Widget Recent Post No.

Ανατρεπτική έρευνα αποδεικνύει το μυστικό στη καταπολέμηση της βαρρόα με ταινίες...



Νέα έρευνα αποδεικνύει κάτι πολύ σημαντικό στη καταπολέμηση της βαρρόα. Τα πειράματα που έγιναν αφορούν την καταπολέμηση με χημικές ταινίες με δραστική ουσία την φλουμεθρίνη, δηλαδή μια από τις πιο γνωστές χημικές ουσίες που έχει σαν όπλο του ο μελισσοκόμος. Τη φλουμεθρίνη την συναντάμε στο σκεύασμα BAYVAROL της bayer, που είναι το μόνο εγκεκριμένο στην Ελλάδα, όπως επίσης και στο VARROSTOP που παράγεται στη Βουλγαρία και είναι μη εγκεκριμένο στην Ελλάδα.

Στην έρευνα που έγινε, εξετάστηκε μόνο το BAYVAROL, και τα αποτελέσματα που βγήκαν ήταν απλά απίστευτα. Όλοι έχουμε ακούσει ότι η βαρρόα αποκτά ανοσία στα φάρμακα που βάζουμε, ωστόσο τα πειράματα έδειξαν κάτι τελείως διαφορετικό! Μετά απο συνεχόμενες θεραπείες σε πειραματικά μελίσσια, η ανθεκτική βαρρόα, δεν επιζούσε απλώς απο το φάρμακο, αλλά άλλαζε τη δομή του οργανισμού, δηλαδή αποκτούσε ένα πιο ανθεκτικό διαφορετικό μηχανισμό αντιμετώπισης! Όπου το φάρμακο δεν έκανε πλέον την δουλειά που έκανε στο παρελθόν. Ηταν πλέον μη αποτελεσματικό.

Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει ότι...
"Μια μείωση της αφθονίας των 12 πρωτεϊνών της επιδερμίδας στα ανθεκτικά ακάρεα, αποδεικνύει ότι η μεταβολή στη δομή της επιδερμίδας θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός μηχανισμός ανθεκτικότητας.

 Ένας αριθμός των δομικών πρωτεϊνών όπως η μυοσίνη και η άλφα τουμπουλίνη παρουσιάστηκαν σε υψηλότερα επίπεδα στα ανθεκτικά βαρρόα, κάτι το οποίο θα μπορούσε να υποδείξει μία αλλαγή στην ενδοκυτταρική δομή του φράγματος της επιδερμίδας ή μια αλλαγή στο σχήμα της κυτταρικής επιφάνειας, παρά την προσθήκη επιπλέον πρωτεινών στην επιδερμίδα. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται εδώ δείχνουν υψηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης που σχετίζεται με την κυτταρική αποτοξίνωση στο φάρμακο Bayvarol® - ανθεκτικά ακάρεα βαρρόα!"

Όσον αφορά το μυστικό στη καταπολέμηση της βαρρόα, αυτό που θέλει να αποδείξει η έρευνα, είναι οι μελισσοκόμοι να μην χρησιμοποιούν ποτέ το ίδιο φάρμακο κάθε χρόνο, διότι έτσι βοηθάμε σημαντικά τη βαρρόα να αποκτήσει αυτούς τους πανέξυπνους αμυντικούς μηχανισμούς. Ο μελισσοκόμος όταν αποφασίζει να χρησιμοποιήσει χημικό σκεύασμα, η δραστική ουσία θα πρέπει να είναι διαφορετική κάθε χρόνο. Όπως για παράδειγμα αν φέτος το χειμώνα βάλουμε bayvarol του χρόνου θα πρέπει να κάνουμε με οξαλικό οξύ για παράδειγμα. Όσον αφορά τις βιολογικές θεραπείες είναι πολλά υποσχόμενες και δεν έχουν παρατηρήσει οι ερευνητές μεχρι στιγμής κάποια ανθεκτικότητα στα εναπομείναντα ακάρεα, κάτι το οποίο φέρνει την επανάσταση στην καταπολέμηση του μεγαλύτερου εχθρού μας!


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!