Widget Recent Post No.

2 χειρισμοί στις αρχές Ιουνίου .. σούπερ δυνατά μελίσσια


Τα μελίσσια αυτήν την εποχή χτίζουν με μεγάλη όρεξη και οι παραφυάδες αναπτύσσονται πιο καλύτερα από ποτέ. Ωστόσο αυτή η περίοδος θεωρείτε του μελιού και όλοι οι μελισσοκόμοι που εφτιαξαν τα μεγαλττερα μελίσσια, περιμένουν με αγωνία τους καρπούς των κόπων τους να μετατρέπεται σε μέλι.

Θεωρώ ως το πιο βασικό αυτή τη περίοδο να εκμεταλλευτούμε πλήρως την τελευταία μας ευκαιρία να φτιάξουμε μερικές τελευταίες παραφυάδες, αλλα και την σωστή διαχείριση όλων μας των παραγωγικών Μελισσίων.

Όσα μελίσσια είναι κάτω από 10 πλαίσια και δεν θα βγάλουν πολύ μέλι μπορούμε άνετα να τα κόψουμε στα δύο, και όσα μελίσσια είναι ήδη πολύ μεγάλα να τα αφήσουμε στην ησυχία τους να γεμίσουν μέλι. Τη περίοδο αυτή θέλουμε τα μεγάλα μελίσσια να μην έχουν πολύ γόνο για να μη καταλωνει πολύ μέλι, και σε αυτό βοηθάει πολλές φορές το βασιλικό διαφραγμα.


Για τις παραφυάδες οι βασίλισσες τώρα έχουν μεγάλη επιτυχία στη γονιμοποίηση τους, και η ανάπτυξη είναι δεδομένη ειδικά αν μέσα στο καλοκαίρι δώσουμε και γυρεοπιτες στις παραφυάδες μας. Τώρα ο μελισσοκόμος δεν έχει πολλές εργασιες να κάνει και εγώ θεωρώ αυτά τα δύο ως τα πιο βασικά. Το ιδανικό για μερικές παραφυάδες είναι να τους δίνουμε χτισμένα πλαίσια από μεγαλύτερα μελίσσια για να αντπθσσονται γρηγορότερα...

Όσον αφορά τις ασθένειες για τη βαρρόα δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε τώρα. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε ένα δύο μήνες ακόμα και όταν έρθει ο Αύγουστος και ξεγονιασουν τα μελίσσια να κάνουμε τότε μια καλή και αποτελεσματική θεραπεία ..

Γενικος σκοπός είναι να έχουμε υγιή και δυνατά μελίσσια μέχρι το φθινόπωρο και στη πορεία έχουμε τόσα πολλά χρήσιμα πράγματα να πούμε. Θα σας τα γράψω όλα με όλη μου την αγάπη και τη γνώση που έχω αποκτήσει εως σήμερα...

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Προσφορά δανείου μεταξύ ιδιωτών Ελλάδα
    Τους χαιρετισμούς μας, οι πιο εκλεκτοί πολίτες της Ελλάδας.
    Είμαστε μια εταιρεία που χορηγεί δάνεια σε όποιον έχει ανάγκη με επιτόκιο 3%.
    Οι προσφορές μας κυμαίνονται από 5000,00 ευρώ έως 500000,00 ευρώ.
    Για να επωφεληθείτε από τις προσφορές μας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com.
    Θέλουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ειλικρινείς και πολύ σοβαρούς των οποίων όλα τα προσωπικά στοιχεία είναι έγκυρα.
    Ευχαριστώ και καλό Ιούλιο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!