Widget Recent Post No.

Παραφυάδα: Προετοιμασία για το χειμώνα. Χειρισμοί που σώζουν μελίσσια...

 



Ο μελισσοκόμος Κώστας μας δείχνει τους χειρισμούς, πως να προετοιμάσουμε σωστά μια παραφυάδα για το χειμώνα. Νομίζω είναι απο τα πιο χρήσιμα βιντεάκια που έχουμε δεί τελευταία, μιας και οι χειρισμοί αυτοί είναι απολύτως αναγκαίοι για να ξεχειμωνιάσουν τα μελίσσια μας. Ο μελισσοκόμος Κώστας μας δείχνει αναλυτικά πως εφαρμόζει το λεγόμενο "σφίξιμο" στα μελίσσια. Είναι ένας χειρισμός κατα τον οποίο αφαιρούμε όλα τα άδεια πλαίσια, έτσι ώστε να αφήσουμε μόνο αυτά που περπατάνε οι μέλισσες.

Το μελίσσι τώρα χρειάζεται ζεστασιά. Φανταστείτε ένα παράδειγμα: Έξω έχει πάρα πολύ κρύο, αέρα χιόνια, και εσείς μένετε σε ένα τεράστιο χαώδες κτίριο. Και ένας άλλος άνθρωπος να ζεί μεσα σε μια στενή κουζίνα, η οποία έχει τζάκι δίπλα. Σε ποιό σπίτι θα ζεσταινόσασταν καλύτερα; Κάπως έτσι είναι και για τις μέλισσες το σφίξιμο. Και δεν φτάνει μόνο το σφίξιμο χρειαζόμαστε και μια extra μόνωση, αλλά και ένα καλό κηρόπανο. Δείτε το βίντεο με τις συμβουλές του Κώστα και μπράβο που τις μοιράζεται με όλους τους μελισσοκόμους...


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το μελίσσι στο βίντεο έχει μηδενικά αποθέματα και είναι πολύ αδύνατο σε πληθυσμό. Τάισμα θέλει για να βγάλει χειμώνα και όχι σφίξιμο. Όσο σφίξιμο και να το κάνουμε δεν επιβιώνει. Πολύ σύντομα θα καταρεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!