Widget Recent Post No.

Δείτε πόσο τους πληρώνουν για να γίνουν μελισσοκόμοι: Τα ποσά πραγματικά απίστευτα!



Όταν το Ελληνικό κράτος δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τους νέους μελισσοκόμους, η Αμερική ανακοίνωσε απόφαση με την οποία ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να ξεκινήσει μελισσοκομία. Φυσικά η επιδότηση δεν έχει σκοπό να αναδείξει επαγγελματίες μελισσοκόμους, αλλά ερασιτέχνες διασκορπισμένους κατά μήκος ολόκληρης της πολιτείας με έμμεσο σκοπό τη επικονίαση των φυτών και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος. Έρευνες μάλιστα έδειξαν ότι χάρη στις μέλισσες υπάρχουμε και ζει ολόκληρος ο πλανήτης. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει μέλλον!
Έτσι λοιπόν η Virginia της Αμερικής αποφάσισε να πληρώσει όποιον θέλει να ξεκινήσει μελισσοκομία και ανακοίνωσε ότι: Κάθε μελισσοκόμος που παίρνει κυψέλες θα πληρώνεται 200 δολλάρια (185 ευρώ) για τη κάθε μία, και το συνολικό ποσό που μπορεί να εισπράξει ένας νέος μελισσοκόμος ανέρχεται στα 2.400 δολλάρια (2200 ευρώ) κάθε χρόνο. Πολύ σημαντικά ποσά, και ισχυρό κίνητρο για να γίνει κάποιος μελισσοκόμος και να απαλλαχθεί από τα βεβαρημένα έξοδα του μελισσοκομικού εξοπλισμού.


Η Αμερική το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τις εξαφανίσεις των μελισσιών και παρατηρείτε μια μεγάλη πτώση στους μελισσοκόμους της πολιτείας. Έτσι το κράτος αποφάσισε να διαθέσει ένα μεγάλο κονδύλι με σκοπό την αναβίωση της μέλισσας και τη δημιουργία χιλιάδων νέων μελισσοκόμων που σκοπό έχουν να δώσουν ζωή στο τόπο, τη χλωρίδα και τη βιοποικιλότητα.

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Όλα τα λαμόγια, οι τάχα επαγγελματίες δάσκαλοι μελισσοκομίας και οι έμποροι μελισσοκομικών ειδών, θα περίμεναν πως και πως μια τέτοια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για να κατασπαράξουν τα κονδύλια και να βάλουν στο λούκι τα υποψήφια θύματα, τους νέους μελισσοκόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί θα πρέπει πάντα να κοιτάζουμε στον καθρέφτη και να φτηνουμε τα μούτρα
    μας θεωρώντας τους άλλους , τους αμερικάνους καλύτερους από εμας; γιατί
    για όλα φταίει αυτό το έρημο 'ελληνικό κράτος' με οποιαδήποτε κυβέρνηση;
    γιατί δεν ανοιγουμε τα ματάκια και αυτάκια μας για να δούμε και ακούσουμε
    τελικά τι δίνει και αυτό το κράτος στους νέους έλληνες μελισσοκόμους;
    προσωπικά πήρα 15,000 ευρώ και όχι 2,200 που παίρνουν οι αμερικάνοι για τα
    μελίσσια μου ώς νέος αγρότης. γνωρίζω συναδέλφους που πήραν 20,000 σε άλλη
    προκύρηξη . με τον νέο χρόνο τρέχουν τα σχέδια βελτίωσης με ποσά διόλου
    ευκαταφρόνητα . μήπως περιμένετε να σας τα στείλουν στο σπίτι χωρίς να
    κουνήσετε το δαχτυλάκι σας ;

    το γεγονός ότι στην τελευταία προκύρηξη για τους νέους αγρότες δεν
    καταφέραμε στην περιφέρεια στερεας ελλάδας να καλύψουμε τα διαθέσιμα
    κεφάλαια και είχαμε νέα προκύρηξη σας λέει κάτι ; όλο γκρίνια ,μιζέρια
    ,κακομοιριά και το κλασικό πλέον ''κανείς δεν κάνει τίποτα΄΄ ποιός; ο άλλος
    όχι εγώ!!!! ε δεν γίνεται ρε λεβέντες να κάθεστε στον καναπέ και να
    περιμένετε οι άλλοι να σας φέρνουν λεφτά στο σπίτι.
    αυτά και χρόνια καλά και γλυκά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και χρόνια πολά και καλά σε όλους τους μελισσοκόμους, Μπράβο σου Γιάννη , εγώ σαν μελισσοκόμος θα προσθέσω , σε όλα αυτά που είπε ο γιάννης και : αν ένας μελισσοκόμος δουλέψει καλά ένα μελίσσι και όταν λέμε καλά λέμε καλά , ε τότε το κέρδος θα είναι πάρα πολύ μεγάλο , για φανταστείτε να έχει 500!!!!!! Ας βάλουμε τελικά κάποια μέρα το μυαλό μας να δουλέψει........ Ας ξεκουνηθούμε λιγάκι. Ευχαριστώ για το βήμα. Χρόνια πολά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ . ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ. ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΔΩΣΑΝ ΕΠΙΔΟΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΓΕΙΝΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ . ΑΣ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννη για πες μου;εσυ σαν νέος αγρότης πως πήρες επιδοτήσει;είχες Μελισσια από πριν;αν ναι ποσά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είχα μελίσσια από πριν.την επιδότηση την πήρα στο όνομα της γυναίκας μου. της μεταβίβασα τα μελίσσια , ήταν και κάτω από 40 και δεν είχε άλλη φορά εισόδημα αγροτικό.τα χρήματα τα πήρα σε δύο δόσεις μέσα τρία χρόνια. τα πρώτα σε 8-9 μήνες και τα υπόλοιπα μετα. το δικό μου πρόγραμμα απαιτούσε 200 μελίσσια , αλλά κάθε προκύρηξη νομίζω ότι διαφέρει ,τώρα νομίζω πως είναι καλύτερα προγράμματα. καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον μελετητή γεωπόνο αν και νομίζω πως το πρόγραμμα έκλεισε πριν λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννη εκεί θέλω να καταλήξω ότι εδώ για να πάρεις επιδοτήσει πρέπει να εχεις Μελισσια και πολλά μάλιστα νομίζω 100.
    Εδώ το άρθρο γράφει κάτι διαφορετικό ,βοηθάει αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν και όχι του μελισσοκόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κάτι δεν κατάλαβες καλά!!! εγώ που ήμουν μελισσοκόμος δεν μπορούσα να πάρω επιδότηση . την πήρε η γυναίκα μου σαν νέα αγρότισσα - μελισσοκόμος που τότε δεν ήταν μελισσοκόμος. Το πρόγραμμα για νέους αγρότες αφορά νέους εώς 40 ετών οι οποίοι δεν είναι αγρότες και θέλουν να γίνουν . Για τους ήδη επαγγελματίες αγρότες τρέχουν άλλα προγράμματα , ΕΣΠΑ , ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ κ.λ.π. Τώρα όσον αφορά τον αριθμό των μελισσιών που απαιτεί το κάθε πρόγραμμα διαφέρει και πάντα έχει σαν στόχο μια επιχείρηση βιώσιμη και κερδοφόρα. Αλλωστε, ο στόχος στις ΗΠΑ είναι διαφορετικός από ότι στην χώρα μας . Εκεί η πυκνότητα των μελισσιών είναι πολύ μικρότερη από ότι στην Ελλάδα ,με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με την επικονίαση των καλλιεργειών τους. θα πρέπει να ξέρετε ότι στις ΗΠΑ οι καλλιεργητές πληρώνουν εως και 200 $ για κάθε μελίσσι που μεταφέρεται στην καλλιέργειά τους . Στην χώρα μας οι καλλιεργητές επειδή θεωρούν δεδομένη την επικονίαση λόγω των πολλών μελισσιών ανά τετρ. χιλιόμετρο μας βλέπουν και λίγο ώς μπελά επειδή δεν μπορούν να ραντίζουν όπως θέλουν. Πάντως για Κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να γίνει μελισσοκόμος επαγγελματίας τα 20.000 που έδινε το τελευταίο πρόγραμμα είναι πολύ καλή βοήθεια για αρχή . Μετά υπάρχουν και τα σχέδια βελτίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!