Widget Recent Post No.

Επαναστατική πατέντα ποτίσματος μελισσιών: Απλή κατασκευή, απαλλαχτείτε από τις ασθένειες



Μια νέα επαναστατική πατέντα για το πότισμα των μελισσιών μας! Σας είχα πει ότι θα δημοσίευα την πατέντα της ερευνήτριας Δρ Φανής Χατζίνας που υπόσχεται να κάνει τις ασθένειες και την μετάδοση τους παρελθόν. Σήμερα θα δούμε βήμα βήμα πως μπορούμε να κατασκευάσουμε την ιδανική ποτίστρα για να ξεδιψάνε οι μέλισσες μας με ασφάλεια χωρίς να μεταδίδουν ασθένειες η μια στην άλλη.


Όπως θα γνωρίζουμε κυκλοφορούν πολλές πατέντες ποτισμού μελισσιών. Οι μελισσοκόμοι έχουν φτιάξει πολλές δικές τους ίδιοκατασκευές. Όμως κατά πόσο είναι κατάλληλες για μελίσσια; Τι γίνετε με τη μετάδοση των ασθενειών; Σύμφωνα με τις έρευνες τις κ Φανής Χατζίνας οι ποτίστρες αυτές συγκρατούν πολύ υγρασία στην επιφάνεια και είναι εντελώς ακατάλληλες εφόσον μεταδίδουν ραγδαία τις ασθένειες. Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα...

Εικόνα1: Ποτίστρα που συγκρατεί υγρασία και μεταδίδει ασθένειες

Αυτή η ποτίστρα που βλέπουμε στην (εικόνα 1)  συγκρατεί πολύ νερό πάνω στην ξύλινη επιφάνεια και θεωρείτε εντελώς ακατάλληλη. Πάνω σε αυτή τη σανίδα αν αφοδεύσει μια μέλισσα θα κολλήσει αστραπιαία την νοζεμίαση σε όλα τα μελίσσια. (Όταν μια μέλισσα έχει προσβληθεί από νοζεμίαση φέρει εκατομμύρια σπόρους μέσα στην κοιλιά της. Όταν αφοδεύσει διασπείρει στο περιβάλλον χιλιάδες ενεργούς σπόρους). Μια βρεγμένη επιφάνεια είναι η ιδανικότερη θέση για την διατήρηση -μετάδοση των σπόρων. Εν αντίθεση όταν η επιφάνεια είναι "ξερή" και χτυπά ο ήλιος η ασθένεια χάνεται γρήγορα.

Έτσι μέσα από την γνώση τα πειράματα και τις δοκιμές σχεδιάστηκε η τέλεια και πιο ασφαλής ποτίστρα. Μια ποτίστρα που δεν επιτρέπει να μείνει υγρή η επιφάνεια ούτε για 1 λεπτό. Τα μελίσσια είναι υγιής και δεν μπορούν να μεταδώσουν τις ασθένειες.

Η πατέντα προέρχεται από μακρινή χώρα και η Δρ Φανή χατζίνα την αναδιαμόρφωσε στα δικά μας μέτρα! Πάμε να δούμε πως γίνεται λοιπόν.

Παίρνουμε δύο κουβάδες και κόβουμε τον ένα στο κάτω μέρος και τον άλλο στο πάνω μέρος για να κουμπώσουν (ο ένας μέσα στον άλλο). Παίρνουμε τα δύο κομμάτια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο με ένα βετέξ στο ενδιάμεσο (το σφηνώνουμε να κρέμεται όπως στην εικόνα 2) ώστε να δημιουργηθεί κενό και να πίνουν καλά οι μέλισσες το νερό. Ουσιαστικά φτιάξαμε ένα κουβά που θα έχει ένα ενδιάμεσο κενό (ανάμεσα από τα δύο τοιχώματα των κουβάδων)  και θα κρέμεται το βετέξ. Δείτε στη φωτογραφία τι ακριβώς σας λέω και πως θα πίνουν οι μέλισσες...


Εικόνα 2: Ποτίστρα μελισσών που δεν επιτρέπει την μετάδοση ασθενειών.

Η πατέντα αυτή είναι δοκιμασμένη, ο τρόπος κατασκευής είναι πολύ απλός και το κυριότερο προσφέρει στις μέλισσες άριστες υγειονομικές συνθήκες εντελώς ακατάλληλες για μετάδοση οποιασδήποτε ασθένειας.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!