Widget Recent Post No.

Πήγα στα μελίσσια και μου κίνησε τη περιέργεια αυτό που είδα: Έχεις ξανά δει κάτι τέτοιο;Καλησπέρα, χθες το μεσημέρι επισκέφθηκα το μελισσοκομείο χαζεύοντας τις μέλισσες απ έξω. Απο τις 10 κυψέλες είδα κάτι παράξενο και σου στέλνω μία φωτογραφία που μου κίνησε την περιέργεια. Τα τρύγησα το δεκαπεντάυγουστο, και έβαλα σε όλα απο 2 κιλά βανίλια, αλλά και γυρεοπιτα από 100- 300γραμμαρια. Επίσης εδώ και 10 μέρες βλέπω πεθαμένο πλυθησμό έξω από τις κυψέλες. Έστειλα δείγμα στο ΑΠΘ και μου απάντησαν δεν έχω νοζεμιαση ούτε βαρροα! Έχεις ξανά δεί κάτι τέτοιο; Μπορεί να μου πεις την άποψη σου. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σπύρος από ΑθήναΑπάντηση...
Καλησπέρα. Όσον αφορά την φωτογραφία, δεν είναι κάτι παράξενο, οι μελισσοκόμοι συχνά βλέπουνε τέτοια στην είσοδο. Μερικές υποθέσεις είναι να κουλουριάζουν κάποιο εχθρό ο οποίος τις ενόχλησε, και αυτή τη μπάλα συνήθως την βρίσκουμε κάτω στο έδαφος, άλλη υπόθεση είναι να υπάρχει φρεσκογονιμοποιημένη βασίλισσα και οι μέλισσες να την αποδέχονται, μπορεί να συμβεί λόγω της ζέστης, αλλά και επειδή έτσι τους άρεσε εκείνη τη στιγμή. Για εμένα προσωπικά αυτό που δείχνεις στην είσοδο δεν είναι κάτι παράξενο. Θα άνοιγα κανονικά το καπάκι, και αν είχε φρέσκο γόνο (αυγό ημέρας) και δεν έβλεπα κάποιο κακό σημάδι (πχ βούισμα) δεν θα ανησυχούσα καθόλου.

Όσον αφορά τις μέλισσες που πεθαίνουν υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο και το πιο πιθανό είναι οι γερασμένες μέλισσες να πεθαίνουν, και να αντικαθίστανται απο τις καινούργιες, συμβαίνει αυτή την εποχή, και λόγω των βροχών οι μέλισσες τις πετάνε έξω απο την είσοδο και γι αυτό φαίνονται πολλές. Ενώ ουσιαστικά είναι πολύ λίγες για το σύνολο του πλυθησμού τους αν το σκεφτείς. Το άλλο ενδεχόμενο είναι κάτι να τις πείραξε, όπως πχ κάποιο ράντισμα αλλά αυτή την εποχή είναι πολύ σπάνιο.

Η συμβουλή μου είναι να μην ανησυχείς καθόλου. Συνέχησε να περιποιήσε τα μελισσάκια σου, να τα ταίζεις, να φροντίζεις να κάνουν γόνους διότι τώρα είναι πολύ σημαντική η περίοδος για το ξεχειμώνιασμα!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

 1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

  Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  * Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
  Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!