Widget Recent Post No.

Ο μεγαλύτερος ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ των μελισσιών μας αυτή τη περίοδο.... Δώστε μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ

 



Ένα φλέγων ζήτημα, που καίει τους μελισσοκόμους, δημοσιεύουμε σήμερα στην Ορεινή Μέλισσα. Όλοι γνωρίζουμε τις απώλειες που έχουμε απο τις δηλητηριάσεις στα μελίσσια μας, όμως υπάρχει ένας δολοφόνος που μπορεί κυριολεκτικά να μας καταστρέψει. Και αυτός δεν είναι άλλος απο τα νεονικοτοειδή φυτοφάρμακα που ρίχνονται αυτή την εποχή για τη καταπολέμηση του σκαθαριού. Ως γνωστών ο φοίνικας είναι ένα ξενικό καλλωπιστικό δέντρο, το οποίο προσβάλλεται απο το σκαθάρι, και προκειμένου να μη ξεραθεί, χρησιμοποιούνται απαγορευμένα φυτοφάρμακα, τα οποία μπορούν να προκαλλέσουν τεράστιες ζημιές στους επικονιαστές και τις μέλισσες μας.
Το φυτοφάρμακο αυτό δεν λειτουργεί όπως το άλλα. Έχει νευροτοξικές ιδιότητες, προσβάλλει το σύστημα πλοήγησης της μέλισσας, καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή της στη κυψέλη. Για το πρόβλημα αυτό υπάρχει μια πολύ έξυπνη λύση, την οποία μας έδωσε ο μελισσοκόμος Παύλος Κοντόπουλος. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε απο δεκάδες μελισσοκόμους, όλοι με γνώμωνα τη σωτηρία της μέλισσας...



Γράφει ο Μελισσοκόμος Παύλος...
Θερμή παράκληση προς όλους όσους έχουν κάποιο φοίνικα και τον έχουν ραντίσει ή ποτίσει με φυτοφάρμακα προκειμένου να τον προστατεύσουν απο το σκαθάρι και να τον σώσουν.

ΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΆΜΕΣΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΗ



Το μεγαλύτερο μέρος των φαρμάκων φθάνουν και επηρεάζουν / δηλητηριάζουν και την γύρη ΔΟΛΟΦΩΝΟΝΤΑΣ όλους τους επικονιαστές και ειδικά τις μέλισσες.

Είναι κρίμα να καταστρέφεται η φύση αλλά και η περιουσία κάποιων ανθρώπων για να μη γίνει μια απλή κίνηση , στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω ύψους.

Αρκετά φάρμακα διαρκούν για περισσότερο απο ένα χρόνο που φθάνει και τα πέντε

Σας ευχαριστώ.

Παύλος Κοντόπουλος - Μελισσοκόμος





Ωστόσο το πρόβλημα δεν σταματάει στους φοίνικες. Υπάρχουν και άλλοι που ραντίζουν πάνω στην ανθοφορία, και οι απώλειες στους μελισσοκόμους είναι τεράστιες....

Γράφει Ο Γιάννης Γεωργίου, μελισσοκόμους που έχασε τα μελίσσια του απο δηλητήριαση...

Πολύ αμφιβάλω ότι θα διαβαστεί η ανάρτηση αλλα εγώ θα την κάνω.





Βέβαια αν ο μουσαμάς ήταν γεμάτος γάτες ή σκυλιά που οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε και φροντίζουμε, ε τότε τα likes και η οργή μας θα είχε ξεχειλίσει.

Αν δε η ανάρτηση περιείχε και καμια ξεβράκωτη ε τότε ήταν που θα παίρναμε φωτιά.....
Δυστυχώς όμως εδω εχουμε χιλιάδες μέλισσες νεκρές, επηρεασμένες από τη χρήση φυτοφαρμάκων και στη χώρα μας.

Δυστυχώς ο κύκλος της ζωής μας σταμάτα κάπου εδώ.
Αν κάποτε οι μέλισσες αφανιστούν από προσώπου γης, δεν θα απομείνουν στον άνθρωπο παραπάνω από τέσσερα χρόνια ζωής......

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια