Widget Recent Post No.

Αποκαλυπτική έρευνα: Χάνονται μελίσσια και γίνονται επιθετικά, δεν το γνώριζαν οι περισσότεροι μελισσοκόμοι...


Χάνονται μελίσσια και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τόσο άσχημα αποτελέσματα! Όχι μόνο λιγόστεψε ο πλυθησμός της κυψέλης, αλλά οι μέλισσες έγιναν πολύ επιθετικές!

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι μέλισσες προσανατολίζονται στον αέρα χρησιμοποιώντας τις κεραίες τους, με μηχανισμούς που ούτε και οι επιστήμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως ακόμα. Οι μέλισσες έχουν πλήρη επίγνωση του χάρτη και τα φτυτά που βρίσκονται γύρω τους, κάτι που πραγματικά μας συναρπάζει. Ένα ενσωματωμένο google maps βρίσκεται στον εγκέφαλο της μέλισσας, και πιστέψτε με είναι πολύ πιο ακριβές από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς! Εφοπλισμένες λοιπόν με ένα προηγμένο σύστημα προσανατολισμού μπορούν να ταξιδεύουν χιλιόμετρα μακριά και να γυρίζουν πίσω στο ίδιο ακριβώς σημείο με ακρίβεια μερικών εκατοστών. Για παράδειγμα αν πάρουμε και μετακινήσουμε μια κυψέλη λίγα εκατοστά μακριά, οι μέλισσες θα ψάχνουν να βρούν την κυψέλη τους στην παλιά θέση, ας μετακινήθηκε λίγα εκατοστά!


Το σύστημα πλοήγησης καταρρέει....
Δυστυχώς μετά την έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα και της χρήση σύγχρονης τεχνολογίας οι μέλισσες έρχονται να αντιμετωπίσουν ένα πρωτοφανές πρόβλημα. Ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κινητά  κ.λ.π) και ότι δημιουργείτε απο τον άνθρωπο αποδεικνύεται και επιστημονικά ότι βλάπτει πολύ σοβαρά τα μελίσσια, και ίσως παίζει καταλυτικό ρόλο στη μαζική εξαφάνιση μελισσιών παγκοσμίως. Μην ξεχνάμε ότι σε άλλες χώρες η καταστροφή που ζούν οι μελίσσοκόμοι είναι σχεδόν τρελή, ολόκληρα μελισσοκομεία εξαφανίζονται δίχως κάποιο λόγω!

 Όλα αυτά τα κύματα που ταξιδεύουν γύρω μας και είναι αόρατα στα μάτια μας, δεν είναι αόρατα στα μελίσσια, και μπορούν να αποπροσανατολίσουν μια μέλισσα πανεύκολα καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή πίσω στη κυψέλη. Όπως καταλαβαίνεται αυτό σημαίνει θάνατος γι αυτήν εφόσον δεν θα μπορέσει ποτέ να εντοπίσει το σπίτι της! Και συνολικά για το μελίσσι ένας αργός θάνατος...



Σύμφωνα με το πείραμα που πραγματοποιήθηκε απο επιστήμονες, τοποθέτησαν δύο κινητά μέσα σε μια κυψέλη για 15 ημέρες έτσι ώστε να καταγράψουν τις αντιδράσεις και τις απώλειες του μελισσιού. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν εξέπληξαν τους επιστήμονες! Οι μέλισσες ξαφνικά άρχισαν να γίνονται επιθετικές δίχως να γνωρίζουν τι ακριβώς τους φταίει. Μέσα σε λίγες ημέρες οι περισσότερες χάθηκαν και ο γόνος στη κυψέλη έπεσε δραματικά. Η βασίλισσα σταμάτησε να γεννά. Πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμού εξαφανίστηκε. Οι μέλισσες χάθηκαν στο δρόμο της επιστροφής στη κυψέλη...

Συνεπώς μετά από αυτή την έρευνα μπορούμε να διαπιστώσουμε την επιρροή που ασκεί η ακτινοβολία στην κοινωνία της μέλισσας. Μήπως όλη αυτή η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει οδηγήσει στην παγκόσμια εξαφάνιση των μελισσών; Μήπως αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που οι επιστήμονες θα πρέπει να προσέξουν; Όπως και να έχει όλοι θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον διότι όπως είπε και ο μεγάλος επιστήμονας Άλμπερτ Αινσταιν "Εάν η μέλισσα εξαφανιστεί από την επιφάνεια της Γης, ο άνθρωπος δεν θα είχε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να ζήσει".

Υπάρχουν αρκετοί μελισσοκόμοι που αναρωτιούνται τι γίνετε με τα μελίσσια που βρίσκονται δίπλα σε κεραίες κινητές τηλεφωνίας, σε πυλώνες της ΔΕΗ, σε κατοικιμένη περιοχή κλπ. Σύμφωνα με την εμπειρία πολλών μελισσοκόμων, αν τα μελίσσια δεν βρίσκονται δίπλα στη κεραία και απέχουν αρκετά μέτρα 20 μέτρα, δεν μπορούν να επηρεαστούν τόσο απο την ακτινοβολία, η τουλάχιστον η επιρροή δεν είναι τόσο μεγάλη που να φαίνεται στα μάτια μας. Η έρευνα παραπάνω έγινε με κινητά μέσα στη κυψέλη, και η ακτινοβολία εκπέμπεται απευθείας μέσα στη κυψέλη, κάτι το οποίο μας βοηθά να καταλάβουμε τον τρόπο που δρά η ακτινοβολία στις μέλισσες μας...


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!