Widget Recent Post No.

Νέα απο τον Έλατο και τη Πορτοκαλιά 5 ΜΑΙΟΥ



Όλοι ρωτάνε πότε θα πάμε έλατο... Η απάντηση είναι πως τα πρώτα σημάδια ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, αλλά το μέλι θα αρχήσει σίγουρα 2-3 εβδομάδες μετά. Πάντα οι παλιοί λέγαν πως το μέλι αρχίζει Ιούνη μέχρι Ιούλη.... Και φέτος η χρονιά είναι αρκετά όψιμη σε σχέση με πέριση.


Οι ειδικοί στο Έλατο... Λένε πως όσο αργεί μια χρονιά τόσο καλύτερα τα πράγματα. Φέτος η χρονιά πήγε πολύ αργά. Η πορτοκαλιά καθυστέρησε σίγουρα 1-2 εβδομάδες.... Για να σας δώσω να καταλάβετε, εγώ κάθε χρόνο ανεβάζω μελίσσια 10 Μάη. Φέτος είναι λίγο όψιμη η χρονιά, άρα και λίγο αργότερα να πάνε δεν υπάρχει θέμα.

Εγώ στο βουνό κυνηγάω πρώτα τις ανθοφορίες (λόγω έλλειψης μελισσιών) τα φυτά στην αρχή δίνουν υπερβολικά πολύ νέκταρ, και τα ανθόμελα φτιάχνουν μελίσσια, και στη συνέχεια μόλις δώσει ο έλατος μπλοκάρουν.

Ο έλατος ξεκινά με τη φούντα αραιό μέλι στην άκρη κάθε κλαριού, στη συνέχεια ακολουθεί κοριός - σπάνια δίνει - και το σίγουρο μέλι είναι ο κόμπος που αρχίζει απο Ιούνιο. Τίποτα βέβαια δεν είναι στάνταρ γιατί όλα εξαρτώνται απο τα πάντα. Εγώ έχω δει χρονιές με κατακλυσμούς και πάγο, μετά να δίνει τρελά μέλι, και αυτό είναι η απόδειξη το ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποτέ τίποτα...

Οι χορτονομές πάνε εξαιρετικά αυτή τη στιγμή.... Βουίζουν απο μέλισσες



Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Η πορτοκαλιά παιδιά, έκανε θαύματα φέτος. Έμεινα φοβαρά ευχαριστημένος γιατί όλες οι παραφυάδες και τα μελίσσια που πήγα φτιάχτηκαν όπως ήθελα... Τώρα έκανα και βασιλοτροφία στη πορτοκαλιά, και τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά καλά.

Τώρα είμαστε στο 70% της ανθοφορίας, και πάει προς το τέλος. Φτιάξαμε μελίσσια όμως, και νομίζω πως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ωραία πράγματα...

Αυτά τα λίγα για σήμερα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια