Widget Recent Post No.

Βρέθηκε τι σκοτώνει τα μελίσσια: Η έρευνες έδειξαν κάτι πολύ χειρότερο απο αυτό που περίμεναν...



Μια νέα απειλή για τη μελισσοκομία, με τους μελισσοκόμους όλης της χώρας να βρίσκονται θορυβημένοι, με ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον της μελισσοκομίας. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική βρέθηκε ένας νέος εχθρός ο οποίος είναι πραγματικά αόρατος, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές, με ολική εξαφάνιση των μελισσών. Οι επιστήμονες του εξωτερικού κάνοντας συνεχής έρευνες, εξετάζοντας δείγματα απο 3.000 μέλισσες σε πολλές πολιτείες της Αμερικής, εντόπισαν ένα βακτήριο, το οποίο όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, συνδέεται άμεσα με την εξαφάνιση και τον θάνατο των μελισσιών το Χειμώνα.

Όπως υποστηρίζει μεγάλος καθηγητής μελισσοκομίας και ερευνητής "Όλες οι μέλισσες των δειγμάτων φαινόταν υγιής, όμως όλες μετά απο λίγες ημέρες πέθαιναν ξαφνικά. Στην πολιτεία της Αμερικής στο Ουισκόνσιν, περισσότερο απο το 80% των μελισσών πέθαιναν κατά τη χειμερινή περίοδο".  Και η έρευνα έδειξε ότι περισσότερο απο το 90% των νεκρών μελισσών είχαν προσβληθεί απο τον νέο αυτό εχθρό. Οι περισσότερες μέλισσες που εξετάστηκαν περιείχαν στην αιμολέμφο τους ένα βακτήριο, το οποίο όπως όλα δείχνουν συνδέεται άμεσα με τις απώλειες, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι αυτό ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πηγές που έχει η Ορεινή Μέλισσα, κατά τη χρονιά που πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες, όσα μελίσσια ήταν δυνατά και υγιή, το βακτήριο αυτό βρισκόταν σπάνια. Ωστόσο όσα μελίσσια ήταν προσβεβλημένα απο βαρρόα, είχαν πολύ μεγάλη προσβολή και απο το καταστροφικό αυτό βακτήριο. Αυτό μας βάζει για άλλη μια φορά σε σκέψεις, για το πόσο άμεσα συνδεδεμένες οι ασθένειες μεταξύ τους. Η βαρρόα λένε χρόνια οι επιστήμονες ότι είναι η πηγή όλων των κακών. Και η έρευνα αυτή το επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά.

Το βακτήριο αυτό ονομάζεται Serratia Marcescens και δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν. Όπως λήγει η έρευνα και η άποψη του καθηγητή, το βακτήριο αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακόμα οτι σκοτώνει τα μελίσσια. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι ότι βρίσκεται σε πολύ μεγάλο αριθμό μέσα στο σώμα των άρρωστων μελισσών. Και αυτό βάζει όλους μας σε σκέψεις...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια