Widget Recent Post No.

Καταστρέφονται οι Έλληνες μελισσοκομόι: Η μεγαλύτερη πληγή Άνοιξε...


Οι Έλληνες Μελισσοκόμοι βρίσκονται στο Χείλος του γκρεμού...
Χωρίς καμία υποστήριξη απο το κράτος, εντελώς απροστάτευτοι στα ατελείωτα προβλήματα του σήμερα, οδηγούνται στην πλήρη καταστροφή. Έχοντας στα χέρια το πολύτιμότερο προιόν του κόσμου, σαρώνοντας βραβεία και διακρίσεις δεκάδες μελισσοκόμοι σε κάθε γωνιά του κόσμου και όμως το Ελληνικό Μέλι υποβαθμίζεται.


Κάνω αυτή την ανάρτηση ως μια ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, και θα σας εξηγήσω αμέσως τι συμβαίνει...

Όπως γνωρίζουμε Χιλιάδες τόνοι μελιού εισάγωνονται απο τρίτες χώρες, με αμφιλεγόμενη ποιότητα στην Ελλάδα. Σε μια χώρα που το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ θα έπρεπε να κατέχει την ΠΡΩΤΗ θέση.



Απο το Κράτος δεν υπήρξε καμία κίνηση για να κατοχυρωθεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΜΑ, και να δώσει ένα ερέθισμα στον Καταναλωτή να καταλάβει, ότι το 80% των μελιών που βρίσκει στα ράφια των σουπερ μάρκετ δεν είναι μέλι. Φυσικά αναφέρομαι στα φθηνά μέλια που έχουν καταστρέψει την Μελισσοκομία τα τελευταία χρόνια. Σιρόπια καμένα, ανακατεμένα, και άλλα πολλά τα οποία διακινούνται κάτω απο τη σκέπη της Ευρωπαικής Ένωσης....

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, έρχονται και άλλα προβλήματα μαζί....
Η μειωμένη παραγωγή μελιού, ως αποτέλεσμα πολλών άλλων προβλημάτων. Και ενώ οι Έλληνες Μελισσοκόμοι χρειάζονται επειγόντως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ , στην Ελλάδα τα χρήματα μοιράζονται προς κατευθύνσεις που μόνο ο Πρωτογενής τομέας δεν βοηθιέται.

Στην Ελλάδα δεν παράγουμε Μέλι, αλλά ΥΓΡΟ ΧΡΥΣΟ. Ένα προιόν που με σωστή στρατηγική, θα μπορούσα να κατακτήσει το κόσμο. Ακόμη και με αυτή τη κατάσταση, άνθρωποι και έμποροι ανα τον Κόσμο καταχράζονται το Όνομα μας, το Ελληνικό Μέλι, πουλώντας φθηνά αμυλοσιρόπια. Δυστυχώς η Ευρωπαική Ένωση δεν ενδιαφέρεται για το δικό μας Καλό, αλλά πολύ περισσότερο για το Δικό της. Όλα είναι στημένα με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να ωφελούνται οι έμποροι, και όχι οι παραγωγοί.



ΚΑΙ ΌΜΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ - Ο ΥΓΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Όσο και αν παραπονιόμαστε για τους ανθρώπους που μας κυβερνούν, εμείς οι ίδιοι είναι που πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όταν κανείς δεν διαμαρτύρεται, ενώ οι άλλοι αισχροκερδούν στην πλάτη μας, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι....

Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν τη ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. Το Ελληνικό Μέλι θα αποτελεί για πάντα ένα προιόν με ανεκτίμητη αξία. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Ας δουλέψουμε λοιπόν έτσι ωστε να θυμηθούν ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και με κανένα ΝΟΜΟ.....

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Δυστυχώς που το αναφέρω η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.
    Και εννοώ τους πολιτικούς μας
    που κυβέρνησαν τόσα χρόνια κοιτώντας μόνο το παχουλό μισθό τους και την θεσουλα τους, αδιαφορώντας για τους κάτοικους αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα που γραφεις δυστυχως συμβαινουν στο συνολο του αγροτικου τομεα, γαλατα, κρεατα, σιτηρα, ερχονται απο ξενες χωρες, βαφτιζονται ελληνικα και πωλουνται σαν ελληνικα, βγαζοντας κερδος μονο οι εμποροι ενω οι παραγωγοι φυτοζωουν. δεν υπαρχει κανενας ελεγχος πουθενα στις εισαγωγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από που προκυπτει όμως ότι το ελληνικό μέλι γενικά και αόριστα είναι το καλύτερο; Εννοείται πρέπει να στηριχτούν οι μελισσοκόμοι αλλά το θέμα είναι με ποιον τρόπο. Στην Ελλάδα δεν παράγουμε "χρυσό" μπορούμε υπό προϋποθέσεις να παράγουμε ποιοτικό μέλι. Η στήριξη των μελισσοκόμων και μελιού πρέπει να έρθει και εσωτερικά-τοπικά (υπευθυνοι μελισσοκόμοι, τοπικός έλεγχος σε μελίσσια και μέλι, εκπαίδευση σε ινστιτουτα και όχι από youtube) και σε κεντρικό-κυβερνητικό επίπεδο (επιδότηση της παραγωγής, αποζημιώσεις όπου χρειάζεται, έλεγχος εισαγωγών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ YOUTUBE.
      Η ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΔΙΝΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ, ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΣΕΠΤ.
      ΓΙΑ 10 (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ) ΘΕΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ 300-400 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΕΚΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ
      08:00-11:00 ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.
      ΟΜΩΣ ΟΙ 10 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ
      ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ "ΚΑΠΟΙΟΥΣ".
      ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΠΩΣ Η ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ
      ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ.
      ΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΕΦ (ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΘΕ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
      ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
      ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.

      Διαγραφή
  4. Oρεινός χρυσός .Ολοι πουλούν πλεον μέλι ανεξέλεγκτα , ανώνυμα χωρίς παραστατικά (αποδείξεις κτλ.) Οσο για το κόστος που έχουμε βαρεθεί να ακούμε είναι μικρό για τους παραγωγούς αλλά μην ξεχνάτε πόσα χέρια μεσολαβούν απο το χωραφι στο ράφι. (μεταφορές, συσκευασία- τυποποίηση- έλεγχος, εμπορος, τελικός καταναλωτής, ). Εδώ βλέπουμε σε λαϊκές παραγωγούς που θα έπρεπε να πουλάνε φθηνότερα αφού δεν έχουν τα ίδια έξοδα με καταστηματάρχες , να πουλάνε με τιμές που βρίσκεις σε μαγαζιά. Μην σας πώ ότι τα καταστήματα για να είναι πιο ανταγωνιστικά πουλούν πλέον πολύ φθηνά. Η κατασταση με πολλούς αγρότες έχει ξεφύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!