Widget Recent Post No.

'Εχασε το Ένα μοναδικό του μελίσσι... Και όμως έγινε το "θαύμα"...



Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκα στη Σκιάθο για διακοπές. Ένα νησί με απέραντι ομορφιά, και πολύ πράσινο. Σαν μελισσοκόμος, με παίρνουν αρκετοί τηλέφωνο για να τους δίνω συμβουλές, και μια ημέρα έτυχε να γνωρίσω στο δρόμο ένα φοβερό παιδί, με το οποίο είχαμε μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Έτρεχα ένα πρωί καθώς είχα ξυπνήσει απο το ξενοδοχείο, και στο δρόμο με χαιρέτησε αυτό το παιδί. Αρχικά δε τον γνώρισα, όμως στη συνέχεια κατάλαβα, και πιάσαμε τη κουβέντα για τα μελισσάκια.

Ο γιώργος λοιπόν είχε στη κατοχή του 1  και μοναδικό μελίσσι, και αποφάσισα να πάω μαζί του για να το κοιτάξουμε μαζί. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν 1 ημέρα μετά, ανάβουμε καπνηστήρι και τα σχετικά, αλλά μόλις πλησιάζω την κυψέλη του, δεν υπήρχε καμία μέλισσα έξω! Μυρμίγκια παντού! Ανοίγουμε και προς μεγάλη μου έκπληξη βλέπω άδεια τη κυψέλη στα τελευταία στάδια της αρρενοτοκίας! Η απογοήτευση στο βλέμμα μας τη συγκεκριμένη στιγμή...

Το μελίσσι αυτό είχε χαθεί απο αρρενοτοκία. Τον ρώτησα πότε έγινε τελευταία φορά επιθεώρηση, και μου είπε πρίν 3 εβδομάδες, μαζί με το μελισσοκόμο που το αγόρασε. Εκείνος τον διαβεβαίωσε τότε, ότι όλα ηταν μια χαρά, όμως ο Γιώργος είχε δεί μια χούφτα μέλισσες τότε. Δυστυχώς τέτοια άσχημα συμβαίνουν στο χώρο.... 

Σαν λύση απόγνωσης και εγώ, δημοσίευσα εκείνη τη μέρα στη σελίδα μας Ορεινή Μέλισσα, αν υπάρχει κάποιος μελισσοκόμος απο Σκιάθο! Συγκεκριμένα είχα γράψει το εξής:
"Γεια σας παιδιά ! Τι κάνετε ?
Εμείς κάναμε μια μικρή παύση αλλά θα αρχίσουμε δυναμικά πάλι !
Απλώς σήμερα χρειάζομαι τη βοήθεια σας.
Είμαι στη Σκιάθο για διακοπές και γνώρισα ένα φοβερό παιδί, που αποφάσισε να ξεκινήσει τη μελισσοκομία. Δυστυχώς σήμερα πήγαμε στα μελίσσια , και το 1 και μοναδικό μελίσσι που είχε το έχασε. Όπως το είδα οι κηρηθρες του ήταν μαύρες, και δεν έφταιγε ο ίδιος αλλά ο μελισσοκόμος που το πήρε.
Η βοήθεια που ζητώ είναι αν έχουμε κανένα μελισσοκόμο από τη Σκιάθο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Αλλά πολλές φορές ο θεός βρίσκει άτομα να βοηθήσουν, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις . Γνώρισα το Γιώργο στη Σκιάθο, και νομίζω πως αξίζει κάθε δυνατή βοήθεια !"

Μέσα σε λίγες ώρες απο αυτή την ανάρτηση, με πήρε τηλέφωνο, ένας άγνωστος μελισσοκόμος απο το Νησί της Σκιάθου, ο οποίος αποφάσισε μαζί με τους φίλους του να βοηθήσουν το Γιώργο. Ήταν ο Αχιλλέας και ο Γιάννης, που είχαν λίγα μελίσσια για το μέλι της οικογένειας. Δείτε τη φωτογραφία τη στιγμή που πήγαμε να πάρουμε ένα ολοκαίνουργιο μελισσάκι για το Γιώργο, εντελώς δωρεάν!!!


Πράξη αγάπης και συμπόνιας απο τα παιδιά του Νησιού.... Το χαμόγελο του Γιώργου έφτασε έως τα αυτιά όταν παρέλαβε το μελισσάκι



Έτσι ο Γιώργος απέκτησε πάλι μελισσι μέσα σε 1 ημέρα!



Τοποθετήσαμε το μελισσάκι σε μια ωραία ηλιόλουστη θέση, και αφού περάσαν 2 ημέρες κάναμε μια μίνι επιθεώρηση.... Και ταίσμα με σιρόπι για ανάπτυξη!



Το μελισσάκι ήταν σε απίστευτα καλή κατάσταση απο πλυθησμό, και ξεκίναγε τη γέννα η βασίλισσα...



Φτιάξαμε σιροπάκι μαζί με το Γιώργο, του έδειξα πως το φτιάχνουμε έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη. Βάλαμε 1 λίτρο νερό, 1 κιλό ζάχαρη και 2-3 ασπράδια αυγού. Ο γιώργος δεν είχε δυστυχώς στη κατοχή του καθόλου γύρη για να βάλουμε, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να υπάρχει πηγή πρωτείνης για να αυξηθεί ο γόνος.



Βρήκαμε και τη βασίλισσα η οποία σιγά σιγά θα μεγαλώσει και πάλι η κοιλιά της απο τη γέννα....

Έτσι λοιπόν ο Γιώργος απέκτησε και πάλι μελίσσι, και πως μερικές φορές ο θεός βοηθάει με όλη του τη δύναμη!

Ευχαριστώ απο καρδιάς τον Αχιλλέα και το Γιάννη που βρέθηκαν να βοηθήσουν σε μια τέτοια στιγμή! Νομίζω πως τους αξίζει ενα μεγάλο ευχαριστώ! Τελικά υπάρχουν άνθρωποι!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Οι πευκοβελόνες στον τροφοδότη είναι παλιά τεχνική. Αγόρασα από επαγγελματία μελισσοκόμο με 400 μελίσσια, ο οποίος είναι και επαγγελματίας επιπλοποιός, τροφοδότες οροφής. Χωράνε περί τα 2.5 κιλά σιρόπι. Σε πολύ λίγο χρόνο παίρνουν τα μελίσσια το σιρόπι των 2.5 κιλών απ' αυτούς. Από τους πλαισιοτροφοδότες που έχω καθυστερούν πολύ να πάρουν το σιρόπι τα μελίσσια. Χρησιμοποιώ μόνο τους τροφοδότες οροφής. Τους κατάργησα τους πλαισιοτροφοδότες. Σε 5 με 6 μέρες έδωσα σε ένα μελίσσι 24 κιλά σιρόπι που ήταν αδύνατο να το πάρει με άλλο σύστημα τροφοδοσίας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και άλλου τύπου τροφοδότες οροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά μπράβο στον Αχιλλέα και τον Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!