Widget Recent Post No.

ΤΡΟΦΟΜΕΛ: Το top των μελισσοτροφών!



Άλλη μια ανάρτηση και σήμερα την οποία θέλω να αφιερώσω αν όχι στην καλύτερη , σε μια από τις καλύτερες μελισσοτροφές που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μια μελισσοτροφή κορυφαία , η οποία ξεχωρίζει και υπερτερεί σε όλα τα σημεία. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας  ΤΡΟΦΟΜΕΛ που παράγεται από την εταιρία Κύρκα Μελισσοκομικός Κύκλος.


Είναι μια μερικώς ιμβερτοποιημένη τροφή τύπου πάστας, ανώτερης ποιότητας με πολλά πλεονεκτήματα. Όταν λέμε ιμβερτοποίηση εννοούμε πως μέσα από μια εξειδικευμένη διεργασία  η αρχική σύνθεση ενός ποσοστού της ζάχαρης διασπάται σε απλά σάκχαρα (φρουκτόζη , γλυκόζη) που είναι πλήρως αφομοιώσιμα από τον οργανισμό της μέλισσας. Δηλαδή είναι η ιδανική τροφή για να μοιάζει με την σύστατη  του μελιού, και οι μέλισσες να αναπτύσσονται σωστά, να παράγουν περισσότερο αλλά και να ξεχειμωνιάζουν καλύτερα.

Δίνοντας λοιπόν ΤΡΟΦΟΜΕΛ, τα μελίσσια και οι παραφυάδες μπορούν να καταναλώσουν και απορροφήσουν με μεγάλη ευκολία  την τροφή, σε σχέση με τις  κοινές βανίλιες, τα ζαχαροζύμαρα από 100% ισογλυκόζη ή  το σιρόπι και άλλες μελισσοτροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Δοκιμάζοντας αυτή τη τροφή για χρόνια στα μελίσσια μου έχω παρατηρήσει πολλά πλεονεκτήματα. Δύο πολύ βασικά είναι ότι δεν πετρώνει ή λιώνει ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες ενώ ταυτόχρονα καταναλώνεται μέχρι τέλους, χωρίς να πάει τίποτα χαμένο. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι οι μέλισσες δεν την παίρνουν με μεγάλη ταχύτητα, και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, μιας και προσομοιάζει μια ανθοφορία, δηλαδή τροφοδοτεί τις μέλισσες για αρκετές ημέρες. Τα αποτελέσματα στην ανάπτυξη και στην υγεία των μελισσών είναι άμεσα!

Όπως καταλαβαίνουμε το ΤΡΟΦΟΜΕΛ πρόκειται για μια τροφή υψηλής ποιότητας , θα το χαρακτήριζα ως το TOP των ελληνικών μελισσοτροφών!!! Όπως αναγράφεται και στην συσκευασία μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε μια πληθώρα περιπτώσεων κατά την διάρκεια του χρόνου. Γράφει το σακουλάκι "χρησιμοποιείτε για ξεχειμώνιασμα , κατά την έναρξη της άνοιξης , για εκτροφή γόνου , παραφυάδες , παραγωγή βασιλισσών , κτίσιμο κηρηθρών , για μικρά η αδύνατα μελίσσια , στις ξηρασίες του καλοκαιριού και στην απουσία μελιού από την κυψέλη μετά από τρύγο".

Εκτός αυτών η εταιρία προσφέρει μια τεράστια γκάμα από επιλογές όσον αφορά τις μελισσοτροφές. Όπως για παράδειγμα, ΤΡΟΦΟΜΕΛ PLUS (ΝΕΟ ΠΡΟΙΟΝ) με βιταμίνες και αμινοξέα για ανάπτυξη, ΤΡΟΦΟΜΕΛ με Θυμόλη ή Σκόρδο για καταπολέμηση ασθενειών και πρόληψη, όπως επίσης και ΜΕΛΟΠΙΤΑ, δηλαδή ζαχαροζύμαρο με μέλι, η βανίλια. Να μην ξεχάσουμε να μιλήσουμε και για την εξαιρετική γυρεόπιτα με φυσική γύρη, για πρωτεινική υποστήριξη των μελισσιών τις περιόδους που το έχουν ανάγκη όπως πχ. το Καλοκαίρι η νωρίς την Άνοιξη.

Όλες οι τιμές και οι πληροφορίες για τις τροφές δίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας Κύρκα Μελισσοκομικός Κύκλος στη Διεύθυνση όπου και μπορείτε να τις παραγγείλετε ηλεκτρονικά, με άμεση πανελλαδική αποστολή www.kyrka.gr
Τηλέφωνο καταστήματος: 2106610771
Και μερικές φωτογραφίες: