Widget Recent Post No.

Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό το μέλι της Λήμνου!



Αυτή η βράβευση  είναι σπουδαία αφού έχει  διεθνείς διαστάσεις,  ήρθε  στην πιο κατάλληλη στιγμή και αφορά ένα σπουδαίο τοπικό προϊόν,  το Μέλι της Λήμνου.

Την βράβευση  κατέκτησε ο Λημνιός  μελισσοκόμος  Δημήτρης   Χασάπης, ο όποιος είχε τη φιλοδοξία και   το κουράγιο  να ξεπεράσει τα χίλια εμπόδια, κόπους και έξοδα,   και  να  θέσει υποψηφιότητα με  το μέλι του  σε ένα Παγκόσμιο Οργανισμό με έδρα το Λονδίνο,  που κάθε χρόνο εξετάζει  και κατατάσσει 10.000 διατροφικά προϊόντα.

Σ΄ αυτόν το διαγωνισμό  το Μέλι του Δημ. Χασάπη κατέκτησε την πρώτη θέση,  με τα 3 αστέρια που πήρε,  στην κατηγορία "μέλι από άγριο θυμάρι και  άγρια λουλούδια" (wild thyme honey and wildflowers). (φωτογραφία)  

Επιτέλους το Μέλι της Λήμνου με τον συγκεκριμένο παραγωγό κατακτά ένα σπουδαίο βραβείο και αυτό σε μια στιγμή που το μέλι μας  το έχει ανάγκη,  περισσότερο από ποτέ...

Το Μέλι της Λήμνου είναι γνωστό, όμως αυτό είναι μια παλιά  ιστορία και σήμερα το ζητούμενο είναι η πιστοποίηση της ποιότητας του. Χωρίς αυτή την εγγύηση,  από επίσημους οργανισμούς,  το μέλι δεν μπορεί να βγει σε μεγάλες και απαιτητικές αγορές,  με αποτέλεσμα να μένει  σε χαμηλά επίπεδα τιμής.

Το μέλι της Λήμνου σε μεγάλο βαθμό κυκλοφορεί σε Ελληνες πελάτες, τις πιο πολλές φορές απευθείας από τον παράγωγο στο καταναλωτή, όμως με την σημερινή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων,  η αγορά αυτή συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα διάθεσης και  τιμής.

Η  μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι το μέλι μας  να μπει σε ράφια  καταστημάτων  ποιοτικών προϊόντων, ακόμη και  του εξωτερικού. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η πιστοποίηση  του προϊόντος, για να ξέρουμε τι τρώμε, και η αναγνώριση του προϊόντος απο  μεγάλους  οργανισμούς αξιολόγησης τροφίμων.

Αυτή τη δυνατότητα κατέκτησε  το μέλι του Δημ. Χασάπη με  το πρώτο βραβείο των 3 αστέρων που πήρε.

Ο μελισσοκόμος Δημ. Χασάπης δραστηριοποιείται εδω και μερικά χρόνια στην περιοχή του Μουδρου με  εγκεκριμένες εγκαταστάσεις και με μελίσσια στην περιοχή   Μουδρου  και  Σκανδάλης,  που πάντα ήταν στη  Λήμνο ένας ονομαστός  τόπος για το θυμαρίσιο μέλι.

Όμως για να  φτάσει κάποιος να κατακτήσει ένα βραβείο σε παγκόσμιο επίπεδο δεν φτάνει μόνο η  περιοχή παραγωγής . Σήμερα η επιστημονική γνώση  και οι εγκεκριμένες  εγκαταστάσεις είναι αναγκαία συνθήκη για ένα προϊόν που να μπορεί να σταθεί σε διεθνές επίπεδο.

Αυτός ήταν, όπως μας  είπε και ο ίδιος ο Δημ Χασάπης ,  ο  αρχικός του στόχος,  και να  που δικαιώθηκε με το  πρώτο Βραβείο που κατέκτησε  στην συγκεκριμένη κατηγορία, κάτι που του  δίνει νέες εμπορικές και παραγωγικές δυνατότητες και, γενικά,  ανοίγει το δρόμο για καλύτερες επιδόσεις στο Λημνιό  Μέλι.  

Μακάρι  αυτή η  βράβευση να είναι η αρχή για να βγει  το Μέλι της Λήμνου  από την τοπική του εσωστρέφεια. Ηλ. Κότσαλης

limnosnea.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια