Widget Recent Post No.

Σημαντικη Κακοκαιρια προ των Πυλων; Μεγάλη προσοχή στους Ψεύτες!



Ήδη βγήκαν οι επίσημες ανακοινώσεις για την Καλοκαιρία με τους 17-20 βαθμούς που θα χτυπήσει τη Χώρα μας απο Αύριο Δεύτερα έως και τις 3 Φλεβάρη. Ωστόσο πολλά "ειδεσεογραφικά" διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις ότι έρχεται χιονιάς και τσουχτερό κρύο. Αυτό δεν θα πρέπει να φοβίζει κανένα μελισσοκόμο, μιας και αποτελούν ψέματα. Σίγουρα η καλοκαιρία δεν θα κρατήσει περισσότερο απο 5-6 μέρες, και μετά γνωρίζουμε ότι ο χειμώνας θα κάνει μερικά σκαμπανευάσματα, και θα επανέλθει στο ψυχρό του κλίμα, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό.

Αντικυκλωνας με υψηλες πιεσεις και καλοκαιρία έχει ήδη πλησιάσει την Ελλάδα με την θερμοκρασια σε περαιτέρω άνοδο που θα αγγιζει ακομη και τους 17-18 στα κεντρικά και νότια τμηματα! Ομως μετά τις 8/02 έρχονται ψυχρες αεριες μαζες και η θερμοκρασία θα έχει  πτωση με πιθανές βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες έρχονται απο τα Βόρια, και ο λόγος που θα έχουμε τόση ζέστη αυτήν την εβδομάδα είναι ο περίφημος Αντικυκλώνας (Αλκυονίδες Ημέρες) που χτυπά την Ελλάδα κάθε χρόνο.

Όπως γράφει μετεορολογικό site...
➣Αιτια για αυτην την αλλαγη ειναι οτι ο Αντικυκλωνας (Αλκυονίδες ημέρες) στην Χωρα μας. Ο αντικυκλώνας αυτός θα εξασθενισει στις 3/2 ενω στην δυτικη Ευρωπη θα ενισχυθει κινουμενος βορειοτερα αναγκαζοντας ετσι τις ψυχροτερες αεριες μαζες να κινηθουν νοτιοτερα προς την Χωρα μας (βλ.χαρτη)

Τα προγνωστικα στοιχεια δειχνουν για μια ακόμη σοβαρή μεταβολή κυρίως απο τις 8/02 και μετά φερνοντας ισως χιονοπτωσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Χώρας!
Παρακολουθουμε την καιρικη εξελιξη και θα ενημερώσουμε!





Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Οι Αλκυονίδες ημέρες οφείλουν το όνομά τους στην ελληνική μυθολογία. Η Αλκυόνη ήταν κόρη της Ενάρετης και του Αιόλου, που είχε ορίσει ο Δίας να κρατά τους ανέμους στον ασκό του. Επρόκειτο για πανέμορφη κοπέλα, που παντρεύτηκε τον νεαρό Κύηκα και ζούσε δίπλα στη θάλασσα.

 Ήταν τόσο ευτυχισμένοι που πίστευαν ότι δεν ήταν θνητοί αλλά θεοί του Ολύμπου. Μάλιστα αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον με τα ονόματα του Δία και της Ήρας και ζητούσαν και από τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής να τους αποκαλούν έτσι. 

Όταν το έμαθε ο Δίας εξαγριώθηκε και αποφάσισε να τους εκδικηθεί. Η εκδίκηση του Δία Μια μέρα ο Κύηκας πήγε με τη βάρκα του για ψάρεμα. Η Αλκυόνη είχε κακό προαίσθημα και τον παρακάλεσε να μείνει σπίτι, αλλά εκείνος δεν την άκουσε. Ο Δίας προκάλεσε τρικυμία και έριξε κεραυνό στη βάρκα του. Ο νεαρός βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά αλλά δεν κατάφερε να σωθεί από τα μανιασμένα κύματα. Όταν η Αλκυόνη είδε τα ξύλα του καραβιού να επιπλέουν άρχισε να θρηνεί τον χαμό του αγαπημένου της. 


Ο Δίας τους λυπήθηκε και αποφάσισε να τους μεταμορφώσει σε θαλασσοπούλια. Ο Κύηκας μεταμορφώθηκε σε θαλασσοπούλι και η Αλκυόνη σε ένα πανέμορφο μικρό πουλί με γαλάζια φτερά που πήρε το όνομά της. Η αλκυόνη φθάνει τα 18 εκατοστά σε μήκος, έχει κοντά και λεπτά πόδια Το πουλί συνέχισε να ζει στην ακροθαλασσιά αλλά δεν μπορούσε να αναπαραχθεί καθώς γεννούσε τα αυγά του τον χειμώνα και τα κύματα της θάλασσας παρέσερναν τη φωλιά του. 

Ο Δίας τη λυπήθηκε και αποφάσισε να αλλάξει τα καιρικά φαινόμενα για χάρη της. Όρισε μερικές μέρες του χρόνου η θερμοκρασία να ανεβαίνει, να σταματούν οι βροχές και οι άνεμοι, ώστε να μπορεί να γεννήσει τα αυγά της. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν τις ηλιόλουστες μέρες «Αλκυονίδες» και μέχρι σήμερα το μικρό πουλί που κάθε χρόνο ξεχειμωνιάζει στην Ελλάδα, καταφέρνει να γεννά τα αυγά του καταμεσής του χειμώνα, χάρη στην παρέμβαση του αρχηγού του Ολύμπου.... 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια