Widget Recent Post No.

Τρύγος επι τόπου στο μελισσοκομείο; Τι άλλο θα δούμε...



Είδαμε αυτό το βίντεο, και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως δουλεύουν οι μελισσοκόμοι εκεί. Αν δε κάνω λάθος η πατέντα αυτή εφαρμόζεται σε κάποια ανατολική χώρα, και το καταλαβαίνουμε και απο τη γλώσσα που μιλάνε στο βίντεο. Όπως θα δούμε, τρυγάνε επιτόπου στα μελίσσια, αλλά δεν είναι αυτό που μας ενυπωσίασε. Έχουν στη διάθεση τους ένα μηχάνημα που απολεπίζει και κάνει όλη την δουλειά, κατευθείαν απο τη κυψέλη.

Φαντάζομαι πως αν γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα υπήρχαν τρομερές συνέπειες λεηλασίας στα μελίσσια, και με παραξενεύει ιδιαίτερα, πως γίνετε να δουλεύει τόσο καλά σε άλλες χώρες. Δείτε το βίντεο, και γράψτε και εσείς τους προβληματισμούς σας, κάτω στα σχόλια...

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. η γλωσσα που μιλανε ειναι κορεατικα και λεει ο τυπος μεταξυ των αλλων οτι πρεπει να υπαρχει διαφραγμα βασιλισσας γιατι κατα την απολεπιση σκοτωνει μερικες μελισσες οποτε υπαρχει πιθανοτητα να κοψει την μανα το μηχανημα, επισης λεει οτι τα απολεπισματα πεφτουν μεσα στην κυψελη οποτε οι μελισσες τα χρησιμοποιουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να τρυγήσουμε στην Ελλάδα κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν γίνεται. Είναι όμως πολύ ενδιαφέρον το σύστημα απολεπισμού. Προκαλεί μεγάλη εντύπωση το πώς λειτουργεί σε μη οργανωμένο χώρο, στο ύπαιθρο. Αν σας είναι εύκολο κάνετε σχετκή έρευνα και δώστε μας πληροφορίες για τον απολεπιστή. Ελασσόνα, Λάρισα 28.1.2019.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!