Widget Recent Post No.

Τροφοδοσία με σιρόπι: «ΝΕΑ» πρακτική μέθοδος με μπουκάλι χωριτικότητας 1.5 λίτρου!




Αυτή τη περίοδο ταΐζουμε μόνο παραφυάδες για ανάπτυξη και μελίσσια που δεν προορίζονται για τρύγο!

1 Απριλίου 2015
Όπως έχουμε πει η τροφοδοσία των μελισσιών μας με σιρόπι είναι πολύ σημαντική αυτή τη περίοδο. Αν θέλουμε να κάνουμε δυνατά παραγωγικά μελίσσια η διέγερση είναι απαραίτητη τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ανθοφορία που στοχεύουμε. Γι αυτό σήμερα θα σας δείξουμε μια μέθοδο τροφοδοσίας με μπουκάλι που είναι οικονομική και ταυτόχρονα πάρα μα πάρα πολύ πρακτική.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ειδικής κατασκευής μπουκάλι που παίρνει 1.5 λίτρο σιρόπι και χωράει άνετα μέσα στην κυψέλη χωρίς να βρίσκει στο ταβάνι. Οι μέλισσες παίρνουν πιο εύκολα και βολεύει πάρα πολύ το μελισσοκόμο.

Θα πρέπει να προσέξουμε κάτι όμως. Αν βάλουμε τόσο μεγάλη ποσότητα σιροπιού οι μέλισσες θα κάνουν μέρες να το πάρουν. Άμεση συνέπεια είναι το ξίνισμα εκτός αν προσθέσουμε λίγη θυμόλη. Και όταν λέω λίγη εννοώ 1 γραμμάριο στα 16 λίτρα. Η θυμόλη θα δράσει ως φυσικό συντηρητικό αλλά και ως ελιξήριο θεραπείας κατά της νοζεμίασης.
Δείτε περισσότερα γι αυτό εδώ: Η Νοζεμίαση και η θεραπεία της







Το μπουκάλι από όσο είδα στο ίντερνετ είναι λίγο τσιμπημένο στην τιμή οπότε εσείς διαλέξτε ότι σας βολεύει. Το μπουκάλι διαθέτουν τα παρακάτω καταστήματα στο ίντερνετ:

Περιγραφή προιόντος:
Τροφοδότης πολλών χρήσεων.
Λειτουργεί με την αποσυμπίεση του αέρα.
Χωρητικότητας 1500γρ σιροπιού.
Για την πρόωρη τροφοδοσία με σιρόπι κοντά στη μελισσόσφαιρα.
Για διεγερτική τροφοδοσία και γρήγορη ανάπτυξη των μελισσιών. Οι μέλισσες το παίρνουν σιγά-σιγά χωρίς να μπλοκάρουν τον γόνο. Χωρίς προβλήματα λεηλασίας.
Τιμή (χωρίς Φ.Π.Α.): 0,65€
Τιμή (με Φ.Π.Α. 23%): 0.8€

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. σιροπι με μελι με θυμολη γινεται? υπαρχει προβλημα να ξυνισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mόνο για διεγερση κάνει? Για ταϊσμα για αποθέματα κάνει ή το παίρνουν αργα και υπάρχει πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 12:49 Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Ανώνυμε 1:05 Κάνει και για τάισμα. Απλώς αμα δεν έχει θυμόλη μέσα το σιρόπι ξυνίζει μέσα σε 2-3 μέρες. Την θυμόλη οι περισσότεροι την βάζουν μόνο και μόνο για να συντηρείτε το σιρόπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμόλη σε σιρόπι που θα αποθηκεύσουν για προμήθεια, απαγορεύεται λένε οι ειδικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά! Δική μου παράλειψη! Ίσως άμα θες να αποθηκεύσουν να πρέπει να ταίσεις με καμία βανίλια του εμπορίου η δικό σου ζαχαροζύμαρο. Έχουμε και συνταγές στο blog για παρασκευή σπιτικού ζαχαροζύμαρου με μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω να ξεκινήσω διεγερτική τροφοδοσία τον Αύγουστο. Πόση θυμόλη πρέπει να βάλουμε αν θέλουμε να μην ξινίσει το σιρόπι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7 κιλά ζάχαρη και 7 κιλά νερό και στο μείγμα αυτό βάζεις 1 γρ θυμόλη. για να βρεις πόσο είναι 1 γρ. θυμόλη παίρνεις το κουτί απο το ντεπόν και βάζεις θυμόλη σε δύο τρύπες. την θυμόλη την λιώνεις σε καθαρό οινόπνευμα και μετά την βάζεις στο σιρόπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι 7 κιλά λέτε?Θα πάρετε κανένα στο λαιμό σας με την ημιμάθειά σας!Έλεος!10 λίτρα νερό και 10 κιλά ζάχαρη μας κάνουν 16 λίτρα σιροπιού. Ρίχνουμε μέσα 1 γρ θυμόλη και είμαστε οκ. Πάντως διεγερτική τον Αύγουστο κάνουμε αν υπάρχουν και γύρες αλλιώς δεν έχει νόημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καθε ποτε πρεπει να κανουμε αυτη τη τροφοδοσια ετσι ωστε να δηναμοσουν τα μελισσια μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!