Widget Recent Post No.

Περπάταγε και είδε κάτι πολύ παράξενο δίπλα σε ένα μελισσοκομείο...

 



Πηγαίνοντας ένας μελισσοκόμος στο δρόμο, είδε κάτι πολύ παράξενο δίπλα σε ένα ξένο μελισσοκομείο. Πλαίσια στιβασμένα το ένα δίπλα στο άλλο σε διάταξη "πυραμίδας" μέσα σε ένα χωράφι παρατημένα. Έβγαλε φωτογραφίες και τις έστειλε στην Ορεινή Μέλισσα για να το δουν και οι υπόλοιποι μελισσοκόμοι και να μας πουν τη γνώμη τους.

Τι λέτε να συμβαίνει; Η δική μου υπόθεση και του φίλου μου του Γιώργου που έστειλε τις φωτογραφίες είναι οτι τρύγησε τις κηρήθρες και τις άφησε δίπλα στα μελίσσια του για να τις λεηλατησούν τα μελίσσια και να πάρουν το μέλι. Πρόκειται για κάτι πολύ επικίνδυνο για μετάδοση ασθενειών σε όλα τα γύρω μελίσσια. Μια τεχνική που στην προκειμένη περίπτωση είναι ανούσια εφόσον ο καιρός είναι κρύος, βροχερός και τα μελίσσια δεν βγαίνουν για να το πάρουν.
Εγώ προσωπικά δεν θα το δοκίμαζα στα μελίσσια μου διότι οι λεηλάτριες όταν τελειώσει το μέλι μπορεί να μπουκάρουν στις διπλανές που έχουν μέλι μέσα....

Έχει συμβεί να ξεχάσω κάποιες κηρήθρες, και όταν ξεκινήσει η λεηλασία, οι λεηλάτριες τρελαίνονται, και μπορεί μέσα στη μανία τους για μέλι, να λεηλατήσουν ότι μικρό μελίσσι βρεθεί στο διάβα τους.

Οι ασθένειες φυσικά ειναι ο σοβαρότερος κίνδυνος, εφόσον αν κάποιο μελίσσι ήταν μολυσμένο, η ασθένεια θα μεταδοθεί μέσω του μελιού παντού....




Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αυτός που εκανέ αυτό το πράγμα δεν λέγεται μελισσοκόμος είναι έγκλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός που εκανέ αυτό το πράγμα δεν λέγεται μελισσοκόμος είναι έγκλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός που το έκανε αυτό δεν είναι μελισσοκόμος... ΒΛΉΜΑ είναι με κεφαλαία γράμματα ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!