Widget Recent Post No.

Εξελίξεις στα έλατα σήμερα! Τι βλέπουμε στα μελίσσια που έχουμε στη Δομνίστα Ευρυτανίας...


Όλα εξαρτώνται απο το αυριανό μύνημα!
Δεύτερη μέρα στο βουνό
25 ΜΑΙΟΥ - Σήμερα είχε ήλιο και καλή μέρα!
Για να δείτε τα μυνήματα της ζυγαριάς, πηγαίνετε στο τέλος της ανάρτησης!
Σήμερα είχαμε καλύτερο καιρό απο χθές, όμως τα μελίσσια βρίσκονται στη δεύτερη μέρα που βόσκουν και δεν έμαθαν ακόμα καλά το μέρος. Το πιθανότερο είναι να έχουμε τις πρώτες θετικές τιμές αύριο ή μεθαύριο.... Σήμερα είχαμε κατακόρυφη πτώση μισό κιλό μέλι, δηλαδή καθόλου καλά νέα.
Στο κάμπο αντιθέτως τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και τα μελίσσια φέρνουν μέλι. Εντύπωση μου κάνει που ακόμα και οι πιο μικρές παραφυάδες φέρνουν μέλι. Σκεφτείτε άνοιξα ένα μελισσάκι 2 πλαίσια και έβαζε μερικά μελάκια χωρίς να του δωθεί καθόλου τροφή. Πάμε πολύ καλά λοιπόν, και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία το αυριανό μήνυμα στον έλατο, μιας και είναι καθοριστικό κατά τη δική μου γνώμη. Η εμπειρία λέει ότι υπάρχει πολύ κόμπος φέτος στα έλατα, υπάρχει μέλι και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο. Θυμίζω ότι τα μελίσσια έχουν σχεδόν 2 μέρες επάνω στα έλατα και ότι χρειάζονται 1-2 ακόμα να έχουμε εικόνα τι πραγματικά συμβαίνει. Οι μέλισσες τώρα μαθαίνουν τα κατατόπια στα δάση που να πάρουν το μέλι και να γίνουν αποδοτικές.

Τα δεδομένα που έχω εγώ είναι απο Ευρυτανία, κοντά στη Δομνίστα, και το συμπέρασμα ειναι φέτος ή χρονιά είναι πιο ώψιμη, και κανένας μελισσοκόμος δεν έχει ανεβάσει μελίσσια ακόμα. Αντίθετα στα μελίσσια στο κάμπο, ανθοπορίες και μελιτώματα πάνε εξαιρετικά. Πολύ μελίγκρα πάνω στα δέντρα, τόσο πολύ που δεν ξανα έγινε. Εδώ και 10 μέρες περίπου τα μελίσσια παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Μπορεί και ο πεύκος να αρχίζει να δίνει μέλι, και αργότερα να κάνει το θαύμα του και αυτός...

Όσον αφορά τα έλατα και τα δεδομένα που μας στέλνει η ζυγαριά απο την Ευρυτανία...

Στην Ορεινή Μέλισσα εξοπλιστήκαμε με ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑ η οποία είναι της γνωστής εταιρίας SAVE BEES. Δείτε το μήνυμα...
25 Μαίου 2019
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ

65% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
17.9 °C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 33°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
-530      
γραμμάρια



24 Μαίου 2019
ΝΕΑ ΖΥΓΑΡΙΑΣ

61.3% 
Υγρασία
(στο μελισσοκομείο)
     
16.5 °C
Θερμοκρασία
(στο μελισσοκομείο)
 33°C  
Θερμοκρασία
(μέσα στο μελίσσι)
-930      
γραμμάρια


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. μειον 1/5 κιλο λοιπον..αν ειναι μειον και αυριο π θα ειναι στανταρ σε βλεπω για σιροπακι σιγουρα...να γινει μαθημα λοιπον οτι δν τρυγαμε τα μελισσια πριν απο καθε μεταφορα και ειδικα οταν ειναι να παμε στα ελατα π χανονται μελισσια απ την πεινα...εκτος και αν τα μελια ειναι τοσα πολλα π υπαρχει κινδυνος να τρεξουν στη μεταφορα..ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΕΛΑΤΟΣ Η ΟΧΙ..ΠΑΤΕ ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΗΣΥΧΟ...ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΟΦΟΡΙΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ-ΘΥΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΝ ΕΧΕΙ ΦΕΤΟΣ ΕΛΑΤΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΑΤΟΣ: ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ. ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΝΟΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!