Widget Recent Post No.

Φτιάχνοντας παραφυάδες, πως μεγαλώνω τα μελίσσια μου, η καλύτερη μέθοδος

 


Μια ερώτηση μελισσοκόμου, για την δημιουργία παραφυάφων την Άνοιξη
Έχω μια ερώτηση για την Άνοιξη. Προετοιμάζω απο τώρα, να μεγαλώσω πολύ τα μελίσσια μου ταίζοντας τα, έτσι ώστε να να κόψω πολλές παραφυάδες απο τα πιο δυνατά μελίσσια που θα φτιάξω. είναι σωστότερο ν'αγοράσω βασίλισσες απο βασιλοτρόφο, ουτοσώστε το μελίσσι να αρχίσει αμέσως να δουλεύει και να κερδίσω ένα μήνα μπροστά, Ή να περιμένω την παραφυάδα να φτιάξει μόνη της τη δικιά της βασίλισσα, που είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία; Τι προτείνετε για ένα νέο μελισσοκόμο; Ευχαριστώ!

Επαγγελματίας μελισσοκόμος γράφει στην Ορεινή Μέλισσα...
Ανάλογα τι θέλεις. Αν θέλεις να πάρεις γρήγορα μελι, αγοραζεις βασιλισσες. Αν όχι, ασε το μελισσι να φτιαξει βασιλισσα μονο του. Μέλι από φετινή παραφυάδα δεν παίρνεις. Ούτε βασίλισσες αγοράζεις διότι είσαι αρχάριος και θες να μάθεις. Θα κάνεις ένα μελίσσι σου διώροφο και καλοταϊσμένο. Μόλις πάει να γίνει 20άρι τον Απρίλιο - Μάιο του δίνεις μια 2κιλη βανίλια και πέρνεις την μάνα με 2-3 πλαίσια σε άλλη κυψέλη και την πας 10 χλμ μακρυά. Στο όρφανό πλέον μελίσσι θα δημθουργηθούν μεγάλα, ωραία και καλοταισμένα βασιλικά κελιά. Μόλις σφραγίσουν αυτά, θα κόψεις 3-4-5 παραφυάδες μοιράζοντας όσο ποιο δίκαια γίνεται μέλι, γύρη, γόνο αλλά και τα πλάισια με τα ΒΚ. Τα μεταφέρεις και αυτά. Σε 15-20 μέρες πηγαίνεις να δεις για γέννα.



Όσον αφορά την ανάπτυξη των παραφυάδων αναφέρει ένας άλλος μελισσοκόμος
Αν κοπούν νωρίς την άνοιξη θα γίνουν σε 4-5 μήνες παραγωγικά, δηλαδή στο ρείκι θα είναι δυνατά, αλλά άμα κόψεις μελισσια την άνοιξη δεν παίρνεις μέλι, ούτε απο τα μητρικά ούτε απο τις παραφυάδες...

Εγώ αρχές Μαρτίου παίρνω απο τα διώροφα μελίσσια τη βασίλισσα με 10 πλαίσια που να μπορεί γρήγορα να ξαναγίνει το μελίσσι, και τα υπόλοιπα 10 πλαίσια σε 10 μέρες έχουν έτοιμα και ώριμα βασιλοκελιά, και κάνω παραφυάδες με 3 πλαίσια. Αρχίζω εντατική τροφοδοσία στις παραφυάδες και έχουν πολύ γρήγορη ανάπτυξη. Πέριση για παρεάδειγμα πηρα και μέλι θυμαρίσιο και μέλι πεύκου απο τις παραφυάδες. Όσον αφορά τα μικρότερα μελίσσια πχ 2 πλαίσια. Την Άνοιξη τα πάντα είναι δυνατά. Έχω κόψει μελίσσια με 2 πλαίσια, βάζοντας βασιλοκελιά βασιλοτροφίας. Αμα αυτά τα μελίσσια πάνε και καστανιά θα κάνουν θαύματα αργότερα. Θα γίνουν 10άρια πολύ γρήγορα.



Μεγάλες αποδόσεις σε ανάπτυξη, για πολλές παραφυάδες αργότερα...
Για να πετύχουμε να φτιάξουμε τριόροφα μελίσσια, χρειάζεται να εργαστούμε εντατικά, απο τον Φεβρουάριο. Γενικά υπάρχει σαν "αγραφος" κανόνας των μελισσοκόμων, να δίνουμε σιρόπι μετά τις 10 Φλεβάρη. Απο εκεί και μετά αρχίζουμε να ταίζουμε εντατικά με μικροποσότητες σιροπιού τα μελίσσια μας, για να αυξήσουν γόνους. Στην αρχή δίνουμε λίγο, και καθώς μεγαλώνει το μελίσσι περισσότερο. Σε συνδιασμό με ένα καλό μέρος, σωστούς χειρισμούς τοποθέτηση πλαισίων πατωμάτων κλπ, ένας μελισσοκόμος μπορεί να φτιάξει σχετικά εύκολα διόροφα και τριόροφα μελίσσια, απο τα οποία μπορεί να κόψει 5-7 παραφυάδες απο το κάθε ένα. Αυτά τα μελίσσια δεν θα αποδώσουν μέλι την ίδια χρονιά αλλά την επόμενη.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο άρθρο ενημερώνεται κυρίως το νέο μελισσοκόμο ότι:

    “δίνεις μια 2κιλη βανίλια και παίρνεις την μάνα με 2-3 πλαίσια σε άλλη κυψέλη και την πας 10 χλμ μακρυά.”

    Γιατί ?? Τη μάνα όπως αποκαλείτε την αρχική βασίλισσα, αρκεί να της αλλάξετε θέσει 5-6 μέτρα όπου θέλετε μέσα στο ίδιο μελισσοκομείο.

    Αν μετά κόψεις 3-4-5 παραφυάδες, δεν χρειάζεται να τις μεταφέρεις όλες μακρυά. Στην ίδια θέση αφήνεις μία παραφυάδα και μεταφέρεις τις υπόλοιπες μακρυά για τουλάχιστον για μία εβδομάδα.
    Αν κόψεις 4 παραφυάδες, μεταφέρεις τις τρεις (3) και αφήνεις μία στην αρχική θέση,.

    Υπάρχει βέβαια και η μέθοδος της βεντάλιας αλλά χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα, για τις εναπομένουσες παραφυάδες προκειμένου να αποφύγουμε τη μεταφορά.

    Κι εγώ νέος μελισσοκόμος είμαι με 10 χρόνια στο χώρο και ακόμη μαθαίνω.

    Ευχαριστώ που μου δίνεται την ευκαιρία να γράψω τις απόψεις μου, οι οποίες βέβαια είναι προσωπικές και δεν ισχυρίζομαι για την “απόλυτη” ορθότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας και καλώς ήρθατε στο Spotcap Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Προσφέρω κάθε είδους υπηρεσίες δανείου

    Χρειάζεστε άμεση οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ και χορηγούμε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο 3% ετησίως. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε διάφορους στόχους με μια μεγάλη γκάμα δανειακών προϊόντων.

    Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα. υψηλό επιτόκιο, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό σκορ ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Όχι άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση αμέσως

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι δεν έχετε χρήματα, απλώς γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σου ελευθερία είναι στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. The NCLEX certification test is well known across the US and Canada. Both categories of these tests are managed by the National Council of State Boards of Nursing (NCSBN). State boards of nursing consider the results of NCLEX when issuing a Nursing License to nurses willing to obtain a license. 
    HOW CAN I GET AN NCLEX CERTIFICATE WITHOUT TAKING THE EXAM Read on to discover new techniques that will help .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!