Widget Recent Post No.

NEA απο Έλατο καστανιά, Λιγούστρο και κάμπο 27 Ιουνίου 2020!!!



Λίγο πολύ, ίδια με τη χθεσινή η σημερινή μέρα. Η ζέστη ήταν έντονη, και τα μελίσσια δείχνουν να κουράζονται λίγο απο τη ζέστη. Το μελίσσι στο βουνό σε έλατο και καστανιά, δούλεψε μέτρια με +600 γραμμάρια σήμερα. Αν παρατηρήσετε μέρα με τη μέρα μικραίνει. Μια γενική εικόνα απο όλες τις ανθοφορίες αυτή τη στιγμή είναι ότι πάνε εξαιρετικά. 


Αναπάντεχα νέα και απο τον ηλίανθο ο οποίος δίνει σίγουρο μέλι αυτή τη στιγμή, όπως κάθε χρόνο. Έχει ξεκινήσει εδω και μια εβδομάδα τουλάχιστον. Οι βορειοελλαδίτες μελισσοκόμοι παίρνουν 1 πάτωμα μέλι απο κάθε δυνατό μελίσσι.



Απο το θυμάρι εμείς εδω στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχουμε πολύ ποσότητα! Ωστόσο έχει ανθίσει παντού, είναι σε πλήρη ανθοφορία αυτή τη στιγμή. Έβλεπα μελισσοκόμουε με τετραόροφα μελίσσια στο θυμάρι. Ξέρουμε ότι για να πάρει κανείς μέλι, πρέπει να έχει τρομερά ισχυρά μελίσσια, και πάντα με διάφραγμα για περιορισμό της γέννας.
Το θυμάρι αυτή τη στιγμή είναι στη μέση και πιο πέρα, ενώ σε πιο ψηλά σημεία είναι και πιο όψιμο.



Για το λιγούστρο που σας είπα και χθές δίνει ρεσιτάλ. Θα το έχουμε για τουλάχιστον 7 μέρες ακόμα. Είναι ανθισμένο σε όλους τους δρόμους. Όσοι ειναι κοντά σε κατοικιμένες περιοχές θα δούν τρελή διαφορά....




Η λυγαριά σε πολλά μέρη έχει ανοίξει, και οδεύει για πλήρη ανθοφορία. Όπως σας είπα ψάξτε μέρη με λίμνες νερά, εκεί δίνει μέλι η λυγαριά. Πολλοί την επιλέγουν για συμπλήρωμα. Δηλαδή έβαλαν 10 κιλά καστανιά τα μελίσσια, πάμε λιγαριά για να πάρουμε ένα πάτωμα μέλι, να συμπληρώσουν δηλαδή.... Δίνει καλό μέλι, σκούρο και με καυσωνα....



Για βελανίδι ακούγονται πολύ καλά νέα. Απο πολλούς μελισσοκόμους επικρατεί σιωπή γενικά. Πολλές φορές η σιωπή των μελισσοκόμων για εμένα σημαίνει μέλι! 



Σε ανθοφορία και ο ευκάλυπτος. Όπου δίνει, βουίζει απο μέλισσες....




Όσον αφορά τις κηρήθρες που δουλεόυμε και οι μέλισσες τις χτίζουν απίστευτα γρήγορα, είναι απο την Αρκαδική Μελισσοκομία η οποία είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει κηρήθρες με πιστοποιημένο Γνήσιο κερί.
Για περισσότερα:
arkadikimelissokomia.gr




ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

























































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια