Widget Recent Post No.

ΝΕA απο το Πέυκο και τη Σουσούρα! Τα νέα της ζυγαριάς ΣΗΜΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ



Τα μελίσσια στο ΠΕΥΚΟ της ΘΑΣΟΥ
Ήμουν στα πευκα στην Θάσο αύριο θα τρυγησω τα μελίσσια και θα τα βγάλω από το νησί. Τα πραγματα στην Θάσο πήγαν πολύ καλά και εξακολουθούν να πηγαίνουν. Σήμερα υπήρξε 1 κιλό άνοδος, όμως είχε βροχή. Συγκεκριμένα τα μελίσσια το πρωί πέταξαν και μάζεψαν 300 γραμμάρια, και τα υπόλοιπα είναι λόγω της βροχής. Το μελίσσι της ζυγαριάς είναι παλιό 20 μέρες τώρα στο πεύκο. Τωρα με τις βροχές θα φανει πως θα εξελιχθούν. Τις παραφυάδες τις πήγα στην σουσουρα που τωρα αρχίζει να ανθίζει και έχει ποτιστεί αρκετά καλά. Στην ίδια νομή θα βάλω και τα μελίσσια της Θάσου η περιοχή που θα δουλέψω εχει ανοιχτή ακονιζια κισσό και ανοίγει η σουσουρα και στην πορεία ο αγριος κροκος και η κουμαρια. Σήμερα έβρεξε καλά και στις 2 περιοχές.
Σημείωση: Ο κισσός για το 2019 πηγαίνει εξαιρετικά καλά, και μελισσοκόμος που επικοινώνησε μαζί μας, αναρωτιέται πως σε μια τόσο ανυδρη χρονιά, ο κισσός πάει τόσο καλά.

Το πεύκο στις Σέρρες...
Οι παραφυάδες μου στις Σέρρες δουλεψαν καλα. Στην πορεία άνοιξε ο κισσος και αρχισαν να γονεβουν μεσα στα πευκα. Τα μελίσσια τρυγιθηκαν κάνανε τις αναλογες θεραπείες και τα έσφιξα σε 5αρια 6αρια και 7αρια με δυο φελιζολ και ναιλον για κηροπανο.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΣΟΥΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

Αυτην την στιγμή στην περιοχή που θα ασχοληθούμε τα Μελίσσια κουβαλαν αρκετές γύρες απο ακονιζια κισσο και δειλά δειλά απο σουσουρα που τώρα αρχίζουν να ανοίγουν τα φυτα τα μελισσια εχουν μια δυκιλη βανιλια απο πάνω και μισο κιλο γυρεοπιτα ανοιξαν ωραια.

Οι γόνοι και η μανα γεννάει σε ολο το τελάρο τα Μελίσσια αυτα κραταν 2 με 3 γόνους απο άκρη σε ακρη την σουσουρα την βλέπω καλή φέτος στην περιοχή μου. γιατι ποτίστηκε καλά την κατάλληλη.περιοδο δηλαδη πριν την ανθοφορία πιστεύω πως θα δουλέψει αρκετά καλά φέτος ΠΕΡΙΟΧΉ κοντά στη ΚΑΒΆΛΑ το μελίσσι της ζυγαριά είναι 5αρι και από Βδομάδα σε δεύτερη ζυγαριά θα μπει και μεγαλύτερο μελίσσι

Το ρείκι τώρα ανοίγει... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






 Θάσος 4/10
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ

+990     
γραμμάρια

 ΚΑΒΑΛΑ - Ρείκι Ακονιζιά κισσός 4/10
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ

+100     
γραμμάρια

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!