Widget Recent Post No.

ΝΕΑ απο τις ΑΝΘΟΦΟΡΙΕΣ σήμερα 3 Ιουλίου 2020!!!




Σήμερα στο Δάσος Έλατο - Καστανιά είχε απρόσμενη εξέλιξη. Είχαμε συνολική αύξηση +1100 γραμμάρια. Είχαμε πτώση θερμοκρασίας, και είναι άγνωστο πόση απο αυτή την ένδειξη θα μείνει γιατί έπεσε βροχούλα, και ο καιρός δείχνει να αλλάζει και τις επόμενες ημέρες. 


Κάτι πολύ σημαντικό για τον έλατο φέτος. Άρχισε αρχές Μάη και έδωσε 10 μέρες περίπου. Στη συνέχεια έπιασαν βροχές και όλα διαλύθηκαν. Μετά απο πολύ νερό, ο καιρός άνοιξε πάλι, και τα μελίσσια άρχισαν να δουλεύουν και πάλι. Στο τέλος βλέποντας και μιλώντας με μελισσοκόμους η χρονιά στον έλατο πήγε καλά. Ακόμα και το τον Μαίναλο και το Έλατο Βανίλια η χρονιά θεωρείτε καλύτερη απο τις προηγούμενες. Πολλοί τρύγησαν στο τέλος.

Μια σύνοψη του μελισσιού της ζυγαριάς....
Μάζεψε φέτος συνολικά περίπου 14 κιλά μέλι.
Η χρονιά θεωρείτε μέτρια
Μια καλή χρονιά δίνει 25 κιλά ανα μελίσσι περίπου

Όσον αφορά τον κάμπο, τα μελισσάκια αρχίζουν να ελαττώνουν γόνο. Ωστόσο οσοι έχουν ανθοφορίες, όπως λυγαριά , θυμάρι ηλιόσπορο, τριφύλλι, καλαμπόκι, τα μελίσσια τροφοδοτούνται, και κρατιούνται καλά για το πεύκο.

Όσον αφορά το πεύκο. Όλοι ετοιμάζονται. Μόνο αυτό σας λέω...

Η λυγαριά αυτή τη στιγμή κλέβει την παράσταση. Φέτος θεωρείτε η χρονιά της για τους μελισσοκόμους, τουλάχιστον αυτό λένε τα πρώτα σημάδια.



Φέτος ειναι η πρώτη χρονιά που ακούω για τρύγους απο ρίγανη. Βοήθησαν πολύ οι βροχές...
Φυσικά εννοούμε συμβατικές καλλιέργειες ρίγανης και όχι αγρια ρίγανη η οποία δίνει λίγη ενίσχυση τωρα αυτή την εποχή. Στο κάμπο άνθισε πολύ νωρίτερα....
Φέτος οι ντόπιοι λένε οτι λόγω βροχών υπάρχει ρίγανη



Βλέπω καθημερινά τρύγους απο Καστανιά. Πήγε καλά χωρίς αμφιβολία. Τωρα έφτασε στο τέλος και τα μελίσσια αλλάζουν νομές. Η φωτογραφία είναι πρίν λίγες μέρες απο τον Φίλο μας Σωκράτη απο το Πήλιο.




Για το θυμάρι υπάρχουν περιοχές που έχουν ακόμα συνέχεια καλή. Φέτος πηγαίνει πολύ καλά κατα τους μελισσοκόμους.



Ένα μυστικό για πολλούς μελισσοκόμους ειναι καλλιέργειες. Πχ ηλιόσπορα, γλυκάνισος, βαμβάκια, καλαμπόκια τριφύλλια κλπ. Ψαχτείτε στη περιοχή σας, και μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες για να πάρετε μελάκια.

Για τον ηλιόσπορο συνεχίζουν να ακούγονται εξαιρετικά νέα




ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ....
Ειναι οτι συνεχίζει να δίνει, με λιγότερες ποσότητες απο ότι πρίν.



Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ





































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια