Widget Recent Post No.

Τέχνασμα με 2 βασίλισσες, για ΜΕΓΑΛΑ μελίσσια! Μέθοδος Επαγγελματία μελισσοκόμου

 


Τη μέθοδο στέλνει επαγγελματίας μελισσοκόμος στην Ορεινή Μέλισσα
Ο Παναγιώτης απο τη Σπάρτη στέλνει το δικό του βίντεο, πάνω στους χειρισμούς που κάνει ωστε να φτιάξει μεγάλα μελίσσια την Άνοιξη. Η μέθοδος της διπλοβασιλείας, όπως την ονομάζει, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φτιάξει "διπλά μελίσσια" πολύ νωρίτερα απο το κανονικό. Σκοπός του η μέγιστη παραγωγή μελιού. Όταν υπάρχουν 2 βασίλισσες οι οποίες γεννάνε ταυτόχρονα μέσα στο μελίσσι, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει και διπλή ανάπτυξη. Αργότερα αφαιρείτε η μια βασίλισσα, και φτιάχνουμε και μια καλή παραφυάδα, ενώ ταυτόχρονα έχουμε ένα πολύ παραγωγικό μελίσσι.


Η μέθοδος έχει ως εξής:
Παίρνει 4 ανοιχτούς γόνους, τους οποίους τινάζει και βάζει σκέτους σε ένα πάτωμα.
Στη συνέχεια βάζει διάφραγμα, και τοποθετεί τους γόνους στο πάνω μέρος. Σε 2-3 μέρες που θα έχει επέλθει ισορροπία, και θα έχουν ανέβει μέλισσες παραμάνες συλλέκτριες στους πάνω γόνους (γι αυτό μπήκε ανοιχτός γόνος, που προσελκύει παραμάνες μέλισσες), μπαίνει και ένα έτοιμο ώριμο βασιλοκελί!

Στη συνέχεια θα χρειαστεί διπλό διάφραγμα, έτσι ώστε οι βασίλισσες να μη μπορούν να μονομαχήσουν μεταξύ τους, και τα δύο μελίσσια να προχωρήσουν δυναμικά στην ανάπτυξη.

Τι πετυχαίνει
Διπλή γέννα, δύο βασίλισσες, διπλή ανάπτυξη. Και αργότερα αφαιρώντας τη μια βασίλισσα έχουμε ένα μεγάλο και δυνατό μελίσσι

Ο παναγιώτης έχει καταφέρει να παράγει πολλούς τόνους μέλι και η 1η μέθοδος είναι αυτή, την οποία δείχνουμε στο βιντεάκι...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια