Widget Recent Post No.

Μελισσοκόμος έκλεβε συνέχεια μελισσοκομικό εξοπλισμό χωρίς να τον καταλάβει κανείς: Σοκ προκαλεί η υπόθεση...


Έγινε "μελισσοκόμος" κλέβοντας τον συνεταιρισμό στον οποίο δούλευε. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι όλα αυτά τα εμπορεύματα που παράγγελνε για το μαγαζί, τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για τα μελίσσια του! Η υπόθεση σοκάρει εφόσον ο μελισσοκόμος υπεξαίρεσε το ποσό των 17.000 ευρώ περίπου, σε μεγάλο διάστημα, και η ζημιά για το συνεταιρισμό είναι τεράστια. Έκλεβε ασυστόλως, και για να μην τον καταλάβει κανείς, πήγαινε στις αποθήκες που ερχόταν τα εμπορεύματα και τα παραλάμβανε ο ίδιος, ενώ στην ουσία δεν τα πλήρωνε ο συνεταιρισμός.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες απο τη dimokratiki...
Eνώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, προσέφυγε αγροτικός συνεταιρισμός ακριτικού νησιού κατά ενός μελισσοκόμου, καταγγέλλοντάς τον για υπεξαίρεση και αξιώνοντας χρηματική αποζημίωση για βλάβες που υπέστη.

Ο αγροτικός συνεταιρισμός ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον εναγόμενο στις αρχές του έτους 2010, για να επεκτείνει τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού στον τομέα της μελισσοκομίας.
Απώτερος σκοπός του συνεταιρισμού ήταν να αυξηθούν τα μέλη του και να συμπεριληφθούν όοο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι του νησιού.

Στο πλαίσιο της ένταξης της μελισσοκομίας στις δραστηριότητες του συνεταιρισμού και της διεύρυνσης του, ο εναγόμενος φέρεται να έκανε παραγγελίες επ’ ονόματι και για λογαριασμό του συνεταιρισμού σε διάφορα είδη και προμήθειες μελισσοκομίας, τα οποία στη συνέχεια ο συνεταιρισμός θα εκμεταλλευόταν κυρίως με την μεταπώληση τους στους τοπικούς μελισσοκόμους, μέλη του ή μη.

Στο πλαίσιο της αγοράς από τον συνεταιρισμό διάφορων ειδών και προϊόντων μελισσοκομίας, εκδόθηκαν τιμολόγια, συνολικού ποσού 16.693,40 ευρώ.

Χάριν εξοφλήσεως των ανωτέρω τιμολογίων και σε ημεροχρονολογίες μεταγενέστερες των τιμολογίων, εκδόθηκαν αντίστοιχου ποσού επιταγές προς τις εκδότριες εταιρείες των τιμολογίων.
Τις επιταγές, εξόφλησε ο συνεταιρισμός πλην μίας για την οποία και η εταιρεία έχει κινηθεί νομικά εναντίον του με αγωγή και ζητά την καταβολή ποσού ύψους 2.320 €.

Τα προϊόντα που αγοράστηκαν με τα τιμολόγια έφταναν στο νησί με μεταφορική εταιρεία, η οποία εξυπηρετούσε το νησί και μίσθωνε ακίνητο του συνεταιρισμού.

Ο εναγόμενος, καταγγέλλεται ότι εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, εισερχόταν στο χώρο της αποθήκης της μεταφορικής εταιρείας και παρελάμβανε τα εμπορεύματα μόλις έφταναν στο νησί και στη συνέχεια αντί να μεταφέρει στον χώρο του συνεταιρισμού ώστε να τα εκμεταλλευτεί δια της μεταπώλησης τους, τα χρησιμοποίησε για την προσωπική του δραστηριότητα ως μελισσοκόμος χωρίς ποτέ να καταβάλει το αντίτιμό τους.
Ο εναγόμενος φέρεται συγκεκριμένα να εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι από την πλευρά του συνεταιρισμού δεν υπήρχε αυστηρότητα και έλεγχος προς το πρόσωπο του και χρησιμοποίησε για λογαριασμό του τα προϊόντα που είχε παραγγείλει χωρίς ποτέ να τα εξοφλήσει.

Φέρεται να είχε υποσχεθεί μάλιστα ότι όταν θα παρήγαγε μέλι και θα το πουλούσε και θα είχε κέρδη, θα εξοφλούσε το αντίτιμο των προϊόντων του συνεταιρισμού πράγμα που δεν έκανε.

Απομακρύνθηκε από τον συνεταιρισμό και δεν συμμετείχε στην πορεία σε οποιαδήποτε διαδικασία όσο κρίσιμη κι αν ήταν για το μέλλον του.

Ο συνεταιρισμός διατείνεται ότι χαρακτηριστικό της ωφέλειας του εναγόμενου από την χρήση των ειδών μελισσοκομίας τα οποία παρήγγειλε είναι η αύξηση των κυψελών του, που είναι καταγεγραμμένες στα Μητρώα Μελισσοκόμων κατά τα έτη 2011-2013.

Αυτή η αύξηση δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να έχει συντελεστεί χωρίς την υλική, τεχνική κι οικονομική υποδομή κι αρωγή του συνεταιρισμού καθώς οι κυψέλες του εναγομένου αυξήθηκαν από 156 το έτος 2010 σε 253 το έτος 2012.

Δηλαδή όλη αυτή η ανάπτυξη οφειλόταν σε προϊόντα του συνεταιρισμού καθώς το προσωπικό του εισόδημα ανερχόταν σε 1.000 ευρώ, με το οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπτυχθεί σε τέτοια μεγέθη.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Ζερβός

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

 1. Ασχετο.
  Συναδελφοι αν υπαρχει κανενα απο Κομοτηνη ας μας πει καποιος κατι γιατι βλεπω να υπαρχει φολα φετος στα βαμβακια
  Ευχαριστω
  Tzenaro

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χα χα εβαλαν το λυκο να φιλαξει προβατα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποσοι κατσαπλιαδες υπαρχουν ακομα, στο 2016 ειμαστε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!