Widget Recent Post No.

Απίστευτο: Δείτε τι έκαναν τα μελίσσια λίγο πριν αρχήσει η καταιγίδα...



Δείτε με πόση μανία μπαίνουν οι μέλισσες μέσα για να αποφύγουν την καταιγίδα. Οι μέλισσες ως γνωστόν προβλέπουν τα καιρικά φαινόμενα. Και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Η μέλισσα διαθέτει μηχανισμούς με τους οποίους μπορεί να βλέπει και να αισθάνεται το περιβάλλον γύρω της τελείως διαφορετικά από τον άνθρωπο. Βλέπει πράγματα που εμείς δε βλέπουμε. Αισθάνεται αυτό που δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε. Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε, τι σημαίνει να καταλαβαίνουν μια καταιγίδα πριν αυτή συμβεί! Οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν αποκωδικοποιήσει πλήρως ακόμα όλα αυτά γίνονται με τέτοια ακρίβεια. Δείτε στο βίντεο πως αντιδρούν λίγο πριν πέσουν οι πρώτες σταγόνες.

Και ένα μυστικό. Όταν οι μέλισσες πετάνε δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια βροχή. Γι αυτές είναι μια θανατηφόρα πλημμύρα. Οι μέλισσες αναπνέουν απο το σώμα και δεν έχουν πνεύμονες. Συνεπώς μόλις βρέχει είναι σαν να πνίγονται, δεν μπορούν να πετάξουν. Μια σταγόνα  είναι σαν να πετάς ένα τεράστιο κουβά με νερό, και είναι ατελείωτος. Αν μια μέλισσα χτυπηθεί απο βροχή κατα την πτήση της, πρέπει να διακόψει το ταξίδι, και να βρεί καταφύγιο κάτω απο ένα φύλο προκειμένου να μην πνιγεί. Μόλις σταματήσει και βγεί ήλιος, και στεγνώσει μπορεί να επιστρέψει. Αν η βροχή είναι έντονη μπορεί να μην καταφέρει να γυρήσει πίσω. Έτσι τα μελίσσια εφήβραν τρόπους για να ατιμετωπίζουν ακόμα και τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα... Όλες μαζί!


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. αγρια μεσανυχτα ουτε βροχη καταλαβαινουν ουτε κρυο ουτε νυχτα να δουλευουν ασταματητα αυτο ξερουν πχ μαιος μηνας καθε μερα βουιτο χαρα 4 ξαφνικα μπουρινια την αλλη μερα σιγη τα μελισια κατω απο υποστεγο και βροχη και να φευγουν χωρις επιστροφη το βραδι μενουν εξω παρα πολλες σε καθε μετακομιση βλεπουμε την αλλη μερα αλισιδες εξω απο καθε κυψελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!