Widget Recent Post No.

Παρθένα βασίλισσα σε παραφυάδα: Μόλις εκκολάφτηκε και ακούγεται ένας περίεργος ήχος. Τι συμβαίνει; Σμηνουργία η μονομαχία;



Μόλις βγήκε η παρθένα βασίλισσα απο το βασιλικό κελί της και άρχισε να κάνει ένα περίεργο ήχο. Καθώς κινείται στο πλαίσιο, ξαφνικά σταματάει και "εκπέμπει" ένα παράξενο ήχο σαν τιτίβισμα με επαναλήψεις. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί το κάνει αυτό, για να δηλώσει σμηνουργία η να προκαλέσει μονομαχία; Εξηγείτε με κάποιο τρόπο ο λόγος που η βασίλισσα έχει αυτή τη συμπεριφορά.
Δείτε το βίντεο και ακριβώς παρακάτω θα αποκαλύψουμε τι ακριβώς συμβαίνει. 



Τώρα θα αποκαλύψουμε τι συμβαίνει και η βασίλισσα τραγουδά. Το τραγούδι αν και στα αυτιά τα δικά μας φτάνει σαν "ήχος" για τις μέλισσες είναι μια δόνηση που περιέχει σημαντικά μυνήματα. Η βασίλισσα τιτιβίζοντας τρεχάμενη απο πλαίσιο σε πλαίσιο έχει ένα μυστικό και ύπουλο σκοπό! Να εμποδίσει τις άλλες βασίλισσες να εκκολαφθούν για να αποτρέψει τη μονομαχία. Μόλις οι εκκολαπτόμενες βασίλισσες ακούσουν αυτό το τιτίβισμα, σταματάνε να σπάνε τη σφράγηση του κελιού τους και μένουν μέσα. Το τιτίβισμα λειτουργεί επίσης σαν "υπνωτικό" για τις επιθετικές συλλέκτριες. Καταλαβαίνετε όταν τρέχει μια βασίλισσα οι μέλισσες απο ένστικτο νομίζουν ότι είναι εχθρός και θέλουν να τη σκοτώσουν. Το τιτίβισμα μπλοκάρει το επιθετικό ένστικτο, γι αυτό βλέπουμε τις μέλισσες γύρω απο τη βασίλισσα τόσο ήρεμες.

Στόχος της βασίλισσας είναι να τρέχει απο πλαίσιο σε πλαίσιο και να σταματήσει κάθε πιθανή βασίλισσα να απευλευθερωθεί απο το κελί της. Τώρα. Αν η παραφυάδα έχει σκοπό να σμηνουργήσει η βασίλισσα κάνοντας τον ήχο δεν πρόκειται να ενοχλήσει κανένα απο τα βασιλικά κελιά, παρα μόνο θα εμποδίσει την εκκόλαψη λίγες ώρες μέχρι να φύγει. Αν όμως δεν πρόκειται να συμβεί σμηνουργία, η βασίλισσα έχει εξαπατήσει τις άλλες βασίλισσες, και καθώς περιμένουν μέσα στο βασιλικό κελί, ένα αιχμηρό κεντρί θα εισχωρήσει μέσα και θα τις καρφώσει. Η παρθένα βασίλισσα θα πάρει ένα ένα όλα τα βασιλικά κελιά που περιμένουν και θα σκοτώσει όλες τις βασίλισσες. Πως τα βρίσκει; Κάθε φορά που ακούγεται το τραγούδι της "τιιιι τττιιιιι ττιιιι" οι κρυμμένες βασίλισσες απαντούν με ένα διαφορετικό ήχο. Η παρθένα βασίλισσα λοιπόν τραγουδάει και περιμένει να λάβει απάντηση που βρίσκονται οι υπόλοιπες βασίλισσες για να τις σκοτώσει.

Το τραγούδι της βασίλισσας μπορεί να παραχθεί μόνο απο τις νεαρές βασίλισσες, και αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για να αποφευχθεί μια μονομαχία. Ο κόσμος της μέλισσας είναι τόσο μαγικός και τόσο μα τόσο περίπλοκος που συνεχώς έχουμε πράγματα να μαθαίνουμε. Και νομίζω πως διαβάζοντας όλα τα παραπάνω έχετε μείνει άναυδοι, του τι συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Και βασίλισσες γονιμοποιημένες που ετοιμάζονται να σμηνουργήσουν τιτιβίζουν, αλλά ο ήχος που παράγουν είναι πολύ αδύνατος σε σχέση με τον ήχο που παράγουν οι παρθένες βασίλισσες. Ο ήχος παράγεται με παλμικές κινήσεις των φτερών τους. Από τον ήχο των βασιλισσών εντοπίζουμε τα μελίσσια που πρόκειται να σμηνουργήσουν χωρίς να ανοίγουμε τις κυψέλες. Κόβουμε τα βασιλικά κελιά και έτσι αποφεύγουμε την σμηνουργία όπου δεν υπάρχουν νεαρές προνύμφες για να ξαναφτιάξουν πάλι νέα βασιλικά κελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα φίλε μου θα ήθελα να ξέρω αν αυτό που γράφεις για το τραγούδι της μάνας το έχεις διαβάσει κάπου η είναι απλα μία εξήγηση που δίνεις με την μεγάλη σου φαντασία; θα ήταν καλό να αναφέρεσαι σε βιβλιογραφίες όσον αφορα τίς πληροφορίες που δίνεις αν θέλεις να σε πιστέψουμε κ να μεταφερουμε τις πληροφορίες κ σε άλλους νεώτερους γνωρίζω από πανεπιστημιακή βιβλιογραφία πως το τραγούδι της μάνας γίνεται για να πληροφορήσει τις άλλες οτι σε λίγο πρόκειται να σμηνουργήσει κ το κάνει η παλιά μάνα όταν πρόκειται να φύγει αν όντως το κάνει κ η αγονιμοποίητη μία εξήγηση θα ήταν η σμηνουργία κ μια άλλη πως περιμένει νακούσει απάντηση για να βρει την αντίπαλο της μέσα ή έξω από κελί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!