Widget Recent Post No.

Νέα μέθοδος ψεκασμού φυτοφαρμάκων! Η σωτηρία για τους μελισσοκόμους;





Εμείς στην Ορεινή Μέλισσα, ψάχνουμε όλες τις Νέες ειδήσεις, και τις αναδημοσιεύουμε με σκοπό, να τις μαθαίνουμε πρώτοι, και να είμαστε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις!
Τεράστιες οι υλικές ζημιές για τους μελισσοκόμους κάθε χρόνο απο τα φυτοφάρμακα. Δεκάδες χιλιάδες μέλισσες πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να συλλέξουν τα δηλητηριασμένα άνθη. Μεγάλη η άγνοια των Ελλήνων αγροτών οι οποίοι ραντίζουν ακατάλληλες ώρες πάνω στην ανθοφορία, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι φυσικοί επικονιαστές και οι μέλισσες.Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις καταστροφές, μια εταιρία ανέπτυξε ένα νέο σύστημα ραντίσματος, το οποίο προστατεύει τις μέλισσες.

Αυτή είναι η πατέντα, που καταφέρνει να μη βλάπτει τις μέλισσες


Στη πραγματικότητα το μηχάνημα απλώνει μια μεγάλη "βέργα" με σωληνάκια, τα οποία μπαίνουν μέσα στη καλλιέργεια, και ραντίζουν τα φυτά κάτω απο τα φύλλα, και όχι πάνω στα άνθη. Η μέθοδος αυτή έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Οι μέλισσες δεν έρχονται σε επαφή με τα φυτοφάρμακα και τα δηλητήρια, τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό όπως πριν. Όι απώλειες όπως υποστηρίζει η εταιρία είναι πολύ μικρές και οι μέλισσες δεν επηρεάζονται. Η πατέντα αυτή μάλιστα, βραβεύτηκε με το βραβείο «Καινοτομίας και Τεχνολογικών Λύσεων» στο πλαίσιο των μελισσοκομικών βραβείων «European Bee Awards 2017».
Η μέθοδος, με την ονομασία DroplegUL, είναι μια ελαφριάς κατασκευής συσκευή, η οποία μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στους περισσότερους ψεκαστήρες και να πραγματοποιήσει εφαρμογές κάτω από τα φύλλα και τα άνθη τόσο στα κηπευτικά όσο και στις μεγαλύτερες καλλιέργειες.

Η πατέντα αυτή θεωρείτε επαναστατική, και έχει ήδη πάρει έγκριση στη Γερμανία. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες...







ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. πολυ καλο εργαλειο αλλα το θεμα ειναι παλι το ιδιο, ποιοι ,και πως και ποιες ωρες θα το χειριστουν.Ισως σε αλλες Ευρωπαικες χωρες οι αγροτες να εχουν μια σοβαρη,η,εστω στοιχειωδη παιδεια-σεβασμο προς τη φυση,τις μελισσες,τους μελισσοκομους ,εδω ομως οχι. Απο την μακροχρονια εμπειρια μου απο την συμπεριφορα τους ,εχουμε να κανουμε με αστοιχειωτους,εγκληματικα και προκλητικα αδιαφορους αγροτες. Εκτος απο το χαμηλο προσδοκιμο ζωης λογω της εσφαλμενης εφαρμογης-χρησης φυτοφαρμακων,εχουν και χαμηλο δεικτη νοημοσυνης. νομιζουν οτι , σε εχουν γελασει,οταν ραντισουν κρυφα,την ωρα που θα δουν οτι απομακρυνεσαι απο το μελισσοκομειο σου. Επι τη ευκαιρεια,εγω θα προτεινα για την ερχομενη μελισσοπκομικη περιοδο να τους κανουμε ενα πειραματικο σαμποταζ. Να μην τοποθετησουμε μελισσια σε συμβατικες καλλιεργειες,να καταλαβουν την αξια της μελισσας στην επικονιαση.ουτως ,η,αλλως τα βαμβακια δεν εχουν πλεον μελια,τα οποια ειχαν παλια,οι δεντροκαλλιεργεις ειναι πνιγμενες στα δηλητηρια. Δεν εχουμε να χασουμε πολλα,αυτοι ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!