Widget Recent Post No.

NEA απο Έλατο καστανιά, λυγαριά 29 Ιουνίου 2020!!!




Συνεχίζουν οι μελισσοκόμοι να διαβάζουν τη καθημερινή αυτή ενημέρωση. Τα μελίσσια μας παραμένουν σε μεριά με Έλατο και καστανιά, και η σημερινή ημέρα ήταν ίδια με τη χθεσινή. +580 γραμμάρια σήμερα και +600 χθές και προχθές. Γενικά εκεί κυμαίνεται πλέον το μελίσσι.


Ένα μυστικό που δε ξέρουν οι πολλοί μελισσοκόμοι, είναι ότι τωρα αρχίζουν σταιακά να λιγοστεύουν οι γόνοι. Όσοι γόνοι εκκολάπτονται με λίγη τύχη αντικαθίστονται με μέλι. Επίσης τώρα που η παρουσία γόνου είναι λιγότερη, τα μελίσσια είναι πιο σταθερά. Πχ τωρα το βράδυ ζήτημα το μελίσσι να φάει 500 γραμμάρια μέλι. Πχ ένα 20άρι μελίσσι τωρα με 7 γόνους, στο σταθερό μελισσοκομείο, συνήθως αυτή την εποχή βάζει μέλι.

Για το μέρος που έχουμε τα μελίσσια φέτος στον έλατο, καταγράφουμε προτώγνωρα δεδομένα. Τη τελευταία δεκαετία, καμία χρονιά, δεν έδωσε τόσο μέλι τον Ιούλιο, και τελικά έπεσα έξω. Πραγματικά δεν περιμενα να δουλέψουν μετά απο αυτά που έγιναν.

Απο το θυμάρι τα νέα είναι καλά, γιατί είχε άπνοια σε πολλά μέρη, και όταν η θερμοκρασία δεν είναι υπερβολική σε συνδιασμό με ελαφρύ υγρό άνεμο, τα πράγματα πάνε εξαιρετικά. Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια, το θυμάρι είναι μια δύσκολη ανθοφορία. Δηλαδή μέλι θα πάρουν τα δυνατά μελίσσια, και όσοι μελισσοκόμοι έστησαν "εσκεμένα" δυνατά μελίσσια για το θυμάρι πχ συνεννώνοντας, με χρήση διαφράγματος κλπ....



Για να σας πω την αλήθεια, κάθε μέρα έχω αγωνία τι γίνετε με το λιγούστρο. Την ανθοφορία των πόλεων! Πνοή γύρης και νέκταρος στη καρδιά του Καλοκαιριού. Έρχεται απο εκεί που δεν το περιμένεις. Ωστόσο δεν αφορά τους επαγγελματίες μελισσοκόμους, και γι αυτό πολλοί αδιαφορούν για τα άνθη της....




Η λιγαριά είναι η ανθοφορία που συνεχίζει τωρα! Είναι ότι πρέπει για συμπληρωμα σε μέλια. Όπως έμαθα απο μελισσοκόμους έχει αρχήσει και πάει εξαιρετικά. Απο εμπειρία ξέρω ότι η λυγαριά δίνει μέλι σε μέρη με πολλά νερά. Δίνει και με καύσωνα. Δείτε πως ειναι τα άνθη της...



Ανέβασα χθές τον τρύγο ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ απο τον μελισσοκόμο Άγγελο οικονόμου: Δείτε









Η βελανιδιά φέτος ξεκίνησε δυναμικά. Εγώ δεν πήγα ποτέ μελίσσια στη συγκεκριμένη νομή, αλλά γνωρίζω ότι όταν πεί να δώσει κάνει πάρτυ!

Για να δούμε αν ένα δάσος δίνει μέλι, πρέπει να κοιτάξουμε τους καρπούς στην άκρη (βελανίδια) όπως και το φύλωμα. Αν έχουν κόλλα, σα μέλι επάνω ή στάζει σταγόνα είναι δείγμα οτι δίνει.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν δίνουν όλα τα δάση μέλι
ΠΡΟΣΟΧΗ
Έχει τύχει να στάζουν τα δέντρα και οι μέλισσες να μη συλλέγουν

Ειναι μια ιδιαίτερη νομή, με πολύ ποιοτικό μέλι...

Δείτε ένα κλαρί που έχει μελιτωμα και συλλέγουν οι μέλισσες



Σε ανθοφορία και ο ευκάλυπτος. Όπου δίνει, βουίζει απο μέλισσες....




Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ



























































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια