Η αύξηση της θερμοκρασίας βοηθάει απίστευτα τα μελίσσια στην ανανέωση του πλυθησμού τους. Οι παλιές χειμωνιάτικες μέλισσες δίνουν την τελευταία τους δύναμη για την εκτροφή του γόνου, και μετά πεθαίνουν. Ο νέος γόνος εκκολάπτεται και έτσι το μελίσσι μας γεμίζει νέες μέλισσες. Οι αλκυονίδες μέρες δίνουν μεγάλες θερμοκρασίες στις κυψέλες μας, ειδικά στις 11-3 η ώρα που ο ήλιος χτυπά το καπάκι και ζεσταίνεται για τα καλά όλο μας το μελίσσι. Η υγρασία σπάει, οι μέλισσες ζεσταίνονται, ο γόνος εκκολάπτεται πιο γρήγορα, τα λουλούδια δίνουν γύρη και νέκταρ, και η εικόνα είναι πραγματικά απίστευτη.
Οι περισσότεροι μελισσοκόμοι πιστεύουν ότι, οι αλκυονίδες ημέρες είναι το τέλος του χειμώνα για τα μελίσσια, και ότι τότε μπορούμε με αρκετή σιγουριά να μετρήσουμε τα μελίσσια μας. Οι χειρισμοί αυτές τις ημέρες, είναι τα μελίσσια να έχουν πολλές προμήθειες, γιατί ο γόνος τρώει πολύ. Σύμφωνα με την εμπειρία 1 πλαίσιο γόνο τρώει 2 κιλά μέλι, οπότε καταλαβαίνετε τι ανάγκες έχουν τα μελίσσια, εφόσον οι συλλέκτριες δεν φέρνουν μέλι αυτη τη περίοδο.
Ο μελισσοκόμος Λεωνίδας Τσιαμήτρος γράφει...
Αυξημένη κίνηση στις εισόδους των κυψελών με αρκετή γύρη. Οι Αλκυονίδες μέρες αυτό το μήνα βοηθούν τα μελίσσια να φρεσκάρουν τους πληθυσμούς με την αύξηση του γόνου.....
0 Σχόλια
Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!