Widget Recent Post No.

Καταπολέμηση κηρόσκορου εντελώς βιολογικά και γρήγορα. Η δική μου μεθοδος



Γράφει μελισσοκόμος στη σελίδα μας...
Εφαρμόζω εδώ και χρόνια μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο για καταπολέμηση του κηρόσκορου. Να πω την αλήθεια, ποτέ δεν είχα καλή σχέση με τα φάρμακα, ακόμη και βιολογικά να είναι. Έχω διαβάσει και δει διάφορες μεθόδους, με θειάφι, με βάκιλο και άλλα σκευάσματα. Εγώ βρήκα τη δική μου μέθοδο, χρησιμοποιώντας μόνο καπνό! Τίποτα άλλο, μόνο καπνό. Καπνίζοντας κυριολεκτικά τις κυψέλες απολυμαίνονται απο τα πάντα, όχι μόνο απο το κηρόσκορο αλλά και απο άλλα έντομα μικρόβια. Θα σας εξηγήσω πως το κάνω, και τα τελευταία χρόνια έχω σωθεί απο το κηρόσκορο.

Έχει ως εξής... Το φθινόπωρο καθώς αφαιρώ τα πατώματα απο τα μελίσσια, τα τοποθετώ κατευθείαν το ένα πάνω απο το άλλο, και τα σφραγίζω αεροστεγώς. Ξεχωρίζω αν μπορώ τις άχτιστες ή άσπρες κηρήθρες, εφόσον τις άσπρες δεν τις πιάνει ο κηρόσκορος. (προσοχή άσπρες κηρήθρες που τυχών έχουν προμήθειες επάνω πχ γύρη τις πιάνει ο κηρόσκορος). Στη συνέχεια αφού κάνω σωρό με 7 πατώματα περίπου τις μαύρες κηρήθρες, τις σφραγίζω. Απο πάνω ανεβαίνω στο τελευταίο πάτωμα, και ανοίγοντας λίγο το καπάκι, ρίχνω πυκνό καπνό, συνεχόμενα! Συνεχόμενα μέχρι να ζεσταθεί ολόκληρο το καπνηστήρι.

Ο καπνός είναι πιο βαρύς απο τον αέρα, οπότε όταν ρίχνουμε στη κορυφή απο τη "ντάνα" με τα πατώματα, όλος ο καπνός πάει κάτω και οι κηρήθρες πλυμμηρίζουν απο καπνό. Αφού λοιπόν με το καπνηστήρι μας γεμίσουμε καπνό, μέχρι τέρμα, τόσο που να ξεχειλίζει καπνός απο το καπάκι. Σφραγίζουμε αεροστεγώς και επάνω και αφήνουμε το καπνό να δράσει για ώρες. Με αυτή τη μέθοδο έχουμε σίγουρα αποτελέσματα.

Να ξέρετε ποτέ δεν αφήνουμε εκτεθειμένες τις κηρήθρες πριν εφαρμόσουμε αυτή τη μέθοδο, διότι αν ο κηροσκόρος προλάβει και γεννήσει αυγά, θέλει περισσότερη δουλειά, και πρέπει να καπνίσουμε 2-3 φορές με το παραπάνω τρόπο για σιγουριά.

Με αυτή την μέθοδο κάθε άνοιξη έχω πεντακάθαρες κηρήθρες χωρίς ίχνος απο κηροσκόρο. Και πάνω απο όλα εντελώς βιολογικά!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Καλο ακουγετε.Μεσα στο καπνιστηρι ποια καυσιμη υλη χρεισιμοποιεις;γιατι νομιζω πως και αυτο παιζει ρολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!