροφορίες για την επιδότηση μελισσοκομίας 2016! Τα κριτήρια που πρέπει να τηρούν οι νέοι μελισσοκόμοι προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα. Έχουμε πληροφορίες για συγκεκριμένο αριθμό μελισσοσμηνών, να είναι κατα κύριο επάγγελμα μελισσοκόμος για κάποιο διάστημα να έχει μελισσοκομική αποθήκη κλπ. Σήμερα λοιπόν θα σας καταγράψουμε αναλυτικά τους όρους που πρέπει να τηρεί κάποιος.



Ξεκινώντας λοιπόν από το πρώτο κριτήριο, ο νέος μελισσοκόμος θα πρέπει να έχει στη κατοχή του πάνω απο 110 μελίσσια, τα οποία πρέπει να είναι όλα πυροσφραγισμένα για να γίνει σωστά η μέτρηση. Το ερώτημα πάνω σε αυτό το κριτήριο είναι, υπάρχει νέος μελισσοκόμος με 110 μελίσσια; Ποιός έχει τα χρήματα αλλά και τις γνώσεις να φτιάξει τόσα πολλά μελίσσια; Η μήπως η επιδότηση δεν είναι για τους νέους μελισσοκόμους αλλά για τους παλιούς; Τελως πάντων έτσι είναι ο όρος δεν μπορούμε και να τον αλλάξουμε.

Ο μελισσοκόμος που θα πάρει την επιδότηση έχει δεσμευση 4-5 χρόνια να είναι η μελισσοκομία πρώτη εργασία. Όχι οτι δεν μπορεί να έχει δεύτερη δουλειά, απλώς η μελισσοκομία να είναι το κύριο επάγγελμα. Για παράδειγμα ένας μελισσοκόμος που είναι και δημόσιος υπάλληλος, δεν μπορει να διεκδικίσει αυτά τα χρήματα, εφόσον η μελισσοκομία δεν είναι το κύριο επάγγελμα.

Επίσης σημαντικό κριτήριο είναι η κατοχή μελισσοκομικής αποθήκης 30 τετραγωνικών τουλάχιστον.

Τα χρήματα που μπορεί να πάρει κάποιος απο την επιδότηση είναι 17 χιλιάρικα, και αν βρίσκεται σε ορεινή περιοχή 22 χιλιάρικα.



Για να κάνει κάποιος τα χαρτιά θα πρέπει να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά μέχρι 15 Ιουνίου στον ΟΣΔΕ και τα χρήματα θα μπούν τα χριστούγεννα ένα 60-70% της συνολικής επιδότησης. Τα υπόλοιπα χρήματα τα δίνουν μετά απο κάποιο διάστημα αφού παρακολουθήσει κάποιος σεμινάρια κλπ, και όπως πληροφορήθηκα πολλοί δεν τα παίρνουν στο τέλος.

Γενικά θέλει τεκμαρτο εισόδημα 8000 ευρώ και πάνω απο 40 χρονών

Τέλος κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Επειδή η επιδότηση είναι του νέου αγρότη, ένας μπορεί να διεκδικίσει τα χρήματα και με λιγότερα μελίσσια αρκεί να έχει στη κατοχή του κτήματα με καλλιέργειες. Για παράδειγμα 40 στρέμματα ελιές και 70 μελίσσια. Το παράδειγμα είναι τυχαίο.

Γράφει επαγγελματίας για την επιδότηση στην Ορεινή Μέλισσα...
Είναι η μεγάλη απάτη....
Νέος μελισσοκόμος με 110 κυψέλες;
Πρακτικά: είμαι έμπορος, γράφω σε κάποιον τα 110 μελίσσια, παίρνει την επιδότηση και την μοιραζόμαστε. Μετά από 4-5 χρόνια τα μελίσσια μπαίνουν πάλι στην δυναμικότητα του μελισσοκομείου μου αν με νοιάζουν ακόμη.

Αυτό που θέλω να πω έίναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για να παίρνουν τις επιδοτήσεις οποιοιδήποτε άλλοι εκτός από τους νέους μελισσοκόμους που θα πασχίζουν να μάθουν την μελισσοκομία ξεκινώντας με 20 μελισσάκια. Αυτοί θα έπρεπε να επιδοτούνται, και μάλιστα για να μην γίνεται παράνομη χρήση του σωστού προγράμματος, να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για τις συνθήκες ανάπτυξης στο μελισσοκομείο.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Καλημέρα σας.... Θα ήθελα να ρωτήσω γνωρίζετε πότε θα ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα για την νέα επιδότηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να μάθω και εγώ για το πρόγραμμα! Και επίσης αν μπορεί να υπάρχει κάποιος τρόπος για να διορθωθεί αυτή η αδικία των 110; Δηλ εγώ που ξεκινάω με 10 που να βρω 12.000€ για να τα κάνω 110 και πέρα από αυτό που να βρω την γνώση για να διαχειρίζομαι τόσσα μελίσσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας,
    δεν κατάλαβα αυτό με το τεκμαρτο εισόδημα 8000 ευρώ και πάνω απο 40 χρονών. Μπορείτε να το εξηγήσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορώ να μάθω με 20 Μελίσσια αν μπαίνω στο πρόγραμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!