Διαδώστε το παντού, οι μέλισσες πεθαίνουν, και η άγνοια του κόσμου είναι τεράστια!
Ένα φλέγον ζήτημα ανοίγουμε σήμερα στην Ορεινή Μέλισσα, με σκοπό να δώσουμε γνώση στο κόσμο! Γνώση που σπανίζει, και δε βλέπω κανέναν να μιλάει πάνω σε αυτό το θέμα. Πρόκειται για τον τρόμο που προκαλείτε στο κόσμο και μόνο στο άκουσμα της λέξης "μέλισσα". Όλη αυτή η άγνοια, που μερικές φορές φτάνει.... Να ταυτίζεται η λέξη "σφήκα" με τη λέξη μέλισσα. Η μέλισσα που ανέλαβε όλο το θησαυρό της φύσης, τα λουλούδια, τα δέντρα, και την διαιώνιση όλη της χλωρίδας για την παραγωγή των 2/3 της τροφής μας, να έχει στη καρδιά τόσο ανθρώπων, μια τόσο χαμηλή θέση...
Η μέλισσα ΔΕΝ τσιμπά ποτέ αν δε κινδυνεύει!
Η μέλισσα ΔΕΝ τσιμπά ποτέ αν βρίσκεται μακριά απο τη κυψέλη της!
Ακόμα και αν προσγειωθεί επάνω σας, δεν έχει ποτέ κακό σκοπό!
Για κανένα λόγο η μέλισσα δε πρόκειται να σπαταλήσει τη πολύτιμη ζωή της, για να κεντρίσει, έναν εχθρό που βρίσκεται μακριά απο το σπίτι της! Ο μόνος σκοπός της ζωής της είναι να φέρει μέλι και γύρη στη κυψέλη της. Για να το καταφέρει αυτό ταξιδεύει δεκάδες χιλιόμετρα, επισκέπτεται εκατομμύρια λουλούδια, και μετά πεθάνει προσφέροντας την ίδια της τη ζωή για τη κοινωνία της!
Μέλισσα ρουφάει το "χυμό" του λουλουδιού για να δημιουργήσει το μέλι |
Η μέλισσα σε αντίθεση με τη σφήκα, όταν τσιμπήσει, χάνει το κεντρί της, και μαζί με αυτό πολύτιμα όργανα απο το σώμα της. Η συνέχεια είναι ο θάνατος... Σε κάθε της ταξίδι, αφού εγκαταλείψει τη κυψέλη της, μπορεί να ταξιδέψει ακόμα και 12 χιλιόμετρα μακριά! Όταν βγει εκεί έξω, μόνη της, δεν έχει κανένα κακό σκοπό, πάρα μόνο να μαζέψει γρήγορα τη τροφή της και να γυρίσει πίσω. Ακόμα και αν κάποιος τη χτυπήσει με το χέρι του, η μέλισσα δεν πρόκειται να επιτεθεί. Και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κοντά η κυψέλη της, την οποία και θα προστατέψει με τη ζωή της αν χρειαστεί!
Η μέλισσα μπορεί να τσιμπήσει μόνο αν τη πιάσει κάποιος με το χέρι ή τη ζουλήξει με οποιαδήποτε τρόπο. Η μέλισσα μόλις νιώθει ότι χάνει τη ζωή της, τότε απελευθερώνει το κεντρί της, με μόνο της σκοπό, όχι την επίθεση, αλλά την άμυνα για την ίδια της τη ζωή!
