Widget Recent Post No.

Νέα από τα πεύκα σήμερα 1 Σεπτεμβρίου!!! Η χρονιά γύρισε!!!!



Τα Νέα από τα μελίσσια σε όλη την Ελλάδα είναι σχεδόν απίστευτα! Η χρονιά από εκεί που δεν έδινε ούτε μια σταγόνα μέλι, γύρισε, και η φύση προσπαθεί να χαρίσει στους μελισσοκόμους τα μέλια που δεν πήραν όλη τη προηγούμενη περίοδο. Όλοι θυμόμαστε την φετινή Άνοιξη, την πορτοκαλιά η οποία πήγε χάλια όσο δεν πάει, τον έλατο, ο οποίος δεν έδωσε μέλι ούτε σταγόνα και τα μελίσσια πέθαιναν απο λιμοκτονία, το θυμάρι που λόγω της ξηρασίας καταστράφηκε τη λυγαριά, η οποία πάλι δεν έδωσε σταγόνα μέλι. Εκεί όμως ήταν και ένα μεταβατικό στάδιο, τον Ιούλιο που άνθισε το βαμβάκι και ο ηλίανθος, άρχησε η χρονιά να δείχνει τη δύναμη της, και το μέλι χαρίστηκε στους μελισσοκόμους με μεγάλη αυθονία!


Τώρα μετά απο έντονες βροχές μέσα στον Αύγουστο, και 1η Σεπτεμβρίου έχουμε τα πιο χαρούμενα νέα. Το πεύκο στην Έυβοια, στη Θάσο, στη Χαλκιδική, στη Ρόδο, στη Κρήτη και στις περιοχές που τα πεύκα φιλοξενούν εργάτη, γίνεται μια μεγάλη ανατροπή και έρχεται μέλι απο το πουθενά! Επιθεωρώντας τις μικρές παραφυάδες μου προχθές είδα κάτι προτόγνωρο. Ο πεύκος εδώ παρόλο που είναι λιγοστός ούτε λίγα στρέμματα, δίνει μέλι σε μεγάλες ποσότητες. Οι παραφυάδες πήραν αμέσως δύναμη και έβαλαν απο 2 πλαίσια μέλι μέσα σε λίγες ημέρες. Αμέσως λοιπόν έγινε μεταφορά, το βαρύ πυροβολικό, τα διόροφα μελίσσια, και ελπίζω να γεμίσουν και αυτά μέλι, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των καταναλωτών που διψάνε για μέλι όσο ποτέ φέτος! Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτι σε λίγες ημέρες θα τελειώσει το πρώτο βάρεμα και θα υπάρξει το γνωστό κενό των 21 ημερών.

Συγκεκριμένα δεδομένα απο ζυγαριές δεν έχω ακόμα, χθές μπήκε η πρώτη ζυγαριά και έστειλε +70, αλλά θα δούμε στη συνέχεια τι έχει να γίνει. Γενικά βλέπω τους τρύγους που κάνουν οι μελισσοκόμοι, σε όλες τις περιοχές, και τα μελίσσια μας δείχνουν με τη δική τους γλώσσα, ότι η χρονιά πλέον δίνει μέλι. Και υπάρχει ένας κανόνας! Όταν η χρονιά αντιστραφεί τότε όλα δίνουν μέλι. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο να δούμε μέλι και απο το κισσό το ρείκι και τη κουμαριά, που μπορούν να κάνουν θαύματα στα μελίσσια μας! Αυτά είχα να πώ, μείνετε συντονισμένοι

Να και ένας καλός τρύγος από το ΜΕΛΙ ΑΡΕΤΗ στη ΚΡΗΤΗ...







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια