Widget Recent Post No.

Θεραπεία Ασκοσφαίρωσης: Δοκίμασα depon αναβράζον, μπανάνα, χλώριο σε σιρόπι, και δείτε ποιο πέτυχε...

 


Γράφει μελισσοκόμος....
Δοκίμασα depon αναβράζον και είναι το τελευταίο που διαπίστωσα 100% επιτυχία. .. έτσι απλά κάποιος από την ομάδα μου το είπε. δοκίμασα μπανάνα, χλώριο σε σιρόπι, Αλλαγή Κυψέλης, αλλαγη βασίλισσας, θειάφι στη είσοδό .2-3 μήνες δουλεια.τίποτα! !μόνο το ντεπον δούλεψε. .


Γράφει ο Θρασυβούλου - Καθηγητής Μελισσοκομίας ΑΠΘ...
Η ασκοσφαίρωση είναι μία πολύ συχνά εμφανιζόμενη ασθένεια και σχετίζεται περισσότερο με το ισοζύγιο πληθυσμού – γόνου και τις χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να αναπτυχθούν κατά κύριο λόγο σε μικρά και νηστικά μελίσσια. Προκειμένου ο μελισσοκόμος να βοηθήσει τέτοια μελίσσια χρειάζεται να τα «σφίξει» απομακρύνοντας κηρήθρες που δεν πατούν οι μέλισσες, να καθαρίσει τη βάση από την παρουσία μουμιοποιημένων προνυμφών και να τροφοδοτήσει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εάν δε συντρέχει γενετικός λόγος (ακατάλληλη βασίλισσα), στις περισσότερες περιπτώσεις τα μελίσσια αυτοθεραπεύονται.

Σε περιπτώσεις μεγάλης προσβολής (εμφανής παρουσία νεκρών προνυμφών εντός των κελιών του γόνου και μεγάλος αριθμός πεσμένος στη βάση) προτείνεται επιπλέον η απομάκρυνση των βαριά προσβεβλημένων πλαισίων γόνου και καταστροφή τους, αφενός για να απομακρυνθεί φορτίο του παθογόνου μικροοργανισμού και αφετέρου για να ρυθμιστεί το ισοζύγιο πληθυσμού – γόνου. Λιγότερος γόνος, περισσότερος πληθυσμός να τον φροντίσει, να τον ζεστάνει και να απομακρύνει μουμιοποιημένες προνύμφες. Προς την ίδια κατεύθυνση μπορεί να ρυθμιστεί η αναλογία με την προσθήκη πληθυσμού κάνοντας συνένωση ή προσθέτοντας κηρήθρες εκκολαπτόμενου γόνου. Θρασυβούλου

Βασίλης Λιάκος Καθηγητής στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ...
Συχνά πίσω από μια σημαντική προσβολή ασκοσφαίρωσης κρύβεται ένα άλλο νόσημα . 4. Η εξασθένιση του μελισσιού. Οποιαδήποτε αιτία προκαλεί εξασθένι­ση του μελισσιού, όπως γηρασμένη βασίλισσα, υπερβολική σμηνουργία , πολλοί τεχνητοί αφεσμοί, τοξικώσεις κλπ , μειώνει την ικανότητα καθαρι­σμού και περιποίησης του γόνου και ευνοεί την εμφάνιση του νοσήμα. Κος Λιάκος

Δείτε ένα μελίσσι, που έχει μαζέψει βουνό απο νεκρές προνύμφες στην είσοδο. Πρόκειται για μια πολύ βαριά περίπτωση ασκοσφαίρωσης....

Όταν πρωτοείδα αυτό το μελίσσι....
Το μελίσσι αυτό είναι ενός φίλου και πήγα να τον βοηθήσω στην μεταφορά των μελισσιών του. Το είχε μαζί με τα άλλα μελίσσια και όταν κάναμε την μεταφορά το πήρε μαζί στο φορτηγό. Του λεω τι το θες και το παίρνεις μήπως κολλήσουν τα άλλα, και μου είπε οτι το πάει στην ανθοφορία και θα καθαρίσει. Μετα απο λιγες εβδομάδες πέθανε απο μονο του. Η ασθένεια ήταν αρκετά προχωρημένη, και το μελίσσι δε μπόρεσε να φτιάξει καλό γόνο, ακόμα και στην ανθοφορία που ξέρουμε ότι θεραπεύονται.

Συμβουλή για το μελίσσι αυτό...
Όσον αφορά την ασκοσφαίρωση σε ένα τέτοιο μελίσσι. Εγώ τι κάνω... βάζω το μελίσσι σε ενα πάτωμα χωρίς πάτο πάνω σε 2 τσιμεντολιθους να ειναι αέρας απο κάτω. σφιξτο να πατάνε οι μέλισσες σε ολα τα πλαίσια πολύ καλά. θεραπεία βαροοα..καλη θεραπεία.. βαλε μια 2κιλα βανίλια και σε 10 μέρες άνοιξε βάλε ξανά άλλα 2κιλα. αυτό το κάνεις για να μην μεταφέρουν ξανά οι μέλισσες την αρωστια τον ανοιχτό γονο δεν θα πατάνε πάνω στο προσβεβλημενο νεκρό γόνο άρα μιωνεται η προσβολή . το έντονο τάισμα βοηθάει παρα πολύ στη μείωση της αρρώστιας και η θεραπεία βαροοα


Δείτε μια πιο ελαφριά περίπτωση ασκοσφαίρωσης, (γυψόγονου, η κιμωλιάσης έχει και αυτές τις ονομασίες)....


Για αυτό το μελίσσι: Σφιξε το πλυθησμό, βγάλε αυτά τα πλαίσια που μας δείχνεις (με το γυψόγονο) κ καψτα. τάισε το..άλλες φορές το ξεπερνάνε άλλες όχι..μη κολλήσεις κ τα αλλά από αυτό..με ανταλλαγή πληθυσμού η τελαρον κολλάνε κ τα υπόλοιπα...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. Γεια σας, Χρειάζεστε μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία για να λάβετε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας, επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή στεγαστικό δάνειο; Μην κοιτάτε μακρύτερα από την Sunshine Financial Group Inc. Προσφέρουμε όλα τα είδη δανειακών υπηρεσιών, τόσο με εξασφαλισμένα όσο και χωρίς εξασφάλιση, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και πολλά άλλα με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή

  Γνωρίζω ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα. επιτόκιο, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό σκορ ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

  Μην ανησυχείτε άλλο, γιατί, Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  Λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα δάνειο.
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
  * Προσιτό επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητες να λάβετε το δάνειο
  * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Όχι άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα email στο sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +447360502110 | & Λάβετε απάντηση αμέσως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!