Μια συλλέκτρια μέλισσα, δηλαδή μια μέλισσα που βγαίνει έξω στα λιβάδια (γιατί υπάρχουν πολλοί ρόλοι μέσα στη κυψέλη, όπως νοσοκόμες, καθαρίστριες, χτίστες κλπ) έχει το εξής πρόγραμμα σε κάθε της ταξίδι: Αφού την ετοιμάσουν για πτήση οι εργάτριες μέσα στη κυψέλη, πετάει και συλλέγει ασταμάτητα λουλούδια. Δε τη νοιάζει τίποτα άλλο! Μόνο να συλλέξει. Αυτή την εντολή πήρε απο το σπίτι της, και αυτήν θα εκτελέσει ότι και αν συμβεί... Μόλις ολοκληρώσει κουρασμένη τη συλλογή της, πολλές φορές δυσκολεύεται να γυρίσει πίσω εφόσον το βάρος που κουβαλάει ξεπερνά κατά πολύ το σώμα της. Όταν καταφέρει και γυρίσει πίσω, αμέσως μοιράζει το νέκταρ και τη γύρη, στις μέλισσες που την περιμένουν μέσα, οι οποίες και θα κάνουν την κατανομή, που θα τοποθετηθεί το μέλι και που η γύρη. Μόλις η μέλισσα δώσει όλη της την πραμάτεια η εργασία δε τελειώνει εκεί! Αμέσως ξεκινάει καινούργια πτήση. Και αυτό συμβαίνει μέχρι, απο την υπερκόπωση, να παραδώσει την ιδια της τη ζωή! Υπολογίζεται ότι μια μέλισσα την Άνοιξη ζει ακόμη και 30 μέρες, ενώ μπορεί να ζήσει έως και 6 φορές περισσότερο αν δε δουλεύει!
Στις μέρες μας ασκείτε μεγάλη βία στις μέλισσες... Οι αγρότες ραντίζουν τις καλλιέργειες εν ώρα ανθοφορίας και οι μελισσούλες πεθαίνουν κυριολεκτικά ζωντανές. Το φάρμακο κόβει τα σωθικά τους. Όμως η άγνοια του κόσμου είναι αυτό φταίει περισσότερο απο όλα. Διότι αν όλοι μαζί, μελισσοκόμοι και μη, κάναμε έστω και κάτι μικρό για αυτά τα θαυμάσια πλάσματα, ίσως άλλαζε το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και των παιδιών των παιδιών μας! Χωρίς τη μέλισσα δεν υπάρχει ζωή! Δεν υπάρχει μέλλον!
Ορεινή Μέλισσα
Διαδώστε το παντού, οι μέλισσες πεθαίνουν, και η άγνοια του κόσμου είναι τεράστια!
4 Σχόλια
Έχω προσέξει ότι όταν κάποιος θέλει να ευαισθητοποίησει την κοινή γνώμη για ένα συγκεκριμένο θέμα γράφει <<...για το μέλλον των παιδιών μας...κλπ κλπ>> Δηλαδή η ζωή των μεγαλύτερων ανθρώπων δεν έχει σημασία; Για το μέλλον το δικό μου ποιός έχει νοιαστεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.
Μελοσσοκόμος Χ
Δυστυχώς την δεκάρα που δεν δίνεις εσυ, δεν την δίνουν και άλλοι, γι αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε
ΑπάντησηΔιαγραφήδυστυχως να πεις για αυτους που κρυβονται πισω από τα Χ γιατι δεν εχει ονομα αυτος που δεν δινει δεκαρα και φοβαται.Δυστυχως για αυτόν πρωτα και μετα για ολους τους αλλους. (μαλλον δεν εχει καταλαβει γιατι δεν ξερει φυσικα ότι αν αφανιστεί η μελισσα ο χρονος ζωης του είναι το πολύ 4 χρονια )
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι γεγονός ότι η μέλισσα δεν τσιμπάει μακριά από την φωλιά της. Σε σπάνια περίπτωση μπορεί να προσγειωθεί επάνω μας και να μας τσιμπήσει. Άτομα που είναι αλλεργικά στη μέλισσα είναι δυνατόν να αποβάλουν την ευαισθησία τους κάνοντας θεραπεία σε αλλεργιολόγο γιατρό για 5 πέντα χρόνια. Μπορουν μετά να πάνε στα μελίσσια τους χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο γιός μου που ήταν αλλεργικός, σήμερα διατυρεί επαγγελματικά μόνος του 250 μελίσσια. Καλή πρωτοχρονιά. 30.12.2018
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!