Widget Recent Post No.

2 πατέντες μελισσοκόμων για καθαρό μελισσοκομείο χωρίς χόρτα και γρήγορη επιθεώρηση...



Σήμερα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρον ανάρτηση. Όλοι θα αναρωτιέστε πως μερικοί μελισσοκόμοι καταφέρνουν να έχουν πάντα καθαρό το μελισσοκομείο τους χωρίς να κόβουν τα χόρτα. Και όμως είναι εφικτό, αρκεί να βάλετε κάτω απο τις κυψέλες ένα καλό ανθεκτικό υπόστρωμα! Και δεν βολεύει μόνο για είστε καθαροί απο χόρτα, αλλά για να μην υπάρχει λάσπη, να μην υπάρχει υγρασία και φυσικά να μην έρχονται και ενοχλούν διάφορα έντομα όπως πχ μυρμίγκια!!!


Η πιο διαδεδομένη μέθοδος στους μελισσοκόμους είναι το γαιοφασμα. Είναι ένα ειδικό συνθετικό ύφασμα το οποίο στρώνουμε κάτω απο τα μελίσσια στο έδαφος και δεν επιτρέπει να φυτρώσει τίποτα! Προστατεύει απο την υγρασία, το νερό περνά κανονικά, και τα μελίσσια δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα με αυτό το τρόπο.

Ωστόσο οι μελισσοκόμοι ανακαλύπτουν διάφορους ευρηματικούς τρόπους για να έχουν τα μελίσσια τους "τζιτζι" που λέμε. Δείτε μερικές πατέντες λοιπόν. Ο πρώτος μελισσοκόμος έβαλε χαλιά, και νομίζω είναι ένας αρκετά οικονομικός τρόπος για το Καλοκαίρι ...

Φωτό απο Κώστας Σεραφείμ...





Φωτό απο Δημήτρης Σαλβάνος...







Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΩΡΑΙΑ . . . ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ , ΧΑΛΙΑ , ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!