Widget Recent Post No.

Βρήκα παρατημένα μελίσσια. Οι ασθένειες κάνουν πάρτυ. Τι να κάνω;

 



Θα ήθελα να μάθω τι γινεται οταν υπαρχει μελισσοκομιο που εχει να επιθεωρηθει χρόνια και βρισκεται σε εγκαταλειψη. Στην περιοχη μου υπαρχει να μελισσοκομειο με καμια δεκαπενταρια κυψελες. Αλλες μονοόροφες αλλες δυοροφες και μια τριωροφη. Εξωτερικα οι κυψελες ειναι πυροσφραγσμενες και απο ολες αυτες μονο οι τρεις φαινεται να εχουν μελισσες. Ξερω τον ιδιοκτητη αλλα μου ειπε πως τις φροντιζει. Μουσια... στις κυψελες που δεν εχει μελισσες ο κυροσκορος κανει παρτυ. Το βλεπεις απο την εισοδο. Αυτα τα μελισσακια εχουν αφεθει στο ελεος του Θεού. Δεν τα πουλαει πάντως. Γενικα το μελισσοκομειο του ειναι εστια μολυνσης. Τι μπορω να κανω? Βασανιζει τις μελισσες, ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον. Ο νομος τον πιανει αυτόν τον ανθρωπο? Μπορώ να κάνω κάτι προσωπικά εγώ ή θα βρω τον μπελά μου και να μην μιλήσω
Γιώργος


Απάντηση...
Σαν λύση, αν βρισκόμουν στη θέση σου, θα προσπαθούσα με κάθε τρόπο να κάνω συζήτηση με το μελισσοκόμο, και να βρεθεί μια λύση. Αν μέσω της κουβέντας και του διαλόγου βλέπεις ότι δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση τότε δυστυχώς δεν γνωρίζω αν μπορείς να βρεις κάποια λύση.

Σχετικά με τους νόμους, αν το μελισσοκομείο του βρίσκετε στο δάσος, ή δίπλα σε δρόμο, μπορείς να καλέσεις το δασαρχείο, και ίσως βοηθήσουν. Αν το μελισσοκομείο βρίσκετε κάπου κοντά σε αστικό κέντρο, έχει κάπου σπίτι, μπορείς να καλέσεις τη διεύθυνση γεωργίας της περιοχής σου ή την αστυνομία ή οποία επίσης θα παραπέμψει την υπόθεση στη διεύθυνση γεωργίας αν κριθεί απαραίτητο. Όλα αυτά βέβαια είναι στο χέρι των φορέων αν θα βοηθήσουν. Συνήθως αυτές οι υπηρεσίες υπάρχουν μόνο για να δημιουργούν προβλήματα, και όχι για να λύνουν.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τους νόμους,
Απαγορεύεται να τοποθετηθούν μελίσσια 25 μέτρα απο δρόμο, και 30 μέτρα απο σπίτι εκτός αν υπάρχει κάποιο φυσικό εμπόδιο η φράκτης ή πλέγμα περιμετρικά απο τα μελίσσια. Όσον αφορά αυτούς τους νόμους όμως υπάρχουν διάφορες παραλλαγές. Πχ αν ένας μελισσοκόμος τοποθετήσει μελίσσια δίπλα σε δρόμο και βάλει πλέγμα είναι παράνομος, εφόσον όσοι δρόμοι έχουν αυτά τα "κοιλώματα" είναι για τους οδηγούς και όχι για να τοποθετηθούν μελίσσια. Το δασαρχείο ισχυρίζεται ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση μελισσιών με τέτοιο τρόπο, και αν υπάρχουν μελίσσια που είναι γεμάτα οι δρόμοι, αυτό οφείλετε στο ότι το δασαρχείο κάνει τα "στραβά μάτια" για το καλό της μελισσοκομίας...

Αν λοιπόν είναι σε κάτι απο αυτά παράνομος μπορείς να το επικαλεστείς. Αλλιώς δυστυχώς, θα πρέπει να υποστείς τις συνέπειες, εσύ και όσοι μελισσοκόμοι βρίσκονται κοντά σε αυτό το μελισσοκομείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια