Widget Recent Post No.

Νέα απο τα μελίσσια 6 Σεπτεμβρίου 2020!!



Επανερχόμαστε με τα σημερινά νέα...
Φτάνει η περίοδος που τελείωσε το πρώτο βάρεμα. Όπως γνωρίζουμε οι ζυγαριές δεν έδειχναν καλά νούμερα τη τελευταία βδομάδα. Σχεδόν όλοι οι μελισσοκόμοι που είχαμε πληροφορίες δεν είναι πλέον στα πεύκα, και μετακίνησαν τα μελίσσια σε νομές για να γονέψουν τα μελίσσια... Πρώτη επιλογή Ο κισσός.


ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ
Ο επαγγελματίας μελισσοκόμος Δημήτρης, που ειναι ντόπιος στην περιοχή της Εύβοιας μας είπε ότι η σημερινή ημέρα ήταν μια απο τα ίδια - δηλαδή όχι καλά - και ότι πραγματοποίησε φόρτωμα των μελισσιών για Πήλιο, όπου εκεί υπάρχει και αρκετός κισσός για να γονέψουν τα μελίσσια. Μέσα στο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι πρώτες βροχές που θα σημάνουν μια ανάσα απο γύρη για τα μελισσάκια μας.



Όπως έγραψε ο μελισσοκόμος Πάνος στην ομάδα Μελισσοκομικές Συζητήσεις σήμερα:
Η διαδικασία του τρύγου και της μεταφοράς από τα πεύκα τελείωσε επιτυχώς. Ακολουθεί η γλυκειά ώρα της μελιτοεξαγωγής. 





Όπως έγραψε και ο επαγγελματίας μελισσοκόμος Μόσχος Ντιώνιας:
Αυτό είναι γράψιμο!
Γεμάτο σταγόνες αλλά καραμέλα.
Μία ώρα το πρωί μόνο.
Με αυτές τις θερμοκρασίες δεν συμφέρει να πας.

Ο Μόσχος Εννοεί, ότι οι θερμοκρασίες ειναι αρκετά υψηλές και δεν ευνοούν τη μελιτοσυλλογή. Μάλιστα οι εκκρίσεις είναι αδύνατο να συλλεχθούν πολλές φορές απο τις μέλισσες, παρα μόνο το πρωί που η υγρασία ειναι αρκετά ανεβασμένη, ενώ η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα







ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
Πλέον στόχος κάθε μελισσοκόμου είναι δύο βασικά πράγματα
1. Το καλό γόνεμα των μελισσιών
2. Τα καθαρά απο βαρρόα μελίσσια

Για να συμβούν αυτά τα μελίσσια μπορούν να μεταφερθούν σε μια καλή ανθοφορία, έτσι ώστε να γονέψουν, και φυσικά πρίν απο αυτό να εφαρμοστεί και μια θεραπεία για τη βαρρόα. Οι περισσότεροι επαγγελματίες που μιλάμε, έχουν πραγματοποιήσει τις θεραπείες τους ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια