Widget Recent Post No.

Πανεύκολη μελισσοκομική πατέντα για να πιάσετε σφήκες σκούρκους και βλαβερά έντομα που ενοχλούν τα μελίσσια



Όλοι οι μελισσοκόμοι επιβάλλεται να έχουν παγίδες για να πιάνουν τις σφήκες του σκούρκους ακόμη και τους μπάμπουρες τις πεταλούδες όπως πχ κηροσκόρος που μπαίνουν στη κυψέλη και δημιουργούν τεράστια ενόχληση. Για να είμαστε αληθής οι χειρότεροι εχθροί των μελισσών είναι οι σκούρκοι και οι σφήκες. Έντομα πολύ βλαβερά για τη μελισσοκομία, που δεν ενοχλούν απλώς τις μέλισσες, αλλά τις αποδεκατίζουν, τις αποδιοργανώνουν με αποτέλεσμα να μη παράγουν μέλι και όλα τα κακά!

Για να καταλάβετε τι σας λέω θα σας πω ένα παράδειγμα. Μετφέρουμε τα μελίσσια στον Έλατο και καθώς περνάνε οι μήνες φτάνει Ιούλιος-Αύγουστος. Τότε οι σφήκες είναι τόσες πολλές που μπαίνουν συνεχώς στις κυψέλες, κλέβουν μέλι σκοτώνουν εργάτριες αβίαστα μπροστά στην είσοδο και το αποτέλεσμα είναι οι μέλισσες να αυξάνουν τους φρουρούς της κυψέλης, να μειώνονται οι συλλέκτριες που φέρνουν μέλι, και τα μελίσσια μας να γίνονται πλήρως αντιπαραγωγικά.

Υπάρχουν παγίδες που βάζουμε γύρω απο το μελισσοκομίο, περιμετεικά στα δέντρα. Κρεμάμε κάτω στους κορμούς πολλές παγίδες σε διάφορα σημεία για να βοηθήσουμε τα μελίσσια να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους. Η πατέντα που θα παρουσιάσουμε πιο κάτω είναι του μελισσοκόμου Θεόδωρου Φλώρου και είναι πολύ σούπερ. Είναι ένας μελισσοκόμος που μοιράζεται συνεχώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, και μπράβο του γι αυτό που κάνει!

Ο Θοδωρής λοιπόν λέει τα εξής για την πατέντα:
Παίρνουμε ένα ποτήρι σιρόπι 1 προς 1 και μισό ξύδι. κόβουμε τον λαιμό του μπουκαλιού και τον βαζουμε προς τα κάτω ,το κρεμάμε και λίγο ποιο πάνω βαζουμε ένα τετράγωνο πλαστικό για να μην μπαίνει η βροχή μέσα .Στην αρχή πιάνει πεταλούδες αλλά μετά αρχίζει το πανηγύρι!!!!


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. δεν καταλαβα τιποτε για την πατεντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κανε την περιγραφη πιο αναλυτικα για να μας βοηθησεις να το καταλάβουμε και να το εφαρμόσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!