Widget Recent Post No.

29 Μαίου 2020, Νέα απο τον έλατο!


Βαδίζουμε σε εποχές δύσκολες...
Η κατάσταση έχει σταθετοποιηθεί, και ο δρόμος δείχνει καθημερινή πτώση...
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
Το μελίσσι της ζυγαριάς, διόροφο και με μπόλικο πλυθησμό, σφαιρώνει λές και είναι χειμώνας, και τρώει τις προμήθειες που έχει μαζέψει. Το σκηνικό θυμίζει Νοέμβριο θα έλεγα στο βουνό... Τα μελίσσια όχι μόνο δε δουλεύουν αλλά τρώνει και αυτά που έχουν μαζέψει.


Τι κόμπος , τι φούντες; εδώ το κρύο δεν αφήνει τα μελίσσια να πετάξουν... Είναι γεγονός ότι όσοι πήγαν αργοπορημένα στα βουνά, δεν θα πάρουν μέλι φέτος δυστυχώς... Θεωρώ πρακτικώς αδύνατο να γινει κατι καλό για τουλάχιστον 10 μέρες μπροστά. Οι μετεορολόγοι δίνουν ατελείωτες βροχές. καθημερινά.

Στην αρχή μιλάγαμε για βροχούλες, και λέγαμε ότι θα ξεπλένει το μελίτωμα και τα μελίσσια θα αποσειντονίζονται. Τις τελευταίες ημέρες όμως στο βουνό επικρατεί χειμώνας. Όσα μελίσσια ειναι στο κάμπο, τουλάχιστον δεν περνάνε αυτόν τον αγώνα με το κρύο, λες και ήρθε χειμώνας... Καταλαβαίνετε φτάνει Ιούνης και τα μελίσσια έχουν μελισσόσφαιρα όπως τον Δεκέμβριο. Τρελές καταστάσεις φέτος ο έλατος.

Κάθε μέρα τα ίδια, και τα μελίσσια βουτάνε προς τα κάτω μέρα με τη μέρα...
.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


































Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Για οποιαδήποτε ερώτηση πάνω στις αναρτήσεις μας , αφήστε ένα σχόλιο και εμείς με χαρά θα σας απαντήσουμε. Ορεινή Μέλισσα! Καλώς Ήρθατε!